Upplev Cinque Terre och Apuanska alperna

Tre anledningar att åka med Swett till Cinque Terre

Fotografering efter vandring i Cinque Terre

1. Upplev de Apuanska alperna

Förutom att besöka världsarvet Cinque Terre så vandrar vi i de Apuanska alpernas bergskedja. Vi äter god mat, vandrar bland bergen och erbjuder möjligheten att prova på en via ferrata.

Buffé i Cinque Terre

2. En äkta italiensk smakresa

Ligurien och Toscana är omtalade för sin matkultur. Stimulera smaksinnena med pesto, sardeller, pizza och gelato från Cinque Terre.

Vandrar ner mot kusten i Cinque Terre

3. Vi guidar dig till ett Cinque Terre bortom turistlederna

Med vår svenska guide som ledare så går vi vår egen väg, på stigar bortom de traditionella vandringslederna för en närmare upplevelse av Cinque Terre och för att slippa trängsel.

Vandra i de Apuanska alperna vid Cinque Terre med Swett

Följ med oss på en vandring genom världsarvet Cinque Terre

Vandra i friska dofter av pinjeträd och timjan genom ett tidlöst världsarv och ett kulturlandskap som har formats av generationers bygginsatser. Välkommen till den italienska Rivierans vackraste kustsamhälle. Utforska de små medeltida fiskebyarna på grönskande klippor som vätter ut mot det klara saltvattnet.

Vi vandrar genom tystnaden bland de mörkgröna vinrankorna med utsikt över Medelhavets djupblå vatten och du får chansen att uppleva Cinque Terre i all sin oförglömliga skönhet. Passa på att njuta av den smakrika matkulturen  i form av bland annat pasta med pesto, taggiascheoliver, saltade sardeller och färskplockade musslor som sköljs ner med Cinque Terres friska, vita vin.

Resan är uppdelad i två etapper. Under den första delen av resan tar vi oss bortom de traditionella turistrutterna och visar upp ett hörn av Toscana som få svenskar känner till. Vi upplever nämligen de Apuanska alperna, med toppar på 2000 höjdmeter, där den berömda Carrara-marmorn har brutits sedan romartiden.

Den andra delan av resan spenderas i världsarvet Cinque Terre.

VÄLKOMMEN

Din guide till Cinque Terre

Klicka på respektive flik för att läsa mer om vårt upplägg.

DAGSPROGRAM

1

Gruppen samlas i Cinque TerreDag 1: Från Pisa till marmorbergen i Apuanska alperna

Distans: 3 km | Vandringtid: 2-3 timmar | 500 positiva höjdmeter

Du möts av vår svenska guide på Pisa flygplats efter lunch. Från Pisa åker vi sedan i vår chartrade buss upp mot de toscanska marmorbergen. Vi åker vidare till Stazzema, där vi påbörjar vår vandring uppåt. Från Stazzema vandrar vi genom vacker kastanjeskog tills vi anländer till vår rifugio (toppstuga) Forte dei Marmi, i en dal alldeles intill de storslagna bergen Monte Procinto och Monte Nonas fasader. Vi känner av vandringen i  benen som gått ganska brant uppför, härligt att komma fram till kvällens sovplats! Vi övernattar på bergsstugan som ägs av två systrar, och på kvällen avnjuter vi en traditionell italiensk middag lagad på närodlade råvaror.


2

Dag 2: Upplev det gröna Monte Croce

Kikar ut över de Apuanska alperna i Cinque TerreDistans: 10 km | Vandringtid: ca 7 timmar | ca 1 000 positiva höjdmeter, ca 1 000 negativa höjdmeter.

Vi vandrar tillsammans till foten av Monte Croce, ett berg vars sidor blomstrar av färgrikedom i maj. Det är frivilligt att följa med upp till toppen av berget. Vill du hellre gå en kortare sträcka kan du vandra den spektakulära leden runt Monte Nona tillbaka till rifugion, där vi njuter av ännu en italiensk måltid. Den här dagen ger oss fantastiskt vackra utsikter över Medelhavet och har vi tur är det en molnfri dag som gör att vi ser ända bort till Cinque Terre, dit vi beger oss imorgon.


3

Klättrar uppåt i Cinque TerreDag 3: Från toppen av Procinto till Cinque Terre

Distans: 5 km | Vandringtid: 4-5 timmar | 200 positiva höjdmeter ca 700 negativa höjdmeter

På förmiddagen erbjuds möjligheten att ta sig upp på en av världens äldsta via ferrata, mot Monte Procintos topp, tillsammans med en lokal bergsguide. En via ferrata är en stålvajer som är inbultad i berget för att möjliggöra för oss “vanliga” vandrare att ta oss upp till en plats som annars hade krävt klätterkunskap. Vill du hellre stanna på lägre höjd kan du följa med på vandringen till insteget av klättringen och sen runda berget.

Efter Monte Procinto vandrar vi till Stazzema och får busstransport till vårt nästa boende, ett gammalt pilgrimsboende med magisk utsikt över Cinque Terres nordligaste by Monterosso al Mare. På kvällen kan den som vill följa med på en vinprovning på en närliggande gård där
vi bland annat får smaka på dessertvinet Sciacchetra, ett av Cinque Terres unika hantverk.


4

Vandring med utsikt över de Apuanska alperna, Cinque TerreDag 4: Nationalparken i Cinque Terre

Distans: 7 km | Vandringtid: ca 6 timmar | ca 350 positiva höjdmeter, 350 negativa höjdmeter

Vi inleder dagen men en kort bilfärd ner till Monterosso där vi tar båten till byn Manarola. Härligt att få se byarna och kusten även från vattnet. Väl framme i Manarola väntar en kämpig uppförsbacke, ca 1 h vandring upp till Volastra, där vi avnjuter en härlig lunch med havets läckerheter. Efter lunchen vandrar vi längs vinrankorna bort till Corniglia, där vi nöjda efter en härlig dag vilar fötterna i 15 min på tåget till Monterosso. I Monterosso väntar bad för den som vill eller kanske en gelato från en av byns många gelaterior.  Lite egentid på eftermiddagen innan innan vi tar oss tillbaka till vårt boende igen. Kvällen avslutas med en klassisk italiensk middag.


Gruppbild vid kusten i Cinque TerreDag 5: Det bortglömda Levanto

Distans: 11 km | Vandringtid: 4,5 timmar | ca 150 positiva höjdmeter, 650 negativa höjdmeter

Sista dagen på äventyret. Vi tar oss på en vidunderligt härlig stig bort mot den lite bortglömda byn Levanto. Vi tar paus vid utkiksplatsen och njuter av omgivningarna, härifrån ser vi alla fem byar som utgör Cinque Terre. I Levanto väntar en riktig braklunch följt av ett besök till kustens finaste strand, mitt i byn.

På eftermiddagen åker vi tillbaka till Pisa, och därifrån går sedan flyget hem till Sverige efter en oförglömlig vandring genom världsarvet på den italienska Rivieran.

Tack för den här upplevelsen!

VARFÖR SWETT

En vandring genom Cinque Terre med Swett

Många förälskar sig i Cinque Terre och dess skönhet, vilket har medfört att det kan bli en del trängsel i de attraktiva områdena och inne i byarna. Därför har vi valt avsides vägar längs mindre befolkade och vildare delar för att du ska få en närmare och rikare upplevelse av nationalparken och världsarvet på den italienska Rivieran.

Hälsosam, smakrik och färsklagad kost

Glass hjälper mot värmen i Cinque Terre

Ligurien är välkänt för sin hälsosamma kost med bland annat pasta och pesto, salta sardeller och färskplockade musslor. Det lokala vita vinet, som oftast är tillrett på Vermenino-druvan, eller det goda röda Sangiovese-vinet, är friskt och gott att skölja ner läckerheterna med. Bergsmaten i Toscana är ofta bestående av hemlagad pasta med köttfärssås på vilt, toscanska bönsoppor, kallskuret och färskplockad svamp från trakten.

Vi har noga valt ut våra restauranger för att ge våra gäster den bästa upplevelsen. Självklart kan våra guider även vägen till de allra bästa gelateriorna!

Boende i rymliga toppstugor och på hotell

Lunch utomhus i vackra Cinque Terre

Vi har valt att förlägga övernattningarna på höjder strax över huvudbyarna, för att det helt är lugnt och stilla. Två av nätterna bor vi i hotellrum i dubbelrum, och de övriga två nätterna bor vi i rifugio (toppstuga) av enklare standard.

Handplockade guider

Guider planerar morgondagens rutt i Cinque Terre

Våra kompetenta guider är alltid handplockade och noga utvalda för att ge dig en helhetsupplevelse av Cinque Terre. Vi ser till att du får en fantastisk upplevelse och får se de smultronställen du inte skulle upplevt på egen hand.

En vandring genom uråldrig kulturhistoria

Kuststräckan längs Cinque Terre utsågs till världsarv 1997. Vi vandrar genom detta uråldriga kulturlandskap, där generation efter generation har stensatt 7000 kilometer av vinodlingsterrasser.  Läs mer om detta här.

Vi besöket även ett hörn av Toscana som de flesta missar och som få svenskar känner till. I dessa trakter är vandring ett folknöje, och många går upp mot det Apuanska alperna för den friska luften på somrarna, mot de rymliga toppstugorna och den goda maten. Härifrån hämtade romarna den vita marmorn som användes för att tillverka statyer. 2000 år av marmorbrytning har fått vissa av bergstopparna att se snöklädda ut.

Berikande naturområden

En oslagbar utsikt under vandringen i Cinque TerreDen branta kusträckan i Cinque Terre doftar friskt av pinjeträd och timjan. Här växer vild saffran, fänkål och sparris. Sluttningarna mellan fiskebyarna är täckta av de vidsträckta vinodlingsterrasser. I Toscana vandrar vi från kustslätten, över olivodlingarna upp mot marmorbergen och dess berikande och omtalade naturområden.

Kort om en vandring i Cinque Terre med Swett

Vandrar uppåt i de Apuanska alperna med Swett i Cinque Terre

Vi har valt ut de mindre befolkade stigarna för en lugnare och närmare helhetsupplevelse av Cinque Terre. De vanliga stigarna genom byarna är mer folktäta och vi väljer  därför leder som går lite högre upp bort från de värsta folkmassorna.

Den som bokar en vandring i Cinque Terre bör klara av minst 6 timmars vandring med höga kliv. Vägen är luftig utmed de branta klipporna, men våra guider väljer alltid säkra stigar.

Alla har med sig sin packning på vandringen, och vi hjälper dig naturligtvis att packa lätt.

Kontakta oss direkt om du har några funderingar.

Kort om bestigning av via ferratan

Gruppbild efter att ha bestigit världens äldsta via ferrata, Cinque Terre

För den som känner sig äventyrlig finns möjlighet att bestiga en av världens äldsta via ferrata i de Apuanska alperna. Vi klättrar i enklare leder på platser som har försetts med kedjor och vajrar som vi kan säkra oss i. För den här delen av äventyret hyr vi in italienska bergsguider och all nödvändig utrustning.

Notera att det tillkommer en avgift på grundpriset, men vi garanterar en spektakulär upplevelse.

Du kan bestiga den 124 år gamla via ferratan uppför Monte Procinto, även kallad “Il Panettone”, på grund av dess cylinderformade massiv. För dig som inte vill bestiga via ferratan arrangerar vi en lättare vandringstur, om du inte vill vila upp dig i refugion.

Tillval under resan

Vi erbjuder två tillval under resan: en häftig klätteruppleve på Via ferratan på Monte Procinto och en härlig vinprovning på Cantina Sassarini i Cinque terre. Läs mer om dem nedan! Dessa lägger du till efter du bokat själva grundresan då du får tillgång till vår Förberedelsesida för inbokade gäster.

Läs mer om respektive tillval genom att klicka på “LÄS MER” vid respektive tillval. Du kan också kolla på videon lite längre ned där Ebba berättar mer om varje tillval.

Vinprovning

Vinprovning

Utforska lokala viner med härliga tilltugg på vår utvalda Cantina. Självklart testar vi det berömda dessertvinet Sciacchetrà på detta välsmakande tillval!

Via ferrata på Monte Procinto

Via ferrata

Ett nervkittlande äventyr där vi säkrade i stålvajer tar oss upp till toppen av Monte Procinto. En maffig upplevelse du sent kommer glömma!

VANLIGA FRÅGOR

När kan jag vandra med Swett i Cinque Terre?

Vi arrangerar våra vandringsresor till Cinque Terre i maj-juni och september-oktober. Dessa perioder är det som allra skönast enligt oss med temperaturer som en behaglig svensk sommar.

Se samtliga avgångar till Cinque Terre här.

Kan jag lägga till ett avbeställningsskydd?

Ja!

Vi rekommenderar att du lägger till ett avbeställningsskydd via vår partner försäkringsbolaget ERV.

Läs mer genom att KLICKA HÄR.

Vad kostar en resa till Cinque Terre?

All information om avgångar och priser hittar du i vår resekalender, via länken nedan.

Resekalender

Vad ingår i priset?

 • Samtliga transporter med buss och tåg i Italien
 • Samtliga övernattningar enligt gällande dagsprogram
 • Medföljande svensk guide under hela resan
 • Helpension med frukost, lunch och middag

Vad ingår inte i priset?

 • Flyg till och från Pisa
 • Personlig utrustning och personliga vandringstillbehör
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Utrustning och guide för bestigning av via ferratan (vi anlitar lokala bergsguider och tillhandahåller all nödvändig utrustning mot en extra kostnad)
 • Middag dag 5

Var ligger Cinque Terre?

Cinque Terre ligger i en av Italiens nordvästra kustregioner, Ligurien.

Vilka är Cinque Terres fem byar?

Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Byarna dateras till medeltiden och deras ekonomi har fortsatt vara beroende av fisk och vin.  Turismen spelar numera en allt större roll.

Vem är resan till Cinque Terre för?

Våra exklusiva resor till Cinque Terre är för dig som vill uppleva en äkta italiensk mat- och vandringsresa i och mellan Liguriens fem legendariska fiskebyar. Terrängen i Cinque Terre är inte alls lika utmanande som våra andra resor, och vi vandrar ungefär 500 höjdmeter över byarna på våra egna skräddarsydda rutter.

Vilket tempo vandrar vi i?

Generellt sett håller vi ett lugnt tempo mellan byarna för att ge dig en chans att uppleva den italienska naturen till fullo. För att njuta av resan rekommenderar vi dig att träna inför den här resan så du är van vid att vandra med ryggsäck i kuperad terräng.

När och hur reagerar kroppen på höjden?

Vi kommer inte att vandra på tillräckligt höga höjder i Cinque Terre för att känna av någon höjd.

Vilken utrustning behövs för att vandra i Cinque Terre?

Din personliga vandringsutrustning räcker inklusive ordentliga vandringsskor och justerbara vandringsstavar. Med ett par bra stavar avlastar du knän och rygg och ger kroppen förutsättningar att njuta ordentligt av resan. I övrigt har vi inga krav på utrustning. För dig som vill bestiga via ferratan har ansvarig guide all utrustning du behöver.

Hur många timmar vandrar vi per dag?

Mellan 3-6 timmar.

Vilka temperaturer kan det bli i Cinque Terre?

Under de perioder vi vandrar är det som en svensk sommar. 20+ plusgrader och väldigt behagligt.

Hur långt i förväg bör jag boka min resa?

Du behöver inte vara fysiskt eller mentalt förberedd som på våra andra resor, men vi rekommenderar att du bokar så tidigt som möjligt då Cinque Terre är ett av våra mest populära resmål.

Vilket boende kan jag vänta mig?

I de Apuanska alperna bor vi i en mysig bergsstuga som drivs av två systrar, där är boendet enklare. När vi kommer till Cinque Terre övernattar vi på ett hotell, där många pilgrimsvandrare övernattat, ovanför Monterosso al Mare. Där bor vi i dubbelrum med chans till singelrumstillägg för den som vill.

Hur transporteras min packning?

Ingenting behöver transporteras mellan byarna eftersom vi inte behöver ha med oss mer än personlig packning. På vandringen till/från Stazzema och bergsstugan i Apuanerna bär du din egna packning.

Vad erbjuder ni för utrustning?

Ingen utrustning förutom personliga vandringskläder behövs.

Kan jag vandra i Cinque Terre på egen hand?

Det kan du så klart göra, men våra avskilda rutter 500 höjdmeter ovanför byarna är ganska svåra att hitta, och det är väldigt lätt att trilla in på de vanliga rutterna där du får trängas med massor av turister från hela världen. Att uppleva Apuanska alperna på egen hand är svårt om du inte kan italienska och har lokalkännedom.

Behöver jag reseförsäkring?

Ja, det är ett krav på alla våra resmål. Om du har hemförsäkring så har du en reseförsäkring som gör att du kan boka våra resor.

Hur är terrängen i Cinque Terre?

Vi går bara längs fina vandringsstigar mellan byarna, bland vingårdar och vacker natur. På vissa ställen är kliven högre och vissa sträckor går vi mer plant.

Finns det tillgång till dusch på vandringen?

Ja, det finns dusch på de boenden vi har valt ut. I rifugion kan det dock bli köbildning till duschen då det bara finns en dusch. I Cinque Terre har du tillgång till egen dusch.

Hur stor är gruppen?

Max 12 gäster per svensk guide. I vissa fall kan vi ha flera parallella grupper samtidigt men du tillhör din specifika grupp på 12 personer.

När är den bästa tiden att resa?

Från april till juni och september till november är i allmänhet den bästa tiden att vara i Cinque Terre. Under sommarperioden ökar turismen ordentligt i byarna och det blir rejält befolkat samtidigt som det kan vara väldigt varmt. Vi rekommenderar att åka omkring vår och tidig sommar alternativt sensommar och höst. Temperaturen är då behaglig och inte lika mycket turister. Enstaka regnskurar är inte ovanliga oavsett tid på året.

Vad tittar ni på när ni väljer guide?

 • Teknisk guidekompetens
 • Sjukvårdskompetens
 • Förmågan att navigera sig i okända miljöer och terränger.
 • Sociala egenskaper som optimism och inspirationsförmåga är oerhört viktigt.
 • Bred kunskap om Cinque Terre, Ligurien, byarna och dess historia.

Hur många guider har ni som kan guida i Cinque Terre?

Vi har fem stycken utvalda svenska guider för våra resor till Cinque Terre.

Vad äter vi för mat?

Få italienska platser gör en besviken när det gäller smaker. En resa till Cinque Terre är en mat- och vandringsresa. Vi äter traditionell italiensk mat i Ligurien, skaldjur, fisk och andra lättare rätter. I Toscana och Apuanerna blir det mer rustikt med potatis, kött och smakrika såser.

Hur blir jag maximalt förberedd?

Se till att boka i tid för att säkra din plats. Från det att du bokat ser vi till att du kan förbereda dig på bästa sätt genom anpassade träningsprogram, packlista och vandringsträningar. Du blir inbjuden till en facebookgrupp där du lär känna dina medresenärer och oss på Swett.

Vad händer vid en eventuell nödsituation?

Vandringen är inte lika utmanande som våra andra resmål och vi befinner oss inte på hög höjd. Om olyckan skulle vara framme blir den drabbade mycket väl omhändertagen av våra kunnig och erfarna guider. Att ha gått en kurs i akut omhändertagande i vildmarken är obligatoriskt för våra guider och varje handplockad guide måste klara den för att få fortsätta guida. Våra guider bär kompletta säkerhetskit för vandring och är välutbildade i hur den ska användas.

Hur är djurlivet i Cinque Terre?

Det mesta av djurlivet finns i de Apuanska alperna, där du kan få se både stenbockar, alpkajor, murmeldjur och fjällripor.

Hur bokar jag min flygresa?

Via vår samarbetspartner MK Air Brokers som har gjort det väldigt enkelt att boka resan.

 • Ringa eller skicka E-post till MK Air Brokers.
 • Ange resemål och när du vill åka.
 • Välj någon av reseförslagen.
 • Se hur och när de andra i gruppen åker.

Du kan också boka ditt flyg helt själv.

Varför valde ni Cinque Terre som ett resemål i utbudet?

Mat- och vandringsresan till Cinque Terre förverkligades efter att vi märkte att flera gäster hade respektive som de ville inviga i friluftslivet. Vi tittade på destinationer i både Spanien och Portugal, men det var kombinationen av Liguriens legendariska byar och vistelsen i de Apuanska Alperna som avgjorde när vi valde Cinque Terre.

Vilka språk talas i Cinque Terre?

Italienska och engelska.

Våra närmast kommande avgångar till Cinque Terre

17900 kr Några platser kvar Följ med Swett till Cinque Terre för vandring, mat och umgänge

17-21 september 2024: Upplev Cinque Terre

En härlig mat- och vandringsresa i Toscana och Ligurien. Till fots upplever vi vingårdar och marmorberg.

17900 kr Fullbokat - Reservlista finns Följ med Swett till Cinque Terre för vandring, mat och umgänge

24-28 september 2024: Upplev Cinque Terre

En härlig mat- och vandringsresa i Toscana och Ligurien. Till fots upplever vi vingårdar och marmorberg.

17900 kr Några platser kvar Följ med Swett till Cinque Terre för vandring, mat och umgänge

29 april-3 maj 2025: Upplev Cinque Terre

En härlig mat- och vandringsresa i Toscana och Ligurien. Till fots upplever vi vingårdar och marmorberg.

17900 kr Några platser kvar Följ med Swett till Cinque Terre för vandring, mat och umgänge

27-31 maj 2025: Upplev Cinque Terre

En härlig mat- och vandringsresa i Toscana och Ligurien. Till fots upplever vi vingårdar och marmorberg.

17900 kr Några platser kvar Följ med Swett till Cinque Terre för vandring, mat och umgänge

23-27 september 2025: Upplev Cinque Terre

En härlig mat- och vandringsresa i Toscana och Ligurien. Till fots upplever vi vingårdar och marmorberg.

17900 kr Några platser kvar Följ med Swett till Cinque Terre för vandring, mat och umgänge

29 april – 3 maj 2026: Upplev Cinque Terre

En härlig mat- och vandringsresa i Toscana och Ligurien. Till fots upplever vi vingårdar och marmorberg.

17900 kr Gott om platser kvar Följ med Swett till Cinque Terre för vandring, mat och umgänge

13 – 17 maj 2026: Upplev Cinque Terre

En härlig mat- och vandringsresa i Toscana och Ligurien. Till fots upplever vi vingårdar och marmorberg.

17900 kr Några platser kvar Följ med Swett till Cinque Terre för vandring, mat och umgänge

3 – 7 Juni 2026: Upplev Cinque Terre

En härlig mat- och vandringsresa i Toscana och Ligurien. Till fots upplever vi vingårdar och marmorberg.

17900 kr Några platser kvar Följ med Swett till Cinque Terre för vandring, mat och umgänge

23 – 27 sep 2026: Upplev Cinque Terre

En härlig mat- och vandringsresa i Toscana och Ligurien. Till fots upplever vi vingårdar och marmorberg.

Fler anledningar till att vandra med Swett i Cinque Terre

Med passion för Rivieran

Vi delar vår passion för den italienska Rivieran med våra gäster för att erbjuda helhetsupplevelsen av ett historiskt världsarv.

En familjeupplevelse

En vandring genom Cinque Terre är lika mycket ett äventyr som en familjeupplevelse med god mat och färgrika vandringsleder.

En vandringsresa för alla

Cinque Terre erbjuder någonting för alla – en upplevelse för såväl den erfarne vandraren som för nybörjaren.

Bortom de traditionella stigarna

Vi går vår egen rutt, bortom de traditionella stigarna, för en närmare upplevelse av Cinque Terre och dess skönhet.

Bestig via ferratan med lokal guide

Det finns möjlighet att bestiga en av världens äldsta via ferrata mot toppen av Monte Procinto med en erfaren italiensk bergsguide.

Cinque Terres nationalpark

Vi vandrar in i det vildaste delarna av Cinque Terres nationalpark och njuter av utsikten över klipporna och fiskebyarnas kuststräcka.

Gästerna har ordet

Jonas Lindgren Cinque Terre

CINQUE TERRE 2017

“Vi reste på en skräddarsydd företagsresa med Swett till Apuanska Alperna och Cinque Terre oktober 2017. Vi var otroligt nöjda: jättegod mat, fantastiska ställen off the beaten track, stor lyhördhet och vilja att anpassa upplägg utifrån gruppens förmågor och önskemål. Rekommenderar Swett varmt!”

– Jonas Lindgren

Annika Agerberg

CINQUE TERRE 2017

“Hemkommen efter en fantastisk resa till Italien är jag trött men fylld av glädje och en känsla av att allt är möjligt! Ett stort och varmt tack till våra guider, Rosa och Björn, som var så otroliga. Inget verkade vara omöjligt, de var flexibla och stöttande, pedagogiska och lugnande”

– Annika Agerberg

FÖR ATT RESAN ÄR ÄVENTYRET

Vad drömmer du om? Boka din resa idag!

Allt om Cinque Terre

Planerar du en resa till det natursköna Cinque Terre? Behöver du veta vilka platser du kan besöka och var du kan äta? Vill du veta vad Cinque Terre är känt för eller bara kolla priset för att ta en guidad vandringstur till bergen? Få all information du behöver här!

Vandra genom de vackra byarna i Cinque Terre

Planera en resa för att bevittna de vackra byarna som utgör Cinque Terre, det vackraste kustsamhället på den italienska rivieran. Att vandra genom de gamla byarna och det vackra kulturlandskapet är en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Vad finns det att göra i Cinque Terre?

Vet du inte vad du ska göra när du är i Cinque Terre? Låt oss hjälpa dig att upptäcka denna kustlinje på ett sätt som inte går att föreställa sig. Ta en guidad tur med oss och låt oss ta dig på en resa genom världsarvet Cinque Terre. I Cinque Terre kan du göra allt från att beundra den perfekta solnedgången till att vandra på de vackraste vägarna. Bada i det koboltblå vattnet, eller varför inte lära dig göra pesto? Läs mer från experterna om vad Cinque Terre har att erbjuda.

Var kan du njuta av god mat i Cinque Terre?

Är du någon som planerar en resa där mat är den viktigaste delen? Är du någon som aldrig låter sina smaklökar kompromissa? Är du någon som behöver all information om de bästa ställena att äta på, eller någon som tycker om att smutta på det mest omtalade vinet medan du ser solen sjunka? Oroa dig inte! Vi har täckt allt! Här är en lista över de bästa restaurangerna i CInque Terre, där du kan njuta av en rejäl måltid och smutta på det bästa vita vinet.

Allt du behöver veta om vandring i Italien

Vandring är den mest rekommenderade formen av fysisk aktivitet. När du reser till en vacker plats i Italien är det viktigt att känna till de bästa vandringslederna. Italien är inte bara ett land känt för sin mat, historia och kulturstäder. Det har också ett stort utbud av vandringsalternativ som är perfekta för att upptäcka enastående och mindre turistfyllda destinationer. Från bergslederna i norra Italien till Siciliens vulkaner, Italien är ett av de häftigaste resmålen för vandring.