Vi på swett gillar glada upptåg!

TEAM SWETT

Vi är ett glatt gäng som alltid söker nya kollegor. Hör av dig om du är intresserad av att bli en i teamet!

Maria Hyttnäs

MARIA

GUIDE

Maria “Hyttan” Hyttnäs är en av våra mest erfarna guider och har jobbat som guide hela sitt yrkesverksamma liv. Våra gäster uppskattar henne för hennes lugn och jordnära inställning till bergen och äventyren.

jonathan

JONATHAN

GUIDE OCH FÖRELÄSARE

Jonathan är äventyraren som bland annat cyklat till Tanzania, åkt rullskidor över Australien och korsat Indien till fots. Jonathan har en förkärlek till Tanzania där han bland annat levt som masai i en månads tid.

Jeremy

JEREMY

GUIDE

Jeremy är vår ansvarige guide på Kilimanjaro och har bestigit berget mer än hundra gånger. Hans längtan efter naturen var större än längtan att göra en traditionell karriär.

jossi

JOSSI

GUIDE

Johannes ”Jossi” Falk är Stockholmssonen som sade upp sig från sitt jobb i IT-branschen och utbildade sig till vildmarksguide på Malungs folkhögskola.

Manne Larsen

MANNE

GUIDE

Manne älskar det äventyrliga och har en bred bakgrund som guide, från hundspann i nordligaste Norge till kajakturer i Svenska skärgårdar. Han är utbildad guide från Malungs folkhögskola och brinner för naturen. Det bästa han vet är en schysst kopp kaffe på fjället.

Jonas Ornhagen

JONAS

GUIDE

Jonas guidar för Swett på Atlasbergen och Kebnekaise. Han är omtyckt för sitt norrländska lugn och sitt sätt att strukturerat och metodiskt guida våra gäster.

Fredrik Svensson

FREDRIK

GUIDE

Fredrik är yrkesmilitären som hämtar erfarenheter från ett helt liv ute i det fria. Ibland byter han ut militärens material mot Swetts guidekläder och leder våra grupper mot bland annat toppen av Kilimanjaro.

Jenny Ljungdahl

JENNY

GUIDE

Jenny är ständigt på resande fot mellan olika guideuppdrag och uppskattas för sitt glada humör och sin ständiga entusiasm. 

HISTORIEN OM SWETT

BÖRJAN PÅ EN IDÉ

Det var en vacker vinterdag år 2010… Nicklas Lautakoski och Johan Gossas träffades första gången på kontoret som låg vid gamla Slussen i Stockholm. Johan hade precis tagit sin ingenjörsexamen från Linköpings universitet och Nicklas var precis hemkommen från sin expedition “Kap till Kap” då han tillsammans med två vänner åkte motorcykel från Sverige till Sydafrika med uppdraget att bestiga det högsta berget i varje land. Vid denna tid var både Johan och Nicklas nyanställda säljare på ett företag i IT-branschen.

Det dröjde inte länge innan de båda kom fram till att de delade samma passion i livet – äventyr och utmaningar! Nicklas hade på sitt håll de senaste åren utmanat sig själv på många sätt och vis, bland annat cyklat mellan Portugal och Kina och bestigit höga berg. Johan hade tränat på elitnivå i både multisport och orientering och älskade att klättra. Början på en idé att göra någonting tillsammans började gro i dessa båda gossar. Det skulle dock dröja några år innan de slog sina två kloka huvuden samman.

Livesändningarna sker på Facebook
Livesändningarna är kostnadsfria.
Bilder, filmer och inspiration utlovas!

HUR DET HÄNDE

Fyra år senare hade de båda bestämt sig för att lämna IT-branschen en gång för alla. Från det välbetalda jobbet med kostym, tjänstebil och representationsmiddagar till det mer spännande livet som företagare i äventyrsbranschen lämnade de båda den trygga vardagen som anställd till att kasta sig ut i det okända. Deras vision var att inviga människor till äventyr och friluftsliv – det som gett de båda så oerhört många upplevelser av frihet, stolthet och lugn genom åren! Företaget fick namnet Swett, som är lite av en ordlek mellan flera olika ord. Dels står “Swe” för Sweden, TT för trekking tours, och namnet Swett får en osökt att tänka på att svettas. Och vad kan vara mer utvecklande för ens personlighet än att svettas, utmanas och att våga gå utanför komfortzonen?

Idag är Swett större än bara Nicklas och Johan och består av ett helt gäng fantastiska guider. Vår ambition är att få ut så många människor som möjligt på äventyr – och det med bästa tänkbara förutsättningar. Vi vill vara kraften som ger dig den där “kicken i baken” att utmana dig i naturen. Vi tror också att många människor vill komma så förberedda och trygga som möjligt till det där äventyret man sett fram emot så länge, därför är vi noga med att på alla våra resor ha med oss en svensk guide och vi har alltid varit på plats och rekognoserat. Allt för din skull!

GRUNDARNA

Nicklas1

NICKLAS

GRUNDARE, GUIDE OCH SÄLJANSVARIG

Nicklas Lautakoski älskar utmaningar och i hans erfarenhetsbagage finns bland annat en cykeltur mellan Portugal och Kina, en motorcykeltur genom Afrika och nu senast var han med i Discovery Channels produktion ”Naked&Afraid”. Nicklas är utbildad fjällguide från Älvdalens utbildningscentrum. Han har bestigit Kilimanjaro tolv gånger och älskar känslan i att uppfylla någons dröm.

– nicklas@swett.se

JG-close-up

JOHAN

GRUNDARE OCH LEVERANSANSVARIG

Johan Gossas är expert på logistik. Oftast är det Johan som guiderna ringer när det är någonting som behövas fixas på hemmaplan när vi är ute på expeditioner. Med sin ingenjörsutbildning är Johan expert på problemlösning och för honom är ingenting omöjligt. Förutom att driva Swett så är Johan också ishockeydomare i Sveriges högsta liga, SHL.

– johan@swett.se

KOMBINERA DIN KÄRLEK TILL ÄVENTYR OCH RESA!

Gillar du vad du ser? Boka din resa idag!