Vandra Inkaleden till Machu Picchu

3 anledningar att åka med Swett till Inkaleden

Swett tar dig på en rutt bortom de vanliga lederna på Inkaleden

1. Egen rutt utan trängsel

Vi har valt att gå vår egen väg, på noga utvalda stigar genom avlägsna dalar, där din grupp vandrar helt avskild från andra grupper.

Över vattendrag på Inkaleden

2. Trygghet med svensk guide

Vi har alltid med oss en erfaren svensk guide som leder expeditionen. I kombination med duktiga lokala guider är det ett framgångsrecept.

Vi vandrar i lugnt tempo på Inkaleden och låter våra deltagare acklimatisera sig

3. Må bra med sund acklimatisering

Vi övernattar i Cusco i tre nätter på 3400 meter höjd, och sedan två nätter i bergen på 3800 höjdmeter för en sund acklimatisering till höjden innan vandringen börjar.

Det blir många dagars vandring på fantastiska Inkaleden

Vandra Inkaleden till Machu Picchu på en unik rutt med svenska och lokala guider

Upplev de peruanska bergen på samma sätt som Inkafolket gjorde för hundratals år sedan. Slipp trängseln på den traditionella Inkaleden mot Machu Picchu, och vandra på noga utvalda stigar för att få en genuin upplevelse av en av våra mest exklusiva vandringsresor.

En vandring i ett historiskt landskap med storslagna vyer. Inkafolkets utbredning och utveckling som civilisation är fascinerande att ta del av. Vi vandrar på gamla glömda inkaleder som väldigt få människor besöker. Vi njuter av de höga bergen och storslagna vyerna. Vi bjuds in på kaffe hos de lokala småbönderna och tar del av deras sätt att leva. Slutmålet, den glömda staden Machu Picchu är kronan på verket.

För oss är det en dröm som har gått i uppfyllelse, och vi hoppas kunna förmedla den känslan när du åker med oss för att vandra Inkaleden mot Machu Picchu. Kanske känner du till vår vandring genom att du sett på Landgång som sändes i augusti 2017? Då tog vi med oss kocken Paul Svensson och programledare Anne Lundberg på ett äventyr som även DU har möjlighet att få följa med på.

Är du nyfiken på våra andra vandringsresor? Ta en titt på våra expeditionsresor till Kilimanjaro.

Din guide till Inkaleden

Klicka på respektive flik för att läsa mer om vårt upplägg på vandringen till Machu Picchu!

1

Vi startar vår resa i Inkaleden i CuscoDag 1: Ankomst till Cusco

Höjd 3400 m

Vi landar i Cusco på 3400 höjdmeter redan första dagen. Du kommer känna att det är lite tuffare än vanligt att andas och kanske är du lite tröttare än vanligt. Oroa dig inte över det, det är en vanlig reaktion på höjd. På plats finns våra guider som är välutbildade och kommer ge dig all information du behöver och svarar på alla dina frågor. Vi inleder vandringen med en god peruansk middag på en restaurang alldeles i närheten av hotellet. Vi tar det lugnt och vilar upp oss efter den långa flygturen.


2

Swett ser alltid till att vi äter god mat på våra resor till InkaledenDag 2:  Acklimatiseringsdag i Cusco

Höjd 3400 m

Vi tar det lugnt idag för att kroppen ska kunna anpassa sig till höjden. Cusco var Inkafolkets huvudstad och här finns många byggnader och minnen kvar från Inkatiden. Med hjälp vår lokala guider så upplever vi Cuscos häpnadsväckande arkitektur, bland annat katedralen Coricancha, stadens marknad och de mindre gränderna som omger Cusco. Det finns också möjlighet att besöka stadens stora marknad för de som vill.

 


3

Vi besöker marknaden Pisac i början av vår rutt längst InkaledenDag 3: Mot den heliga dalen

Höjd 3400 m

Vi tar oss till Urubamba Valley, den heliga dalen, och besöker Pisac, den lokala marknaden och Inkafolkets välkända efterlämningar bland ett hav av terassodlingar. Vi gör en kortare promenad till Qalla Q’asa med utsikt över odlingarna. Att besöka heliga dalen är ett måste, här lever Inkafolkets minne kvar i de många terasserna och ruinerna. När dagens tur är slut beger vi oss tillbaka till Cusco för att bo där ytterligare en natt innan vandringen börjar.

 


4

Vi vandrar genom varierande miljöer längst Inkaleden, bland annat blomstrande regnskogDag 4: Från Cusco till Soray Pampa

Höjd 3800 m

Idag tar vi oss upp i bergen i en liten minibuss. Efter en tidig frukost på hotellet är vi på väg! Färden går genom blomstrande dal och grönskande regnskog, och vi kommer dessutom få se det praktfulla berget Salkantay. Vi äter lunch i en mindre by längs med vägen innan vi når fram till Soray Pampa och nu är vi uppe i bergen. Efter bussturen gör vi en kortare vandring längs gamla Inkakanaler innan vi kommer fram till vår lodge där vi ska bo två nätter. Denna dag har vi kommit upp på 3800 m höjd. Nu känns det verkligen som att äventyret börjat!


5

Magiskt vackra berg längst InkaledenDag 5: Acklimatiseringstur i Soray Pampa

Höjd 3800 m->4200 m->3800 m (4 timmars vandring)

Idag väntar en enastående acklimatiseringstur till en vacker glaciärsjö. Vi börjar vandringen först när vi har avnjutit en stadig frukost. Det räcker med dagspackning för dagens vandring, för vi återvänder till Soray Pampa i eftermiddag. Från glaciärsjön Humantay har vi utsikt över dalen, och vi kan se platsen där morgondagens rutt börjar. Principen “walk high – sleep low” hjälper din kropp att acklimatisera sig bättre till den stigande höjden.

Innan vår vandring på Inkaleden till Machu Picchu påbörjas kontrollerar en lokal guide och vår svenska expeditionsledare att din kropp har acklimatiserat sig väl till höjden, att du mår bra och redo att ge dig ut på leden.


6

Vi vandrar i vackra Ahobamba-dalen på InkaledenDag 6: Från Soray Pampa, över Inkachillaska och ned till Sisay Pampa

Höjd 3800 m->5000 m->4950 m (10 timmars vandring)

Idag ska vi ta oss upp på 5000 meters höjd. Vi utgår från Soray Pampa och vandrar i långsamt tempo. Vi stannar och äter och dricker ordentligt innan vi går vidare. Dagens etapp är en rejäl utmaning! Vi ska ta oss från 3800m upp till Inkachillaska-passet på strax under 5000m höjd. Det tar 7-8 timmar att ta sig upp på passet i ett lugnt tempo. Vi stannar och äter, fotograferar och lär känna varandra. Ju högre upp vi kommer – desto tystare blir det i ledet.  Framåt eftermiddagen kommer vi upp till bergspasset Inkachillaska. Det är tunn luft här uppe, en plats där mindre än 150 personer vandrar varje år till skillnad från den traditionella Inkaleden som 75 000 personer besöker per år. Efter att ha njutit av utsikten från bergspasset går vi tillbaka ner på 4200 höjdmeter på andra sidan passet. När vi kommer ner till lägret har hästförarna rest tälten och förberett kaffe och te i mässtältet. Vi är nu i Sisay Pampa, en magisk plats i en grön dalgång med fantastisk vacker natur. Framåt kvällen äter vi middag i mässtältet.

7

Vi vandrar högt och sover lågt på vår vandring längst Inkaleden, allt för en sund acklimatisering

Dag 7: Från Sisay Pampa, över Palqay och vidare ner till nattens läger

Höjd 4200 m->4700 m->3450 m (9 timmars vandring)

Äventyret leder oss över det andra och sista bergspasset, Palqay. Gårdagens vandring har gjort benen möra, så det är tacksamt att Palqay är lägre. Vi startar efter frukost och tar oss  vi över Abra Palqay och får se nästa dal breda ut sig för våra fötter. Vi tar oss längre ner i dalen och korsar den lilla floden för att ta oss upp på andra sidan. i floden finns det gott om bäcköring och har vi lite tid över så kan man passa på att fiska med händerna. En konst som kräver bra instruktioner från våra lokala guider och lite tur.

Efter att vi njutit en härlig lunch som dukats upp nere i dalbotten fortsätter vi vår färd nedåt. Nu känner vi för varje andetag att luften blir tjockare och det går lättare att andas igen. En härlig känsla och det brukar bli mer och mer skratt i gruppen, ju längre ner vi kommer.


8

Att vandra Inkaleden är en magisk upplevelse med mycket glädje

Dag 8: Lugn dag för att samla kraft

Höjd 3600 m 

Vi njuter av en en skön sovmorgon och lång frukost, har vi tur tillsammans med någon av de många kolibrisorterna som huserar i dalen. Efter några långa vandringsdagar har vi en lugn och skön dag framför oss. Den som känner sig väldigt stark kan göra en utmanande tur till ett närliggande vattenfall. Annars hänger vi kring vårt läger och bara njuter av en skön vilodag. Vi besöker naturligtvis de gamla Inka ruinerna som ligger i närheten, vår lokala guide berättar mer än gärna om Inkariket och dess lämningar.


9

Vågar du vandra över denna hängbro längst Inkaleden?Dag 9: Lång dag ned i regnskogen

Höjd 3600 m-> 2400 m (8 timmars vandring)

Idag tar vi oss an den lummiga och fuktiga djungeln. Högre upp i bergen finns det pumor och björnar, men de är väldigt folkskygga, de är ytterst sällan de skymtas av människor. Den här dagen är tuff, regnskogen röjs ordentligt varje år men fortfarande finns det passager som är tuffa att passera. På sina ställen är det både brant och smalt och vi hjälps åt för att ta oss hela vägen fram till nästa läger. Nere i regnskogen är dett gott om kaffe- och bananodlingar vilket ger intrycket av att vi befinner oss mitt i paradiset. Innan regnskogen har vi vinkat hejdå till våra hästförare och tält, i natt sover vi i riktiga sängar i en lodge.


10

Vi vandrar högt och sover lågt på vår vandring längst Inkaleden, allt för en sund acklimatiseringDag 10: Ur regnskogen till Aguas Calientes

Höjd 2400 m->2000 m (2 timmars vandring)

Mot civilisationen! På förmiddagen vandrar vi under 2 timmar i regnskogen innan vi når fram till Hidroelectrica där vi börjar se andra människor igen.  Vi promenerar längs med järnvägsrälsen hela vägen till Aguas Calientes med stopp på en mysig restaurang för lunch. I Aguas Calientes checkar in på vårt hotell, avnjuter en god middag på kvällen och laddar inför slutmålet. Det är verkligen skönt att få sova i en mjuk säng och ta en dusch för första gången på flera dagar! Nu har vi målet inom räckhåll – Machu Picchu!


11

Det mytomspunna Machu Piccu där vi spenderar en heldag när vi går InkaledenDag 11: Machu Picchu och sedan tillbaka till Cusco

Höjd 2000 m->3400 m

Idag får du uppleva det legendariska och sägenomspunna Machu Picchu. Vi går upp tidigt och tar bussen upp till entrén till Machu Picchu. Vi vandrar upp till en plats bland bergen där utsikten är som bäst – den berömda Solporten. Du kanske känner igen utsikten från diverse tavlor och vykort. Vår lokala guide berättar om den bortglömda staden och dess häpnadsväckande historia. Vilken upplevelse! Efter lunch tar vi tåget tillbaka till Cusco och firar vår framgång med en fantastisk middag tillsammans.


12

Att vandra Inkaleden är en magisk upplevelse med mycket glädjeDag 12: Upplev Cusco innan flyget hem till Sverige

Så skönt att vara tillbaka i civilisationen. Beroende på när du flyger hem  får du  en sista möjlighet att uppleva Cuscos atmosfär på egen hand. Vi blickar tillbaka på en upplevelse utöver det vanliga, ett minne för livet.

Tack för det här äventyret!

Vandra Inkaleden till Machu Picchu med Swett

Det var en dröm som gick i uppfyllelse när vi  kunde börja arrangera vandringsresor på gamla Inkaleder mot den glömda staden Machu Picchu. Den drömmen vill vi dela med dig.

Välkommen till Inkaleden!

Vår unika rutt på Inkaleden i SVT

Programledarna Anne Lundberg och Paul Svensson reste till Inkaleden med Swett 2017 när de spelade in programmet landgång

SVT-programmet Landgång åkte med Swett för att vandra Inkaleden till Machu Picchu. Programmet visades den 17 augusti 2017 med programledarna Anne Lundberg och Paul Svensson i spetsen, och det bjöds på en timme av oförglömliga upplevelser och enastående matkultur. De vandrade på våra noga utvalda rutter bortom den traditionella Inkaleden.

På en fantastisk inkaled, utan människor

Att vandra Inkaleden är en unik möjlighet som vi från Swett vill unna alla

Tillsammans med våra lokala guider och arrangörer har vi tagit fram en helt unik rutt för dig som vill vandra Inkaleden till Machu Picchu och få en unik helhetsupplevelse. Vi korsar vildmark och bergspass på mer hög höjd. Våra lokala guider och de starka hästarna transporterar vår mat och utrustning så att du får möjlighet att uppleva så mycket som möjligt av vandringen. På kvällarna äter vi dagsfärsk fisk från floderna, och vi vandrar på platser där väldigt få människor vandrar.

Unikt samarbete över gränserna

Vi får umgås med den lokala befolkningen på vår resa till Inkaleden

Du har alltid med dig en svensk guide på våra turer. Vi erbjuder det bästa från två världar – en kompetent och välutbildad svensk guide med expertkunskap i sjukvård och säkerhet i kombination med lokala, kunniga guider som kan berget som sin egen bakgård.

Den forna Inkakulturen

När vi nått Inkaledens huvudmål Machu Piccu får vi berättat myter och historier om den bortglömda staden

Få kulturer är lika mytomspunna som Inka. Vi vandrar i Inkafolkets fotspår och får uppleva trakten som dem gjorde. Våra lokala guider har rötter i den mäktiga Inkakulturen, så en stor del av upplevelsen handlar om att ge våra gäster en bild av det forna Inkariket, hur det fungerade och vad som förorsakade dess fall.

Machu Picchu - den bortglömda staden

Det finns många berättelser och myter om Machu Piccu, vårt huvudmål på Inkaleden

“Den glömda staden” visar upp storheten i det forna Inkariket. Platsen andas historia, och medan vi vandrar längs ruinerna får du ta del av en häpnadsväckande legend ur Perus historia.

Kort om mat och matbehov

Det är viktigt att få i sig mycket vätska när man går längre sträckor på Inkaleden

Våra lokala kockar tillreder mat av färska varor. Hästarna transporterar matpackningen, och det finns möjlighet att njuta av dagsfångad fisk framåt kvällen. Vi äter i ett medtaget mässtält.

Notera att vi är lyhörda för våra gästers önskemål och behov. Har du allergier eller andra matbehov, exempelvis glutenintolerans eller vegan så anpassar vi med glädje maten efter dina önskemål – bara vi får veta det god tid i förväg.

Kort om boende på Inkaleden

Vi spenderar flera nätter i tält under vår vandring på Inkaleden

I inledningen av äventyret bor vi i ett gästhus i Soray Pampa. Det erbjuds god mat på närproducerade varor. Längre in i vildmarken övernattar vi i medhavda tält, och när vi återvänder till civilisationen bor vi återigen i  gästhus.

Vanliga frågor om att vandra Inkaleden till Machu Picchu

När kan jag vandra Inkaleden med Swett?

Vi arrangerar vandringsresor till Inkaleden mellan april och oktober.

Se samtliga avgångar till Inkaleden här.

Vad kostar en resa till Inkaleden?

All information om avgångar och priser hittar du i vår resekalender, via länken nedan.

Resekalender

Vad ingår i priset?

 • Samtliga transporter
 • Samtliga övernattningar enligt gällande dagsprogram
 • Svensk guide, lokala guider och assisterande guider
 • Bärteam med hästar och hästförare
 • Kock
 • Tre varma mål mat om dagen inklusive dricksvatten, mellanmål, snacks, kaffe och te
 • Upptaktsträff inklusive viktig information kring bland annat acklimatisering, utrustning och träning.
 • Komplett tältutrustning (fyrmannatält och mässtält med komplett köksutrustning)
 • Komplett utrustning för säkerhet, sjukvård och första hjälpen

Vad ingår inte i priset?

 • Flygtransfer till och från Peru
 • Personlig utrustning och personliga nödvändigheter
 • Dricks till bärteam och guider (vi rekommenderar ca 80-100 USD)
 • Eventuella extrakostnader på grund av att du måste avbryta turen i förtid.

Vad är Inkaleden?

Inkaleden är ett enormt nätverk av stigar och vägar i det forna Inkariket som har gjort vägen till Machu Picchu till ett av världens 7 underverk.

När är bästa tiden att vandra Inkaleden?

Torrsäsongen sträcker sig från maj till november, och det är i allmänhet den tiden vi rekommenderar att resa. De mest populära månaderna är under sommareperioden juni, juli och augusti. Regnperioden pågår mellan december och april, och även om det kan vara obekvämt med regn och duggregn så är dessa perioder de minst befolkade. För det bästa av två världar rekommenderar vi någon gång mellan april-juni och september-november.

Vad äter vi på Inkaleden?

Vi har alltid med oss en kock på våra vandringar, som tillagar frukost, lunch, middg och snacks. Det bjuds på en blandning av lokala specialrätter och internationella smakupplevelser. Notera att alla önskemål om kost kan mötas tack vare kockens skicklighet.

Hur är djurlivet på Inkaleden?

Inkaleden bjuder på en rik fauna med många fågelarter som kolibrier, Guan-hökar, papegojor och ankor. Lite mer sällsynt är att få se lamadjur, rådjur och björn. Du kan även få se vildkatter, uttrar, reptiler och naturligtvis en lång rad insektsarter.

Hur vi återvände till Cusco efter Machu Picchu?

Vi spenderar en heldag i Machu Picchu innan vi tar oss tillbaka med bergståget till vår utgångspunkt i Cusco.

Vem är den här resan för?

Den historiskt intresserade äventyraren som vill vandra i lugn och ro utan att trängas med en massa andra vandrare. Vi är det enda guideföretaget som får arrangera vandringar längs vår rutt, så vi garanterar avskildhet.

VIlket tempo håller vi på vandringen?

På hög höjd gäller det att hålla ett lugnt och jämnt tempo. Detta för att acklimatisera kroppen på bästa sätt och även spara så mycket energi som möjligt. På vägen ner från passen brukar vi kunna öka takten en smula, och när vi kommer ner till regnskogen är det möjligt att öka tempot ytterligare.

Vi går i pass om ungefär 40-45 minuter med 5-10 minuters paus.

När och hur börjar man känna av höjden?

Vi landar på 3 400 höjdmeter, och under vandringen kommer vi att gå på 5 000 meter på ett av bergspassen (Inkachillaska). Man bör ha stor respekt för höjdsjuka, så vi ser till att vår gäster är maximalt acklimatiserade till höjden innan vi kommer upp på kännbara höjder.

Höjdsjuka brukar visa sig i form av huvudvärk eller illamående, men det är väldigt individuellt. Vissa mår inte dåligt alls. Generellt sett kan man säga att två lika bra tränade individer kan reagera olika, men den som är vältränad kommer alltid att acklimatisera sig bättre än den som är otränad.

Vilken utrustning behövs för att vandra Inkaleden?

Krav för att vandra Inkaleden:

 • Vandringskängor som går över fotknölarna
 • Skaljacka och byxor i Gore-Tex eller något annat motsvarande aktivt membran
 • Expeditionsjacka i dun
 • Sovsäck som klarar mint -10 grader.
 • Solglasögon
 • Justerbara vandringsstavar

Notera att det inte brukar bli lika kallt på Inkaleden som på några av våra andra resemål.

Hur många timmar vandrar vi per dag?

Mellan 4-10 timmar. De tuffaste dagarna är dels den första dagen, då vi vandrar över ett bergspass på 5000möh. Den andra tuffare dagen är den långa vandringen ner genom regnskogen till Fortunatos hus. Räkna med minst 10 timmar vandring dessa dagar.

Vilken är den högsta punkten på Inkaleden?

Vi är på 5 000 höjdmeter när vi vandrar över bergspasset Inkachillaska.

Vilka temperaturer kan det bli på Inkaleden?

Det blir inte kallare än någon minusgrad på natten. Annars är det väldigt behagliga temperaturer omkring 15 plusgrader. När vi kommer ner i regnskogen blir det varmare. Då kan vi vara uppe på 25-27 plusgrader och fuktig luft.

Generellt kan man säga att temperaturen sjunker med 0,6 – 0,8 grader per hundra höjdmeter.

Hur lång tid i förväg bör jag boka min resa?

Är du otränad så rekommenderar vi att du bokar in dig iallafall ett halvår innan avgång för att hinna komma i form. Det är bara att följa vårt träningsprogram slaviskt! Är du i god form och redo för en resa så handlar det mer om hur många platser det finns kvar, vissa av våra resor säljer slut redan ett år innan avgång, så det är bara att boka in dig så snart du bestämt dig. 🙂

Hur lång tid spenderar vi i Machu Picchu?

Vi spenderar en halvdag i ruinerna av det mäktiga Inkafolket i Machu Picchu.

Vilken typ av boende kan jag förvänta mig på Inkaleden?

I Cusco bor vi på hotell. Innan vandringen börjar bor vi i en bergsstuga, och efter tre nätter i rymliga fyrmannatält är vi tillbaka i civilisationen igen. Notera att endast två personer bor i ett fyrmannatält.

Hur transporter vi packningen?

Förutom den personliga packningen på max 10 kilo har vi hästar som bär resterande utrustning.

Erbjuder Swett all utrustning som krävs?

Nej. Personliga vandringskläder, vandringskängor, vandringsstavar och ryggsäck får var och en ta med själv.

Kan jag vandra Inkaleden på egen hand?

Nej. Sedan 2002 är det bara auktoriserade guideföretaget och licenserade guider som får tillstånd att vandra Inkaleden överhuvudtaget. Notera att det bara är Swett som får arrangera vandringar på vår led mot Machu Picchu.

Behöver jag reseförsäkring?

Ja. Reseförsäkring är ett krav på alla våra resor, men har du hemförsäkring så är du reseförsäkrad på alla våra destinationer. Dubbelkolla dock att försäkringen är giltig på höjd!

Finns det internet på Inkaleden?

Första dagen i Cusco och i bergsstugan innan vi når Machu Picchu finns det täckning.

Hur är terrängen på Inkaleden?

På den första etappen är den största utmaningen att hoppa över några vattendrag. När vi når fram till regnskogen bör du vara förberedd på att det blir lite tyngre att ta sig fram. Vi har team som regelbundet röjer skogen, men efter regnperioder brukar det vara lerigt.

Finns det duschar på Inkaleden?

Det finns inga duschar, men det finns möjlighet att ta ett dopp i de närliggande vattendragen om man vill. Men tänk på att vattnet kommer direkt från en glaciär, och är isande kallt.

Hur stora är grupperna?

Max 16 personer per svensk guide. På Inkaleden är vi aldrig mer än en grupp.

Vilket stöd finns med på vandringen?

Hästar, svenska guider, lokala assisterande guider och kock. På vissa av turer kan vi ha med oss en fotograf.

Vart ligger Inkaleden?

I de peruanska Anderna.

När är den bästa tiden att resa?

För att undvika de kallaste och regnigaste perioderna arrangerar vi våra resor mellan slutet av april och slutet av oktober. Det är varmast i juli och augusti, och efter regnsäsongen i april-maj är det grönare. Det är som mest turister under perioden juli-augusti, så om man vill slippa trängsel rekommenderar vi att välja en annan period.

Vad tittar ni på innan ni handplockar en guide?

 • Teknisk guidekompetens
 • Sjukvårdskompetens
 • Förmågan att navigera i okänd terräng
 • Sociala egenskaper (som optimistisk & inspirerande)
 • Djupgående kunskap om Inkaleden, Machu Picchu, lokalområdet och dess historia.

Hur många guider har ni som kan guida på Inkaleden?

Vi har 4 st specialutbildade guider för just Inkaleden.

Vad äter vi för mat på Inkaleden?

Peru har fantastiska råvaror. Det finns bland annat en uppsjö av majssorter. Vi äter Kinoa, mango och avokado. Vissa dagar går guiden ner till något vattendrag för att fiska upp öring som blir lunch dagen därpå.

Hur förbereder jag mig på bästa sätt?

Till stor del handlar om att man bör komma till Cusco i så god form som möjligt. Du behöver inte vara elitidrottare, men då det är en tuff vandring behöver du träna ordentligt och förbereda dig fysiskt. Har du följt vårt träningsschema är du väl förberedd. Se till att boka i tid så du hinner träna och förbereda dig inför vandringen. Vad gäller utrustning så följer du packlistan du får av oss och se till att ha all utrustning så tidigt som möjligt, så du hinner använda den innan resan.

Hur hanteras en nödsituation?

Vi har alltid erfaren stödpersonal på våra vandringar, så om olyckan skulle vara framme blir den drabbade mycket väl omhändertagen.

Nödsituationer hanteras av guide, och vid allvarliga fall använder vi helikopterevakuering.

Varje år genomgår våra guider en obligatorisk medicinsk kurs, och varje individuell guide måste klara den för att få fortsätta guida. Våra guider bär kompletta medicinska vandringskit och är utbildade i hur man använder den.

Våra guider följer våra angivna rekommendationer i alla situationer och är välutbildade i vandringsäkerhet på höjd och sjukvård. Dessutom är de väl medvetna om att en researrangör alltid ska ha med sig syrgas och syremätare.

Vad är acklimatisering?

Acklimatisering är en process som kickar igång på höga höjder (från ungefär 3 000 höjdmeter). Kroppen ökar produktionen av röda blodkroppar, andningen blir snabbare och pulsen ökar vilket är kroppens sätt att öka syreupptagningsförmågan.

Är det hög kvalitet på tälten?

Våra mässtält för samling och middagar kommer från svenska företaget Primus. Expeditionstälten för övernattning kommer från amerikanska Marmot. Med andra ord är de alltid av högsta kvalitetssäkrade material och klarar mycket hårda väderförhållanden.

Vilken väg kommer vi gå?

På en bortglömd inkaled som väldigt få människor använder sig av idag. Det ger våra gäster en unik avskildhet då den traditionella rutten tar 75 000 vandrare varje år.

Hur ska jag boka min flygresa?

Via vår samarbetspartner MK Air Brokers har vi gjort det enklare att boka resan.

 • Kontakta MK Air Brokers.
 • Uppge vart och när du ska resa.
 • Välj någon av reseförslagen du får tillbaka.
 • Du kan enkelt se hur och när de andra i gruppen åker.

Flyg till Peru med högsta flexibilitet och på dina villkor.

Är det säkert att resa i Peru?

Peru är ett land där många olika människor kommer överens och fungerar bra tillsammans, men vi går på avskilda vägar som gör att vi mestadels är själva.

Varför valde Swett att börja arrangera resor till Inkaleden?

Det hade aldrig varit ett alternativ att arrangera resor till Inkaleden och dess traditionella rutter. Det var när vi hittade möjligheten till avskilda rutter som det blev aktuellt. Många drömmer om Machu Picchu och när vi kunde erbjuda den här vandringen var det inget at tveka på.

Vilka språk talas i Peru?

Spanska och engelska.

Närmast kommande avgångar till Inkaleden

39900 kr Fullbokat - Reservlista finns Det är lätt hänt att man stannar upp och tar in landskapet runt Inkaleden

20 april – 1 maj 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

39900 kr Några platser kvar Det är lätt hänt att man stannar upp och tar in landskapet runt Inkaleden

4-15 maj 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

39900 kr Fåtal platser kvar Det är lätt hänt att man stannar upp och tar in landskapet runt Inkaleden

18-29 maj 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

39900 kr Fullbokat - Reservlista finns Med Swett får du den bästa upplevelsen på Inkaleden

30 juni-11 juli 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

39900 kr Fullbokat - Reservlista finns Storslagna Machu Piccu är slutmålet på Swetts resa till Inkaleden

14-25 juli 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

39900 kr Fåtal platser kvar Det mytomspunna Machu Piccu där vi spenderar en heldag när vi går Inkaleden

28 juli-8 augusti 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

39900 kr Fullbokat - Reservlista finns

8-19 september 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

39900 kr Några platser kvar Det mytomspunna Machu Piccu där vi spenderar en heldag när vi går Inkaleden

22 september-3 oktober 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

39900 kr Fullbokat - Reservlista finns Det mytomspunna Machu Piccu där vi spenderar en heldag när vi går Inkaleden

1-12 oktober 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

39900 kr Fåtal platser kvar Vi vandrar i ett lugnt tempo på Inkaleden för en sund acklimatisering

6-17 oktober 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

39900 kr Fåtal platser kvar Vi vandrar i ett lugnt tempo på Inkaleden för en sund acklimatisering

15-26 oktober 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

39900 kr Fullbokat - Reservlista finns Vi vandrar i ett lugnt tempo på Inkaleden för en sund acklimatisering

20-31 oktober 2022: Vandra Inkaleden

Vi vandrar på vår obefolkade rutt av Inkaleden, utan trängsel, fram till slutmålet – Machu Picchu!

Fler anledningar att vandra Inkaleden till Machu Picchu med Swett

Expertkunskap om Peru och Inkaleden

Många resor till Peru och Inkaleden har lärt oss mycket om traktens historia, natur och kultur. En kunskap vi alltid delar med våra gäster.

En egen upplevelse av bergen

En veckas vandring har skräddarsytts för att ge dig den bästa möjliga acklimatiseringen och en egen upplevelse av bergens naturrikedomar.

För de bästa arbetsvillkoren

Vi arbetar aktivt för goda arbetsförhållanden och villkor tillsammans med våra oslagbara och mycket viktiga lokala guidekollegor.

Ett stort litet företag

Alla ska känna sig som en del av familjen i vårt stora lilla företag. Därför möter vi samtliga gäster och partners nära och personligt.

Väletablerade i Peru

Vi skulle aldrig kunna hålla den höga nivån vi har utan våra samarbetspartners i Peru och vårt lokala team och experter.

Från förberedelse till uppföljning

Vi är med hela vägen från förberedelse till uppföljning för en unik helhetsupplevelse för alla våra gäster på Inkaleden.

Gästerna har ordet

Tiina Salama Inkaleden

INKALEDEN 2017

Åkte med Swett på deras jungfruresa till Peru i maj 2017 och det var magiskt. Detta var även min första resa någonsin med vandring och vandring på hög höjd “

 – Tiina Salama

Jenny på toppen av Macchu Pichu

INKALEDEN 2017

“Reste till Peru och Machu Picchu med Swett i maj 2017. En fantastisk och unik resa med en outforskad vandringsrutt som få har fått tillfälle att uppleva. Vyerna på denna tur är svåra att beskriva i ord och även känslan att vara i så orörd natur. “

 – Jenny Öman

FÖR ATT RESAN ÄR ÄVENTYRET

Vad drömmer du om? Boka din resa idag!