Vår ambition: Sveriges mest hållbara resor!

Vi är stolta över att våra resor sammanför människor från olika bakgrunder. Vi vet att möten stärker förståelse och öppenhet för omgivningen. Vi älskar naturen och de vackra berg, glaciärer och skogsområden vi har förmånen att besöka. Vi ser också det individuella värdet av att anta en utmaning att träna inför – någonting som stärker både hälsa, välmående och självförtroendet! Mycket, det allra mesta, är toppen med våra resor!

Men, det finns som alltid utmaningar. Hur verkar vi hållbart på de resmål vi arrangerar resor till? Hur ser vi till att våra lokala leverantörer alltid ser till att våra lokala kollegor arbetar under goda arbetsvillkor? Och hur tar vi hänsyn till miljön och klimatet så mycket det bara går, trots att flera av våra resmål på ett realistiskt sätt inte kan nås annat än via flyg?

Vårt mål är att maximera den positiva effekten av hållbar turism och minimera det negativa avtryck som turism kan innebära om vi inte gör medvetna val.

Här nedan finner du vad vi gör för att bli Sveriges mest hållbara arrangör inom upplevelseresor!

Kebnekaise_Slider_2_Berg

1. VI INVESTERAR FÖR KLIMATET

5

Från och med januari 2020 klimatkompenserar Swett alla sina resor. Att klimatkompensera innebär att man tar ansvar för det utsläpp som uppstår som en konsekvens av att vissa av våra resor kräver flyg och transporter. Det fungerar på så sätt att vi investerar i miljöprojekt som ger en klimatpositiv effekt – exempelvis vindkraftparker, solceller till människor på landsbygden och trädplantering. Det innebär att du som resenär på våra resor har ett neutralt klimatavtryck.

Vi nöjer oss dock inte där! Vi är stolta över att även ha inlett ett samarbete med ett svenskt företag vars affärsidé är att investera i projekt som genom förmånliga villkor säljer solceller till människor på landsbygden i Afrika, så att de kan byta ut sina hälsovådliga och miljöskadliga energikällor som kol och fotogen mot miljövänliga solceller.

2. VI TAR ANSVAR FÖR ALLA

kilimanjaro_porters_small-12

Turism är viktigt för människorna i de länder vi arrangerar resor till. Som ett exempel står utländsk turism för närmare 20% av Tanzanias totala intäkter under 2019 vilket gav direkta intäkter till närmare 2 miljoner människor. Det tycker vi är fantastiskt!

Men stor turism och hållbar turism är inte alltid samma sak. Vi, som en liten researrangör med starka värderingar, vill gå i bräschen för att arrangera hållbara resor. Det gör vi bland annat genom att ha tydliga underleverantörsavtal där vi specificerar de krav vi ställer på schysst behandling av våra lokala kollegor – men även genom att stötta och bli medlemmar i lokala icke statliga organisationer som jobbar för lokalbefolkningens bästa.

Vi är bland annat stolta medlemmar i KPAP, Kilimanjaro Porters Assistance Project (LÄNK). Genom att vara medlemmar där har vi och våra partners höga krav på oss att förse våra lokala guider och bärare med bra utrustning, en marknadsmässig lön och tre varma mål mat per dag. Det är tyvärr inte en självklarhet. Utöver det arrangerar KPAP kurser för bärare i bland annat första hjälpen och arbetsrätt.

3. HÅLLBARHETS CERTIFIERADE

8O3A5908

Som en del av av vårt mål att bli Sveriges mest hållbara researrangör har vi påbörjat vårt arbete mot att bli certifierade i Travelife:s hållbarhetsprogram (LÄNK).  Att börja arbeta i Travelife:s program innebär att vi genomgår alla våra processer, smått som stort, för att kunna leverera hållbara resor till våra gäster.

Några exempel på områden som genomlyses i hållbarhetsprogrammet:

-Materialanvändning – Vad för material används på våra turer och vad kan göras för att göra dessa ännu mer miljövänligare?

-Avfallshantering – Hur tas avfallet hand om och kan så mycket som möjligt återvinnas?

-Transportplanering – Hur gör vi transporter och transfers så hållbara som det bara går?

-Boenden  – Följer de boenden vi använder de krav på hållbarhet vi ställer?

-Resmål – Hur hållbara är våra resmål när det gäller miljö, mänskliga rättigheter, social rättvisa m.m.?

Travelife är ett omfattande, kontinuerligt program som görs för att alla resenärer ska veta att ingen detalj är glömd.

4. NÄRÄVENTYR INOM RÄCKHÅLL

gruppbild_Kebnekaise-78

Sedan länge är Kebnekaise ett av våra absolut mest populäraste resmål och vi kommer självklart fortsätta arrangera resor till Sverige högsta berg. Vi älskar Sverige och den natur som finns här!

Vi har också fantastiska resor till Jämtlandsfjällen, Sarek, Höga Kusten och Söderåsen.

HÖR AV DIG SÅ BERÄTTAR VI MER!

Ring oss på 070-586 44 58 eller maila [email protected]