Historien om Swett

Det var en vacker vinterdag år 2010… Nicklas Lautakoski och Johan Gossas träffades första gången på kontoret som låg vid gamla Slussen i Stockholm. Johan hade precis tagit sin ingenjörsexamen från Linköpings universitet och Nicklas var precis hemkommen från sin expedition “Kap till Kap” då han tillsammans med två vänner åkte motorcykel från Sverige till Sydafrika med uppdraget att bestiga det högsta berget i varje land. Vid denna tid var både Johan och Nicklas nyanställda säljare på ett företag i IT-branschen.

Det dröjde inte länge innan de båda kom fram till att de delade samma passion i livet – äventyr och utmaningar! Nicklas hade på sitt håll de senaste åren utmanat sig själv på många sätt och vis, bland annat cyklat mellan Portugal och Kina och bestigit höga berg. Johan hade tränat på elitnivå i både multisport och orientering och älskade att klättra. Början på en idé att göra någonting tillsammans började gro i dessa båda gossar. Det skulle dock dröja några år innan de slog sina två kloka huvuden samman.

Fyra år senare hade de båda bestämt sig för att lämna IT-branschen en gång för alla. Från det välbetalda jobbet med kostym, tjänstebil och representationsmiddagar till det mer spännande livet som företagare i äventyrsbranschen lämnade de båda den trygga vardagen som anställd till att kasta sig ut i det okända. Deras vision var att inviga människor till äventyr och friluftsliv – det som gett de båda så oerhört många upplevelser av frihet, stolthet och lugn genom åren! Företaget fick namnet Swett, som är lite av en ordlek mellan flera olika ord. Dels står “Swe” för Sweden, TT för trekking tours, och namnet Swett får en osökt att tänka på att svettas. Och vad kan vara mer utvecklande för ens personlighet än att svettas, utmanas och att våga gå utanför komfortzonen?

Idag är Swett större än bara Nicklas och Johan och består idag av ett helt gäng fantastiska guider. Vår ambition är att få ut så många människor som möjligt på äventyr – och det med bästa tänkbara förutsättningar. Vi vill vara kraften som ger dig den där “kicken i baken” att utmana dig i naturen. Vi tror också att många människor vill komma så förberedda och trygga som möjligt till det där äventyret man sett fram emot så länge, därför är vi noga med att på alla våra resor ha med oss en svensk guide och vi har alltid varit på plats och rekognoserat. Allt för din skull!

Läs mer om vårt team nedan…

Team Swett