Vandra till Everest basecamp med Swett

Mot nya höjder med minnesvärda vandringsresor

2018-01-28
Blogg

Känner du ett sug efter lite nya utmaningar i ditt reseliv? Vill du prova på någonting som tar dig bortom stillsamma sandstränder och poolhäng? Längtar du efter en utvecklande utmaning? Då är vandringsresor ett perfekt alternativ och ett bra första steg mot helt nya upplevelser.

Vandringsresor är ett unikt reseformat som ger unik insyn i miljö, kultur och natur. Om du väljer att boka vandringsresor med lokal guide och svensktalande expeditionsledare så kan du vara mer än säker på att få njuta av många minnesvärda intryck och möten.

Kanske känner du dig lite osäker på huruvida den här typen av resor verkligen är något för dig eller om du kommer att klara av det rent fysiskt? I sådana fall kan det vara bra att börja med en kortare vandring på svensk mark, exempelvis till toppen av Kebnekaise. På så sätt får du en känsla för vad som utmärker konceptet, och om det passar dig. Efter det kommer det kännas rimligare att gå vidare med längre turer och äventyr – Inkaleden, Atlasbergen eller Cinque Terre är bara några av destinationerna som då kan bli aktuella.

Det är många privatpersoner som drömmer att prova på den här typen av resor, åtminstone någon gång i livet. Men förutom det häftiga i att faktiskt uppnå ett tydligt mål så handlar en vandringsresa lika mycket om mjuka värden. Vägen mot målet är med andra ord minst lika viktigt som målet i sig självt. Just därför passar denna typ av resa även utmärkt för företag och grupper som vill utvecklas tillsammans.

Konferensresor till bland annat Svalbard, Island, Kosteröarna eller Marocko inkluderar exempelvis följande inslag:

Förberedelser

Själva resan och destinationen är såklart av betydelse när det kommer till vandringsresor, men det stannar inte där. Uppstartsträffarna som förbereder deltagarna på äventyret är minst lika viktiga och utvecklande. Inte bara när det kommer till att stärka deltagarna mentalt och fysiskt utan också vad gäller gruppdynamik, kommunikation, samarbete och liknande. Olika övningar och aktiviteter är en självklar del av denna process, och ofta ses man vid flera olika tillfällen för att ladda upp på bästa sätt.

 

Vandra till Everest basecamp med Swett

Träning

En vandring handlar om mer än bara fysisk ansträngning, men naturligtvis är det ändå en fördel att ha förberett kroppen på äventyret. Vandring på höga höjder är inte helt enkelt att klara av, framförallt om man är otränad sedan tidigare eller om man tidigare inte provat på det. Men, med rätt tips, träningsschema, utrusning och förberedelser så förbättras förutsättningarna för att man ska lyckas.

Måluppfyllande

Förberedelserna är alltså viktiga, men den verkliga kicken och motivationen bottnar naturligtvis i det faktum att man tillsammans ska få genomföra en unik resa. Att våga gå utanför de vanliga, trygga ramarna och testa lite nya utmaningar är oerhört utvecklande, och när man sedan väl uppfyller sitt mål så växer man många dimensioner – både som individ och team.

Du som bokar en äventyrs- eller vandringsresa med guide via oss på Swett är garanterad en unik och utvecklande upplevelse. Utan att behöva tänka på praktiska detaljer, tung packning, mat eller liknande. Vi brinner för att alla ska ges de bästa förutsättningarna för att genomföra sin dröm, oavsett om det handlar om att bestiga Kebnekaise eller Kilimanjaro.

Kontakta oss idag för mer information eller för att boka!

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x