Aconcagua

3 anledningar att åka med Swett till Aconcagua

Vandring på hög höjd i Himalaya mot Everest Base Camp

1. Bäst acklimatisering

Vi går tillräckligt antal dagar på vägen till toppen. Med oss maximerar du chanserna att nå toppen på denna 7summits-topp!

Vi från Swett vill att alla ska få en njutsam och problemfri vandring till Everest Base Camp

2. Bäst förberedelser

Du får ett gediget träningsprogram, blir kallad till en förberedelsedag i Stockholm och får hjälp att införskaffa rätt utrustning inför utmaningen.

Att få se Mount Everest är en upplevelse för livet. Med Swett mot Everest Base Camp

3. Hög säkerhet med svensk guide

För att ge dig största tänkbara trygghet har vi med en svensk, högutbildad expeditionsledare som förgyller din upplevelse.

BESTIG ACONCAGUA MED OSS!

Ta chansen och häng med Swett till Aconcagua, en av 7-summits och ta dig upp hela vägen till toppen på nästan 7000 meters höjd – en rejäl utmaning för dig som vill ha någonting att träna inför och se fram emot!

Den här resan kräver att du tränar och förbereder dig på allvar. Det är också att krav att ha varit på lägst 5000 m höjd sedan tidigare för att ha möjlighet att anmäla sig till denna resa.

Om Aconcagua

Aconcagua sträcker sig hela vägen upp till 6962 meter över havet och är ett magnifikt berg i de argentinska delarna av Anderna. Aconcagua är Sydamerikas högsta berg och är därmed en del av de legendariska 7-Summits. Berget brukar allmänt betraktas vara det berg som “vanlig bergsbestigare” kan bestiga utan syrgas. Det krävs tid att anpassa sig till den höga höjden varför resans program är gediget. Du spenderar hela tre veckor på plats i Argentina, både för acklimatisering men även för att ha reservdagar och för att kunna vara flexibla med toppdagen till det tillfälle då vädret är som bäst.

Att bestiga Aconcagua kan bli ditt livs största utmaning!

Din guide till Aconcagua

Klicka på respektive flik för att läsa mer om vårt upplägg på Aconcagua

 1

Dag 1: Ankomst,  Mendoza (760 m)

Du anländer till Mendoza efter en lång flygtur. Efter att ha blivit uppmött av vår representant på flygplatsen blir du skjutsad till vårt hotell i staden Mendoza som vi utgår ifrån innan vi tar oss till Aconcagua. Mendoza är en mellanstor ort i västra Argentina, känt för sina frukt- och vinodlingar. Mendoza i sig ligger inte på så hög höjd så vi blir inte acklimatisera här, men vissa väljer ändå att komma dit någon dag tidigare för att ha tid att anpassa sig till “jetlagen” och landa i att vi nu ska ut på äventyr.

Den första dagen inleds med en briefing tillsammans med den svenska expeditionsledare och den lokala huvudguiden. Vi går igenom utrustningen och de kommande dagarnas program. Behöver du komplettera din utrustning med någonting finns det gott om utrustningsaffärer av hög kvalitet i Mendoza

 


2

Dag 2: Mendoza->Penitentes (2725 m)

Idag tar vi oss till Los Penitentes, ett litet samhälle som ligger 18 mil från Mendoza. Vägen går genom ett enormt vackert landskap uppe i Anderna. Penitentes är en plats med gamla anor. När Inkariket var som störst användes denna plats som utgångspunkt för att korsa Anderna och än idag är denna plats en knutpunkt för alla de expeditioner som ska upp i bergen och bestiga Aconcagua. Vi tar oss till denna lilla by, checkar in på hotellet och åker sen iväg för att uppleva Puentes del Inca, en otroligt känd stenbåge – en naturformation som skapats av erosion genom årens lopp. Vi besöker det fantastiska naturmonumentet innan vi tar oss till ett bergsklättringsmuseum som också ligger i närheten.

Vi är nu uppe på 2725 meter höjd och nu börjar acklimatiseringen sätta igång. Redan nu kan höjden kännas av, det blir lite tyngre att andas vid ansträngning och pulsen går lättare upp. Snart börjar äventyret! Eftermiddagen ägnas åt att förbereda vår packning åt mulorna som kommer bära vår packning de första dagarna. Efter middag på hotellet går vi och lägger oss tidigt, imorgon börjar vandringen och vi vill vara fräscha och pigga till starten.


3

Dag 3: Penitentes->Confluencia Camp (3300 m)

Vandringstid: 3 timmar | Distans: 5 km 

Efter frukosten så kör vi till parkentrén där vandringen börjar. Under hela vandringen bär du enbart din dagspackning, de första dagarna är det mulor som bär packningen och högre upp på berget tar vi hjälp av bärare. Nu är vandringen äntligen igång! Andernas höga bergstoppar breder ut sig runt oss och framför oss ser vi det mäktiga Aconcagua-massivet. Har vi tur ser vi redan nu toppen och kan visualisera oss där uppe om några veckor! Vi har fortfarande en lång bit kvar men nu är vi på g.

Natten spenderas i Confluencia camp där vi sover i stora, luftiga tält och äter rejält tillagad mat i stora middagstält.


4

Dag 4: Acklimatiseringstur till Plaza Francia (4000 m)

Vandringstid: 5-7 timmar | Distans: 16 km 

Idag har vi fantastiska vyer att vänta oss. För att anpassa oss bättre till höjden tar vi en tur upp till Plaza Francia på 4000 m höjd där vi har en helt otrolig vy över Aconcaguas sydvägg och dess magnifika glaciärer. Här äter vi lunch och tar det lugnt för att vänja kroppen vid höjden innan vi går ned igen till Confluencia där vi sover ytterligare en natt.


5

Dag 5: Ankomst Base Camp, Plaza de Mulas (4260 m)

Vandringstid: 7-8 timmar 

Idag når vi Aconcaguas klassiska Base Camp som heter Plaza de Mulas. Längre än såhär kommer inte mulorna för nu börjar det bli brantare. Plaza de Mulas är en häftig plats, ett klassiskt basläger som är utgångspunkt för många expeditioner upp till toppen. Det här kommer vara vårt hem i nästan två veckor. Vi kommer röra oss upp och ned på berget för acklimatiseringsturer men det är härifrån vi utgår och kommer tillbaka. 


6

Dag 6: Vilodag i Plaza de Mulas (4260 m)

Idag kommer vi ta det lugnt och vila upp oss efter att ha haft några första intensiva dagar. Vi passar på att ta en kortare promenad i dalen till Horcones-glaciären och härifrån ser vi tydligt vägen som ska ta oss hela vägen till Sydamerikas högsta punkt.

Vilodagen har fokus just på vila så att kroppen ska hinna acklimatisera sig till höjden. Guiderna checkar att hela gruppen mår bra och om vädret och måendet tillåter ägnar vi eftermiddagen åt att träna på att gå med stegjärn. Förberedelserna för toppen är igång, härligt!


7

Dag 7: Acklimatiseringstur till Mt Cerro Bonete (5091 m)

Vandringstid: 5 timmar 

För att klara av att ta oss till högre höjder krävs acklimatiseringsturer enligt principen gå högt, sov lågt. Vi tar oss upp på högre höjd för att trigga produktionen av röda blodkroppar och tar oss sedan tillbaka och sover på lägre höjd igen. Att bestiga Mt Cerro Bonete är den perfekta uppvärmningen inför Aconcagua. Vi tar oss upp 800 höjdmeter upp till toppen där vi har en makalös utsikt över Aconcagua och Anderna.

Vi tar oss tillbaka till lägre igen, vilar och kryper ner i våra sovsäckar igen. Nu börjar vi nästan känna oss som hemma här på berget.


8

Dag 8: Plaza de Mulas ->Camp Canada (4910 m) -> Plaza de Mulas

Vandringstid: 3-4 timmar | Distans: 8 km 

Idag tar vi oss upp till Camp Canada på 4910 m höjd för acklimatisering. Vi äter lunch där och beger oss ned till Plaza de Mulas igen. Våra bärare följer med och bär upp mat och annan nödvändig utrustning som krävs för att vi ska kunna övernatta i Camp Canada om två dagar.

Vi blir mer och mer peppade ju längre resan går, snart är det dags att ta oss an toppen. Stämningen i lägret är ofta en blandning av pepp, nervositet och lugn. Gruppen blir mer och mer sammansvetsad, bestigningen är en personlig bedrift men vi gör verkligen det här tillsammans – som ett lag.


9

Dag 9: Vilodag i Plaza de Mulas. (4260 m)

Idag är sista dagen på den vecka vi spenderar i Plaza de Mulas.  Vi vilar och förbereder all vår packning. Dagen efter kommer vi ta oss högre upp på bergen och spendera tiden under betydligt enklare förhållanden. Plaza de Mulas har i förhållande till de högre lägrena på berget mycket hög standard så vi njuter av en sista natt här men känner oss redo att ge oss iväg högre upp! 


10

Dag 10: Plaza de Mulas -> Camp Canada (4910 m)

Vandringstid: 3-4 timmar 

Idag vandrar vi till Camp Canada för att övernatta där. Vandringen är cirka 3-4 timmar och vi går sakta sakta uppåt. Du bär din egen personliga utrustning och bärarna all övrig utrustning. Väl framme gör vi oss hemmastadda, checkar att alla mår bra på den nya höjden och äter en gemensam middag lagad av våra lokala guider.

 


11

Dag 11: Camp Canada -> Nido de Condores (5250 m)

Vandringstid: 4-5 timmar 

Nu tar vi oss upp till ytterligare ett högre läger. Här börjar höjden verkligen kännas av!  Vi kommer sova på 5250 m höjd. Ju högre upp vi kommer desto vackrare blir utsikten och även om vi alla är fokuserade inför själva toppbestigningsförsöket får vi så mycket redan under dessa dagar. Att spendera tre veckor i Anderna är någonting speciellt: lugnet och det mäktiga från bergen känns i hela kroppen och du är fullkomligt närvarande i naturen och kroppen. 


12

Dag 12: Vilodag i Nido de Condores (5250 m)

Återigen dags för en acklimatiseringsdag. På dessa dagar passar vi på att vila, äta och dricka så mycket som det går. Efter lunch tar vi en promenad och kollar på utsikten ut över Anderna på en plats där vi ser mycket av bergen runt omkring.


13

Dag 13: Acklimatisering, Nido de Condores -> Camp Berlin (5900 m) -> Nido de Condores

Vandringstid: 3-4  timmar 

Idag – en tuff acklimatiseringsdag! Vi ska ta oss upp till samma höjd som Kilimanjaro. På denna höjd går allting långsammare och vi blir lätt andfådda när vi rör oss uppför.  Vi ska ta oss 650 meter högre upp för att vara acklimatiserade till den höjden för där finns vårt sista läger innan toppturen. Vår bärare följer med oss och förflyttar utrustning och mat till denna höjd. Vi vänder dock tillbaka efter en stund på Camp Berlin för att sova ytterligare en natt på Nido de Condores.


14

Dag 14: Nido de Condores -> Camp Berlin (5900 m)

Vandringstid: 3-4 timmar 

Vi tar oss upp till samma punkt vi varit på igår och slår läger här. Högre än såhär kommer vi inte att sova på denna tur. Nu gäller det att LADDA! Inatt börjar toppturen och vi behöver vara laddade, både mentalt och fysiskt. 


15

Dag 15: Topptur! Camp Berlin -> Toppen av Aconcagua (6962 m)

Vandringstid: 12-14 timmar 

Idag gäller det! Nu är det dags att uppbåda all den energi och styrka som du har för att orka kämpa dig hela vägen upp till toppen av Aconcagua, Sydamerikas högsta berg. Det är en lång och kämpig dag, men när du väl står där uppe på toppen så är det värt all slit. På toppen blickar du ut över Anderna och det är en helt overklig känsla att äntligen stå där och känna stoltheten, glädjen och lyckan!

Efter att ha nått toppen går vi ned till Camp Berlin för att sova en sista natt där innan vi vänder ned åt igen.


16

Dag 16: Camp Berlin -> Plaza de Mulas (4260 m)

Nu finns det bara en väg – neråt! Vi tar oss ned till basecamp Plaza de Mulas och det känns otroligt härligt att få komma ned till mer syrerika höjder och mer bekvämligheter.

 


17

Dag 17: Plaza de Mulas -> Penitentes

Åter till civilisationen! Vi vandrar en lång dag och att komma ned på ännu lägre höjder där luften är syrerik och där i återigen får se växtlighet och grönska är magiskt.


18

Dag 18: Penitentes -> Mendoza

Vi tar oss åter till Medoza där vi tillsammans firar med en rejäl middag och kanske ett glas gott lokalt vin från någon av de många vingårdarna i regionen. 


19/20

Dag 19/20: Extra dagar

Dessa två dagar finns inlagda i programmet för att maximera våra chanser att nå toppen. Behöver vi vänta ut vädret uppe på berget så kan vi göra det. Om vi inte gör det så har vi extra dagar i Medoza då vi tar det lugnt, upplever staden och kanske åker på en utflykt till stadens vindistrikt för en vinprovning?


 

Bestig Aconcagua med Swett – ta dig upp för Sydamerikas högsta berg på ett säkert sätt.

Vi har över 10 års erfarenhet av att bestiga höga berg och vet vad som behövs för en lyckad bestigning. Våra bestigningar till Aconcagua görs med våra erfarna expeditionsledare  och våra lokala guider som tillsammans utgör ett starkt team för att hjälpa dig att på ett säkert sätt ta dig hela vägen upp till toppen.

Vi tummar inte på acklimatiseringen och har noga valt ut rutten för att du på bästa sätt ska kunna acklimatisera dig till höjden. Vi har även extra reservdagar för toppbestigning då vi tycker det är tråkigt att behöva vända om utan att ha gjort ett försök pga dåligt väder, när du väl gör den här typen av satsning är det värt att lägga till några extra dagar för att maximera chanserna.

Service i världsklass för en god upplevlse

En god serviceupplevelse ger en god helhetsupplevelse. Vi hoppas att vår passion för äventyr och att de unika upplevelserna ska speglas i vårt engagemang för våra gäster. Om du kommer hem med en oförglömlig upplevelse, med en minnesbank för livet, då har vi gjort vad som förväntas av oss som researrangör. Vi hjälper till med allt ifrån träningsprogram, och komplett packlista  till nära kontakt för frågor och funderingar. Vi har även en speciell upptaktsträff för alla som är inbokade. Vi vill att du ska känna dig maximalt uppskattad och uppmärksammad hela vägen från förberedelse till uppföljning.

Gedigna förberedelser

Det är otroligt viktigt att förbereda sig inför äventyret på hemmaplan, det kommer göra att du maximerar chanserna att nå hela vägen upp till toppen. Vi hjälper dig i dina förberedelser och har arbetat fram ett gediget träningsupplägg så du vet hur du fysiskt ska förbereda dig inför resan. Vi har en gemensam upptaktsträff med hela gruppen och självklart får du packlista och all annan viktiga information du behöver inför avresan. Vi är alltid bara ett mail-eller telefonsamtal bort!

Svensk expeditionsledare och lokala guider

Våra handplockade svenska expeditionsledare är välutbildade och delar en brinnande passion för äventyr och expeditioner. De kan alltid ge första hjälpen vid behov och har en förståelse för våra gästers specifika önskemål. I kombination med våra lokala sherpas och experter har vi etablerat en kraftfull personalstyrka som samarbetar över gränserna för att ge dig allra bästa upplevelse under resan.

Rätt acklimatisering

En sund acklimatisering är en förutsättning för att du ska kunna nå hela vägen till Aconcaguas topp. Vi anpassar oss alltid till våra gästers acklimatiseringsprocess med säkerheten i första hand och ett behagligt tempo som maximerar chanserna att ta oss hela vägen.

Här följer några tumregler för sund acklimatisering:

 • Rätt antal dagar uppe i berget. Vi arrangerar våra vandringar till Aconcagua på 20 dagar. Det ger kroppen tid att anpassa sig till höjden och trigga igång produktionen av röda blodkroppar ordentligt.

 

 • Gå långsamt. Våra guider håller ett behagligt tempo som passar hela gruppen. Vi stannar med jämna mellanrum för att äta, dricka och passa på att ta fotografier.

 

 • Gå högt och sov lågt. Det är en princip som hjälper kroppen att acklimatisera sig i ett bra tempo. Vi har flera acklimatiseringsdagar under vandringen så att kroppen hinner anpassa sig till höjden. Vi gör även så kallade acklimatiseringsturer så att andningsfrekvensen och pulsen ökar så att syresättningen blir starkare.

VANLIGA FRÅGOR OM ACONCAGUA

Vad ingår i resan?

 • Guidning av svensk expeditionsledare
 • 2 övernattningar på hotell i Mendoza inklusive frukost, del i tvåbäddsrum
 • 1 övernattning på Hotel Ayelén in Penitentes inklusive frukost, del i tvåbäddsrum
 • Transfer från flygplatsen i Mendoza
 • Övriga transfers enligt program
 • Tält under vandringen inklusive liggunderlag, delar två och två 
 • Middagstält med stol och bordar
 • Mat och dryck, helpension, under hela bestigningen
 • Filtrerat vatten, kaffe och te
 • Solcellsladdare för att ladda elektronisk utrustning
 • Lokal guide
 • Bärare och mulåsnor som tar all utrustning, du bär endast din personliga dagsryggsäck 
 • Klättertillstånd och nationalparksavgifter

Vad ingår inte i resan?

 • Flyg till/från Mendoza
 • Måltider som ej specificerats i programmet
 • Övrig dryck, annat än vatten
 • Eventuell evakuering/merkostnader av avbruten tur (täcks av reseförsäkring)
 • Dricks till bärteam
 • Försäkringar och avbokningsskydd
 • Personliga klädesplagg och personlig vandringsutrustning

Hur tuff är vandringen?

Att bestiga Aconcagua är riktigt tufft, men inte omöjligt. Du behöver följa vårt träningsprogram ordentligt och komma väl fysisk förberedd. Du behöver också ha gjort en expedition tidigare på över 5000 möh. En tuff utmaning men en stor belöning att ta sig hela vägen!

Vilka temperaturer blir det?

Ju högre upp på berget vi kommer desto kallare blir det. På toppnatten kan det vara runt 0 grader och den höga höjden gör att vi blir mer påverkade av kyla. I Mendoza kan det vara runt 25-30 grader.

Kan jag lägga till ett avbeställningsskydd?

Ja!

Vi rekommenderar att du lägger till ett avbeställningsskydd via vår partner försäkringsbolaget ERV.

Läs mer genom att KLICKA HÄR.

Närmast kommande avgångar

Fler anledningar att bestiga Aconcagua med Swett

Service i världsklass

Vi satsar alltid på att leverera det bästa på några få utvalda resemål. Därför håller bestigningen av Aconcagua världsklass.

En del av familjen

Vi vill att alla ska känna sig som en del av familjen. Därför möter vi alla våra gäster och partners på en personlig och nära nivå.

Engagerade för lokalsamhället

Vi ser till hela det lokala samhället för att säkerställa en helhetsupplevelse, och vi engagerar vi oss i lokala välgörenhetsprojekt.

Noga med acklimatisering

För att vandra på höjd behöver kroppen acklimatiseras. Vi är alltid väldigt noga med att anpassa våra turer för allas hälsa.

Upplev Mendozas vindistrikt

I anslutning till bestigningen erbjuder vi sightseeing i Mendozas härliga vindistrikt.

Från förberedelse till uppföljning

Vi ser alltid till att ge dig de allra bästa förutsättningarna för träning och utrsutning på vägen mot toppen av Acaoncagua.

Säkerheten före allt

Upplevelsen är naturligtvis central, men säkerheten går före allt. Därför är vår rutt anpassad för högsta trygghet och säkerhet.

Lokala expertguider

Våra handplockade guider ger dig de bästa förutsättningarna för en välkrattad manege på vägen mot toppen.

Lokala guider

De fysiskt starka och gästvänliga lokala guiderna är oerhört professionella och välutbildade och finns där för dig.

FÖR ATT RESAN ÄR ETT ÄVENTYR

Vad drömmer du om? Boka din resa idag!