Vill du också bestiga Kebnekaise?

3 anledningar att bestiga Kebnekaise med Swett

Föreläsning om Kebnekaise för att förbereda deltagarna

1. Bäst förberedelser

Du får en komplett packlista, ett förberedande träningsprogram och bjuds in till en upptaktsträff där våra fjällexperter går igenom allt du behöver veta inför äventyret.

Våra guider förbereder inför bestigning av Kebnekaise

2. Guide hela vägen

Du går med en kompetent fjällguide längs den östra leden.  Upplev Storbacken, glaciärvandringen och via ferratan på ett tryggt, säkert och oförglömligt sätt. Guiden är med redan från första dagen i Kiruna, tills dess att du blir avsläppt i Kiruna sista dagen.

Vandring i de norrländska fjällen mot Kebnekaise

3. Vi låter dig fokusera på äventyret

Vi ordnar allting från upphämtning på flygplatsen till kost och logi så att du kan njuta av äventyret att bestiga Kebnekaise utan att behöva tänka på de tråkiga, administrativa och tidskrävande uppgifterna.

Bestig Kebnekaise med Swett för att maximera chanserna att nå toppen

BESTIGA KEBNEKAISE - DET PERFEKTA ÄVENTYRET

Det händer någonting när du står på Kebnekaise och blickar ut över landskapet. Ingenting är så omvälvande som att nå krönet och se toppen resa sig ur bergsmassivet. Sett från Sveriges högsta punkt känns världen väldigt liten.

Vi är med hela vägen från förberedelse till uppföljning för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt äventyr. Vi maximerar dina chanser att nå toppen genom att ta hand om logistik, tillhandahålla rätt utrustning och se till att du kommer i form.

Våra fjällguider är alltid handplockade experter för att du ska få de bästa möjliga förutsättningarna att nå toppen av Kebnekaise.

Att bestiga Kebnekaise är ett perfekt äventyr!

Nyfiken på andra destinationer? Prova att vandra i Atlasbergen.

En helikopter flyger över våra besökares vandring på Kebnekaise

Går du i tankarna att bestiga Kebnekaise?

Just nu erbjuder vi dig våra tre bästa tips inför Kebnekaise helt kostnadsfritt. Skicka efter vår inspirerande broschyr genom att klicka på knappen nedan.

Våra deltagare njuter av utsikten från Kebnekaise
Klicka på respektive flik för att läsa mer om vårt upplägg på Sveriges högsta berg

Din guide till Kebnekaise

1

Gruppen börjar vandra mot KebnekaiseDag 1: Från Kiruna via Nikkaluokta till Kebnekaise fjällstation

Distans: 19 km | Vandringtid: 6 timmar | Höjdmeter: 200

Du blir upphämtad i Kiruna, antingen vid tågstationen eller på flygplatsen – beroende på hur du valt att ta dig upp. Ansvariga guider är från och med nu med dig på vägen mot toppen! Efter en timma i buss är vi framme i den lilla samiska byn Nikkaluokta. Vi laddar upp med en rejäl portion av Norrlands kanske finaste renskav innan vi påbörjar vandringen mot fjällstationen. Det hjälper oss att hålla oss starka hela dagen. Efter lunchen ger vi oss ut på stigen och vandrar omgivna av fjällbjörk i två timmar tills vi når glaciärsjön Laddjujarvi. Det kristallklara vattnet nästan gnistrar och vi tar en skön paus vid strandkanten. Snart kan vi blicka ut över Kebnekaisefjället med utsikt mot sydtoppen i fjärran. Swetts guider berättar om traktens historik, de omgivande naturområdena, den svenska fjällkedjan och samernas kultur. Framåt kvällen når vi fjällstationen, och där firar vi vår första etapp med en utsökt fjällbuffé när vi har checkat in på våra rum och tagit en skön dusch.


2

Vid Kebnekaise är vattnet så rent att man kan dricka direkt från vattendragenDag 2: Reservdag med förberedande aktiviteter

Den här dagen anpassar vi efter gruppens behov, önskemål och intressen. Vi vilar upp oss efter föregående dagsvandring och förbereder oss inför det stora äventyret. På förmiddagen så testar vi all utrustning vi behöver inför morgondagens topptur. Efter lunch är det fri tid. En del brukar vilja stanna på fjällstationen medan andra vill uppleva fjället. Det finns fina platser runt om i närområdet och en tur ner i dalen till Elsas bro och jättegrytorna brukar vara populärt. Vi testar även utrustning och förbereder oss inför toppturen. Kvällen ägnar vi åt att gå igenom morgondagens topptur. Vi går igenom rutten, packar den sista utrustningen och peppar varandra.

Om vädret ser ut att vara mest förmånligt denna dag kan vi anpassa schemat så att förberedelserna istället sker första kvällen på stationen för att kunna göra toppturen redan dag två.


3

Swetts deltagare har nått toppen av KebnekaiseDag 3: Toppturen till Kebnekaises sydtopp och vägen tillbaka

Distans: 15 km | Vandringtid: 11-13 timmar | Höjdmeter: 1400

Vi utgår från fjällstationen tidigt på morgonen och vandrar iväg med en härlig dag på fjället framför oss. Vi föredrar den östra leden, då den erbjuder en betydligt mer varierande upplevelse. Vi tar oss över en magnifik glaciär och vidare mot via ferratan på östra leden. En Via Ferrata är en stålvajer som är inbultad i berget, ett sätt för oerfarna vandrare att ta sig uppför ett parti som hade krävt kunskap om klättring om inte varjen funnis på plats. På glaciären går vi i replag, en uppskattad del av äventyret som kräver samarbete på hög nivå. Dessa moment kräver guide men ingen tidigare erfarenhet – vi går igenom allting på plats så att du känner dig trygg.

På toppen av Sveriges tak passar vi såklart på att föreviga ögonblicket. Vi klarade av toppturen med bravur, och nu tar vi in känslan av det vi upplevt tillsammans. Bitvis kämpigt, men helt klart värt mödan.

Efter toppen tar vi samma väg ner tillbaka till fjällstationen, där vi firar vårt äventyr och njuter av den varma bastun. Dagen avslutas med en middag som smaker otroligt gott efter en lång dag på fjället.


4

Vi vandrar hemåt efter att ha bestigit Sveriges högsta berg - KebnekaiseDag 4: Från Kebnekaise fjällstation via Nikkaloukta till Kiruna

Vi inleder äventyrets sista dag med en frukostbuffé på fjällstationen innan vi säger adjö till Kebnekaisefjället och vandrar tillbaka till Nikkaloukta.

Det finns möjlighet att ersätta sex kilometer av vandringen med en båttur över glaciärsjön.

Vill du åka helikopter tillbaka till Nikkaloukta så är det ett alternativ också (sex timmars vandring mot sex minuter i helikopter över fjället kan vara uppskattat på färden hem).

På eftermiddagen åker vi med buss tillbaka till flygplatsen alternativt tågstationen i Kiruna och beger oss hemåt med ett stort leende på våra läppar, efter en oförglömlig tur till Kebnekaise.

 

Om att bestiga Kebnekaise och uppleva Sveriges högsta punkt

Den svenska fjällen gör någonting med själen. Det är som att du alltid har varit ämnad att vara här. Som att komma i kontakt med bortglömda delar av sig själv. Här blir du ett med naturen och din egen potential, och samtidigt får du uppleva Sveriges högsta punkt i en tidlös och berikande fjällupplevelse.

Vi gör det lilla extra för våra gäster

Gruppen stannar för ny energi i vandringen mot Kebnekaise

Att bestiga Kebnekaise med Swett är en upplevelse utöver det vanliga. Följer du vår ordinerade packlista och rekommenderade förberedelser så behöver du inte oroa dig, då har du gett dig själv de bästa förutsättningarna du kan. Du kommer till fjället förberedd till tänderna med rätt utrustning. Du hälsas välkommen i Kiruna av vår handplockade fjällguide, och under de närmsta dagarna är det guidens uppdrag att informera, underhålla och se till att du lyckas bestiga Kebnekaise med en bibehållen säkerhetsnivå.

Tre anledningar att bestiga Kebnekaise med Swett:

 • Guide från ankomst till hemfärd. Du har en ansvarig guide med dig från och med när du landar i Kiruna tills äventyret är genomfört och du är tillbaka i Kiruna inför hemfärden. Det ger dig de bästa möjliga förutsättningarna för att bestiga Kebnekaise lika säkert som framgångsrikt.

 

 • Noggranna förberedelser. Vi ser till att du får ett noga utformat träningsprogram, en komplett utrustningslista och motiverande stöd av vår kompetenta personal.

 

 • En socialt stärkande resa. Du lär känna andra positiva och motiverade resenärer med samma mål som du. Vi skapar alltid en grupp på Facebook i god tid innan äventyret så att du får chansen att hinna lära känna dina medresenärer. Vi bjuder också in alla i gruppen till våra träningsträffar vi håller.

En stark och känslosam upplevelse

Gruppen hälsar farväl efter att ha bestigit Kebnekaise tillsammans med Swett

Att bestiga Kebnekaise, förverkliga drömmen och föreviga ett oförglömligt ögonblick på toppglaciären, är någonting som många upplever, och ännu fler drömmer om, varje år. Det är en känslosam upplevelse att nå krönet och se hur toppen reser sig majestätiskt ur det snövita bergstäcket mot det blå himlavalvet  över det norrländska landskapet.

Om att bestiga Kebnekaise på egen hand

Det finns möjlighet att bestiga Kebnekaise på egen hand, men det är ingenting vi förespråkar eller rekommenderar. Det är utmanande att klättra uppför Sveriges högsta berg, och utan att överdriva är det riskabelt att försöka sig på en topptur utan en erfaren guide. Dimma, blåst, kyla, nederbörd, svårnavigerad terräng och perioder av orkeslöshet är anledningar till att en kompetent fjällguide alltid är en fördel.

Vanliga frågor om att bestiga Kebnekaise

När kan jag resa till Kebnekaise med Swett?

Vi arrangerar resor till Kebnekaise under juni-juli och september.

Se samtliga avgångar till Kebnekaise 2018-2020 här

Vad kostar en resa till Kebnekaise?

14 900 SEK varav 4 900 SEK i bokningsavgift

Vad ingår i priset?

 • Busstransfer mellan Kiruna — Nikkaloukta
 • Boende och övernattning i flerbäddsrum på fjällstationen
 • Helpension på fjällstationen
 • Lunch i Nikkaluokta innan vandring mot fjällstationen
 • Upptaktsträff, träningspass med ansvarig guide, komplett utrustningslista och träningsprogram
 • Svensk guide
 • Aktiviteter på extradagen

Vad ingår inte i priset?

 • Resa tur och retur till Kiruna
 • Dryck på fjällstationen utöver vatten
 • Båt/helikopter på vandringen mellan Nikkaloukta och fjällstationen
 • Lakan till sängen och handdukar (ta med själv eller hyr på plats)
 • Glaciärutrustning (ta med egen eller hyr av Swett för 500kr)

Hur kommer vi till Kebnekaise Fjällstation?

Du tar tåg eller flyg till Kiruna, och där möts du upp av Swetts guider som chartrat en buss för att åka till Nikkaloukta. I Nikkaloukta vandrar vi in genom porten till fjällvärlden och kommer fram till fjällstationen efter ungefär 6 timmars vandring.

Är vandringslederna markerade?

Västra leden är markerad med rödmålade stenar, men de syns inte under vintertid. Östra leden är inte markerad alls.

Notera att vi inte guidar längs den västra leden längre, då våra gäster får ut mer av att vandra den östra leden.

Hur är vädret under vintertid?

Det är svårt att förutse vädret i den svenska fjällen. Men det finns generella riktlinjer. En riktig norrländsk vinter pågår vanligtvis mellan oktober och april. Det kan innebära mycket låga temperaturer, mycket snö och ibland norrsken. Under perioden mars-april blir dagarna en smula längre och temperaturen stiger. En och annan storm kan dyka upp, men våra guider har stor erfarenhet av att se mönster i väderprognosen.

Hur är vädret under sommartid?

Under sommarmånaderna ligger det snö på fjällets toppar. Temperaturen kan variera mellan sommarvärme och ett par grader. Ju högre upp du kommer desto kallare blir det, och du bör vara förberedd på regn, blåst och snö. Du kan se fram emot midnattssol om du åker i juni och juli.

Finns det risk för lavin?

I vissa fall. Markerade leder är till för att minimera riskerna vid en eventuell lavin. Men våra guider har alltid koll på riskbedömningen. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Vilka dagsturer kan jag göra förutom att bestiga Kebnekaise?

Vi tar tillfället i akt att vandra på fjället i den utsträckning schemat tillåter. Bland annat kan vi besöka den vackra Laddju-dalen och uppleva de vackra vattenfallen och jättegrytorna. Fjället är också en plats för den som är intresserad av blommor, det finns ett stort urval av fjällblommor att njuta av.

Vilket utbud finns i butiken på fjällstationen?

Torrvaror som pasta, ris, konserver, bröd och snacks. Även kläder, souvenirer, böcker och sjukvårdsartiklar.

Måste jag vandra hela sträckan från Nikkaloukta till fjällstationen?

Vi vandrar hela vägen till fjällstationen första dagen. Vi ser det som ett utmärkt genrep inför toppturen. På vägen tillbaka är du fri att välja om du vill åka båten som sparar 6km, eller ta helikoptern som är en häftig upplevelse.

Är det mycket mygg i fjällen?

I fjällbjörkskogen och i myrmarkerna är det mycket mygg från och med mitten av juli. Framåt sensommaren blir det mindre. Det är anledningen till att vi föredrar att vistas uppe i Kebnekaise i juni->mitten av juli, samt september. För att slippa de små rackarna!

Vart förvarar jag mitt bagage?

Vi har vår packning på våra rum på fjällstationen. Förvaringen ingår i bokningspriset.

Vem är en resa till Kebnekaise för?

Våra vandringar på Kebnekaise är perfekt för dig som inte har varit ute och vandrat tidigare, men som vill ha en utmaning i bekväm förpackning. En perfekt nybörjarresa helt enkelt. Det finns ingen åldergräns eller någon specifik målgrupp. Vi har haft vandrare mellan 11 och 85 år och med varierande friluftsvana. Det enda kravet är att du måste väga minst 40kg och max 120kg, det har med säkerhetsskäl att göra och vad utrustningen klarar av.

Vilket tempo behöver jag hålla på vandringen?

Det viktigaste när man tar sig fram i fjällterräng är att gå i ett jämnt tempo. Vi går i ungefär 40 minuter åt gången med 10 minuter paus på vandringen mot fjällstationen, och på toppturen går vi 30 minuter med 5 minuters paus. Våra guider ser till att alla hänger med och att vi håller ett tempo som fungerar för alla. Om vandringsförmågan skiljer sig mycket mellan våra gäster kan vi dela upp gruppen i två, där en grupp går långsammare och en lite snabbare. På toppturen går vi alltid långsammare än under vandringen från Nikkaloukta till fjällstationen.

Känner man av höjden?

Kebnekaise är inte tillräckligt högt för att du ska känna av höjdsjuka.

Hur många timmar vandrar vi per dag?

Vandringen från Nikkaloukta till fjällstationen tar ungefär 6 timmar, och på topptursdagen räknar vi med 11-13 timmars vandring.

Hur högt är Kebnekaise?

Den senaste mätningen som gjordes 2017 visade 2 098,5 meter. Höjden varierar på grund av toppglaciären som blir stiger under vintern och sjunker på sommaren.

Kuriosa: Kebnekaise mättes första gången 1968, och då var det 2 120 meter högt.

Vilka temperaturer kan det vara på Kebnekaise?

Det kan vara väldigt nyckfullt. Åker du i slutet på Juli kan temperaturen på toppen vara allt mellan -5 till +15 grader. För varje hundra meter sjunker temperaturen vanligtvis 0,6 – 0,8 grader.

Hur lång tid i förväg bör jag boka en resa till Kebnekaise?

Är du otränad så rekommenderar vi att du bokar in dig iallafall ett halvår innan avgång för att hinna komma i form. Det är bara att följa vårt träningsprogram slaviskt! Är du i god form och redo för en resa så handlar det mer om hur många platser det finns kvar, vissa av våra resor säljer slut redan ett år innan avgång, så det är bara att boka in dig så snart du bestämt dig. 🙂

Hur lång tid spenderar vi på toppen?

Är det fint väder kan vi vara där upp ett tag. Är det blåsigt och dålig sikt brukar vi inte vara där uppe i mer än några minuter.

Vilket boende kan jag förvänta mig?

Vi bor i bekväma fyrbäddsrum på fjällstationen. Det är en perfekt mjukstart för den ovana äventyraren.

Hur transporteras min packning?

Generellt sett behöver man inte ha så mycket med sig med tanke på att vi bor på fjällstationen, men för den som inte vill bära sin packning på egen hand finns möjlighet att transportera den med helikopter mot en tilläggskostnad.

Vilken utrustning tillhandahåller Swett?

Våra guider har utrustning för topprepssättning såsom rep och isyxa. Vi hyr också ut din egna personliga glaciärutrustning.

Vilken utrustning krävs för en topptur?

När du bokat din resa med oss får du en komplett packningslista. Följer du den kommer du väl utrustad! Säkerhetsutrustning såsom stegjärn, sele, hjälm och slinga går att hyra av oss för den som inte har.

Kan jag bestiga Kebnekaise på egen hand?

Ett ökat antal olyckor och tillbud de senaste åren har lett till att vi rekommenderar att du inte gör det. Såvida du inte är en mycket van fjällvandrare. Dåliga väderlag, dimma och svårnavigerade terränger kan ställa till det. Det finns ingen formell lag mot att vandra på egen hand, och vill du absolut göra det bör du undvika den östra leden och ta den västra istället.

Har jag internet på vandringen?

Det finns mottagning på fjällstationen, men det är vanligtvis bara Telia och Halebop.

Finns det duschar?

På fjällstationen finns det ett servicehus med duschar och bastu.

Hur stora är grupperna?

Grundregeln är åtta personer per guide. Det är baserat på att max åtta personer går i replag över glaciären. Ibland har vi flera parallella grupper om åtta personer som vandrar.

Vart ligger Kebnekaise?

Lappland, ungefär 8 mil väster om Kiruna.

När är den bästa tiden att resa?

Vi föredrar att undvika högsäsongen mellan mitten av juli och slutet av augusti. Det gör att du slipper trängsel. Innan högsäsongen är det fortfarande är topparna fortfarande snöiga och dalarna grönskande. Framåt sensommar och höst är fjällen rikt på färger som böljar i gult, rött och orange. Utanför högsäsongen slipper du dessutom mygg och knott.

Vad äter vi för mat?

På kvällarna äter vi trerätters på fjällstationen. När det nalkas middag samlas vi i restaurangen för att lyssna på fjällhistorier och smakbeskrivningar av en noga utvald varmrätt och lokala delikatesser. Förrätten består vanligtvis av ett härligt buffébord bestående av av renskav, västerbottenröra, sill, lax och en rad andra delikatesser. Varmrätten är en mer bastant, genuin lokalt präglad rätt och som efterrätt blir det ofta en klassiker.

Hur är terrängen på Kebnekaise?

Förbered dig på att det kommer vara stenigt. Den västra leden är stenigare än den östra, och innebär större omfattning av höga kliv. I övrigt är det en relativt enkel terräng, och på vandringen mellan Nikkaloukta och fjällstationen är det bara stigar.

Hur förbereder jag mig på bästa sätt?

Till stor del handlar om att man bör komma till Nikkaloukta i så god form som möjligt. Du måste inte vara elitidrottare. Följer du våra angivna rekommendationer är du förberedd. Se till att boka i tid, och underskatta inte vår rekommenderade packlista. Vi arrangerar en upptaktsträff för hela gruppen i Stockholm, håller regelbundna telefonavstämningar och skapar en facebookgrupp där gruppen kan hålla kontakten under hela förberedelseperioden.

Hur tungt får jag bära själv?

Rekommenderat är 6-7 kilo. Maxpackning är 10 kilo.

Erbjuder Swett all nödvändig utrustning?

Nej. Personliga vandringskläder, personlig säkerhetsutrustning,  kängor, stavar och ryggsäck får du införskaffa på egen hand. Notera att vi hyr ut viss utrustning.

Behöver jag reseförsäkring?

Reseförsäkring är en förutsättning för att kunna boka någon av våra resor. Men om du har en hemförsäkring så har du vanligtvis även reseförsäkring utan extra kostnader.

Vad tittar ni på när ni väljer guider?

 • Teknisk kompetens
 • Sjukvårdskompetens
 • Förmågan att orientera sig i okänd terräng
 • Sociala egenskaper (optimistisk & inspirerande)
 • Djupgående kunskap om Kebnekaise och dess historia.

Hur många guider har ni som kan guida på Kebnekaise?

10 svenska guider.

Hur hanterar ni en nödsituation?

Om olyckan skulle vara framme blir du väl omhändertagen av erfaren personal, och måste gå ner följer alltid en guide med.

Våra guider sköter nödsituationer, och vid behov ordnar vi evakuering med helikopter. Samtliga av våra guider måste genomgå årliga medicinska utbildningar och klara dem för att få fortsätta guida. De är utrustade med komplett säkerhetskit för vandring och är väl utbildade för att använda det.

Vad innebär acklimatisering?

OBS! Kebnekaise är inte högt nog för att din kropp ska behöva acklimatiseras.

Acklimatisering innebär att kroppen ökar produktionen av röda blodkroppar, andningsfrekvensen ökar och pulsen ökar. Det är kroppens sätt att göra sig starkare för att kompensera för att höjden gör det svårare för kroppen att få syre.

Vilken väg går vi?

Vi går bara den östra leden mot sydtoppen. Anledningen till beslutet är att i samband med att vi tog med oss en testgrupp på den östra leden insåg vi att fler klarar av den rutten, trots att den är brantare. Och våra gäster tycker att den är mer spännande. Så det är en missuppfattning att den västra leden är lättare.

OBS! Den västra leden är 25% längre än den östra.

Hur är djurlivet?

Djuren i fjälltrakten är väldigt skygga, men den som har tur kan få se rävar, älgar och i sällsynta fall björnar. Renar är betydligt vanligare.

Hur bokar jag mitt flyg/tåg?

Via vår samarbetspartner MK Air Brokers har vi gjort det enklare att boka resan.

 • Ring/maila MK Air Brokers.
 • Uppge destination och när du vill åka.
 • Välj någon av reseförslagen.
 • Se hur och när de andra i gruppen åker.

Om du hellre vill åka tåg rekommenderar vi att du vänder dig till respektive tågbolags egna bokningssida.

På de här sättet kan vi behålla flexibilitet och ge dig möjligheten att resa på dina villkor.

Varför valde ni att arrangera resor till Kebnekaise?

Vår grundare Nicklas Lautakoski hade sitt första uppdrag som guide på Kebnekaise. Det var där han lärde sig om hur det är att vandra i fjällen, och det blev det första resemålet som Swett började arrangera vandringsresor till.

Närmaste kommande avgångar till Keb

14900 kr Fullbokat Vi gör det lilla extra för att göra resan till Kebnekaise så glädjerik som möjligt

29 juni-2 juli 2019: Bestig Kebnekaise

Fyra dagars fantastisk fjällupplevelse med Kebnekaise sydtopp som mål. Vi bor på fjällstationen.

14900 kr Fullbokat På hemresan från Kebnekaise får du möjlighet att åka en bit med båt för att spara krafter

4-7 juli 2019: Bestig Kebnekaise

Fyra dagars fantastisk fjällupplevelse med Kebnekaise sydtopp som mål. Vi bor på fjällstationen.

14900 kr Fåtal platser kvar Vi gör det lilla extra för att göra resan till Kebnekaise så glädjerik som möjligt

11-14 juli 2019: Bestig Kebnekaise

Fyra dagars fantastisk fjällupplevelse med Kebnekaise sydtopp som mål. Vi bor på fjällstationen.

14900 kr Fullbokat Vi har alltid med oss välutbildade guider till Kebnekaise

5-8 september 2019: Bestig Kebnekaise

Fyra dagars fantastisk fjällupplevelse med Kebnekaise sydtopp som mål. Vi bor på fjällstationen.

Fler anledningar att bestiga Kebnekaise med Swett

Ett stort litet företag

Vi är ett litet företag där alla är en del av familjen. Därför möter vi alltid våra gäster på ett personligt plan.

Upplevelser i världsklass

Vi satsar alltid på att leverera upplevelser i världsklass på noggrant utvalda äventyr, och att bestiga Kebnekaise är ett av dem.

Förberedelser på fjällstationen

Vi förbereder oss på fjällstationen med utsökt buffé, och våra experter ser till att alla är starka och friska och redo för äventyret.

Vänner för livet

Varje guide leder en grupp på 8 personer. Det ger dig möjligheten att träffa nya människor med liknande intressen – och kanske vänner för livet.

Handplockade guider

Ingenting är viktigare än säkerheten. Därför är våra handplockade guider alltid välutbildade i fjällsäkerhet.

Från förberedelse till uppföljning

Vi är med hela vägen från förberedelse till uppföljning för att ge dig bästa förutsättningarna för träning och utrustning inför äventyret.

Gästerna har ordet

Sonny Fjellström Kebnekaise

KEBNEKAISE 2017

“Jag var med på vandringen upp på Kebnekaise på midsommarafton. En perfekt arrangerad resa. Där vi träffade många mycket trevliga människor. Att resa med Swett är et bra sätt att komma ut i naturen och träffa ny bekantskaper.”

Sonny Fjellström

Caroline Pålman Kebnekaise

KEBNEKAISE 2016

“Jag åkte med Swett till Kebnekaise i augusti 2016 och är väldigt nöjd med upplevelsen. Så skönt att få hjälp av erfarna och duktiga guider under hela turen!

– Caroline Pålman

FÖR ATT RESAN ÄR ETT ÄVENTYR

Vad drömmer du om? Boka din resa idag!