Varför Atlasbergen?

Att vandra i Atlasbergen med Swett

– Några höjdpunkter

Naturen

Vandringen i de marockanska Atlasbergen är svårslagbar. Vi går genom en färgprakt i form av sandfärgade berg, gröna oaser, längs med klarblåa floder som kuliss har vi de snötäckta bergstopparna. Naturupplevelsen är fenomenal.

Marrakech

Som utgångspunkt för vandringen har vi den mytomspunna staden Marrakech med sina marknader, gamla byggnader och sin orientaliska aura. Staden är som tagen ur “Tusen och en natt” och under den dag vi är i Marrakech besöker vi bazarer, går på de lokala marknaderna och inandas den uråldriga historien som omger staden.

Berberkulturen

I de Marockanska bergen bor det främst människor ur folkgruppen berber, ett folk känt för sin gästvänlighet och sin kultur. Med sin kärlek till bergen är de mycket stolta över att guida och visa upp sin hembygd. Att vandra i Atlasbergen är lika mycket historielektion som en upplevelse.

I samband med vår vandring i Atlasbergen bestiger vi Nordafrikas högsta berg, Jbel Toubkal, på 4167 meter över havet. Tidigt på morgonen utgår vi ifrån den högt belägna bergsstugan som vi bor i natten innan bestigningen. Tidigt på morgonen innan gryningen gör vi oss redo med våra pannlampor i högsta hugg och börjar vandringen uppför. Du behöver ingen tidigare erfarenhet, det är enbart vandring det handlar om, och vid vissa tillfällen går vi med stegjärn och isyxa då det kan vara isigt på vägen upp. Vi har givetvis en genomgång om hur man hanterar denna utrustning kvällen innan avmarsch. På vägen upp ser vi soluppgången över Saharaöknen och snart står vi toppen och blickar ut från det högsta berget i hela Nordafrika – ett minne för livet tillsammans med nyvunna vänner!

Maten

Det Marockanska köket är vida känt över världen för sina kryddor, sin färggranna uppläggning och de naturliga råvarorna. Vandringen i Atlasbergen är inget undantag och även här får du uppleva matkulturen i Marocko. Maten är enkel men smakrik och när vandringen är över njuter vi av en riktig lyxmåltid i Marrakech.

Boendet i Marockanska Guest house

Marocko i allmänhet och de marockanska berberna i synnerhet är välkända för sin gästvänlighet. Det här avspeglar sig i högsta grad i de boenden vi har valt. Det är rymligt, fräscht och lokalt. Vi bor i lokala små guest house som de lokala byborna tillhanda håller åt oss. Vi umgås och äter med lokala berber och lär oss mer om deras kultur.

 

Atlasbergen – Dagsprogram

Boka in dig på resan till Atlasbergen!

Atlasbergen – Datum och pris

Vandring i Atlasbergen

Vi arrangerar resor i början av sommaren och på hösten. Temperaturen är denna tid mycket behaglig, ungefär som svensk sommar, och det ligger snö på bergstopparna vilket gör båda dessa perioder till en av de vackraste perioderna att besöka Atlasbergen. I en grupp om max 12 personer vandrar vi under åtta dagars tid. Den sista dagen på vandrande fot bestiger vi Nordafrikas högsta berg, Jbel Toubkal. Under resan har du en svensk guide som leder vandringen och ser till att alla deltagare mår bra och att kvalitet på både mat, boende och vandringen är på topp under hela resan.

Kommande resor:

4-11 november 2017

2- 9 juni 2018

13-20 oktober 2018

27 april-4 maj 2019

5-12 Oktober 2019

25 april-2 maj 2020

3-10 Oktober 2020

Kostnad per person: 17 900:-

Bokningsavgift 4 900:- , resterande belopp erläggs 45 dagar innan avfärd.

Har du några frågor, maila info@swett.se eller ring 070-586 44 58

Vad ingår i priset?

I resan ingår:
→ Transfer till/från Marrakech International Airport
→ Samtliga övernattningar enligt programmet
→ Svensk guide
→ Lokal engelskspråkig guide samt assisterande guider
→ Team med åsneförare och åsnor som bär gemensam utrustning
→ Egen kock
→ Samtliga måltider och dricksvatten under vandringen (3 varma mål mat per dag
+mellanmål/snacks/kaffe+te)
→ Informationsträff med genomgång av bland annat utrustning, acklimatisering och
träning
→ All tältutrustning (personliga tält, mässtält med matutrustning)
→ Säkerhetsutrustning och sjukvårdsutrustning

I resan ingår inte:
→Saker av personlig natur (telefonsamtal, souvenirer, kläder och vandringsutrustning
+sovsäck/liggunderlag)
→Dricks till bärare och guider

→ Flyg (Vi hjälper gärna till att boka!)

 

 Priserna gäller från och med 2016-05-20 och tillsvidare. Det är tidpunkten för bokningen som är avgörande för rätten att få ett rabatterat pris vid användande av rabattkod i samband med en kampanj. Swett reserverar sig för tekniska fel vid bokning som kan leda till att rabatt uteblir eller felaktigt utdelas. Priset korrigeras vid sådana fall vid slutbetalningen. Endast en rabattkod kan användas vid bokning, rabatter går ej att kombinera. För övriga villkor se:

Swett bokningsvillkor