Tips to climb Kebnekaise

Tips till dig som vill bestiga Kebnekaise

2019-08-13
Blogg

Om du funderar på att bestiga det 2107 meter höga berget har vi några bra tips till dig.

1. Fyll på vattenflaskan1. Fyll på vattenflaskan

Att ha en god vätskebalans under bestigningen av Kebnekaise är mycket viktigt. Drick så mycket vatten du kan vid varje vattendrag, för du vet aldrig hur lång tid det kommer att ta innan du får en chans att fylla på flaskorna igen. Allt vatten på vägen är säkert att dricka, men se till att det rinner. Du kommer att behöva ha vatten med dig när du närmar dig toppen.

2. Lär dig att packa lätt

Bär bara på det som är viktigt, mat, vatten och varma kläder. Tänk på att du måste bära packningen under hela vandringen!

3. Rätt skor

Tänk inte ens tanken att vandra i dina vanliga sneakers. Gå och köp vandringskängor! Terrängen är oförutsägbar. Det finns lösa stenar, strömmar och extremt ojämna ytor.

4. Karta

Kartor ger en enorm mängd information om ett område som inte kan fås av skriftliga beskrivningar eller via minnet. Alla som bestiger berget bör ha en fysisk topografisk karta med sig för att undvika att gå vilse under vandringen. Det är alltid bäst att resa med en guide!

5. Första hjälpen

Bär med dig och var säker på hur man använder ett första hjälpen-kit, men låt inte det faktum att du har ett med dig ge dig en falsk känsla av säkerhet. Det bästa tillvägagångssättet är att alltid vidta nödvändiga åtgärder för att undvika skador eller sjukdom innan de inträffat!

6. Om du inte är erfaren, anlita en guide!

Kebnekaise är ett tufft berg och vädret kan lätt slå om. Om du inte är van vid tuff fjällmiljö, anlita en guide! Läs mer om Swetts guidade turer här: www.swett.se/bestiga-kebnekaise

Du är nu ett steg närmare att framgångsrikt tämja Sveriges högsta berg!

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x