HYR UTRUSTNING AV SWETT

Som en del i vår strävan att underlätta för dig att åka med oss på äventyr hyr vi ut ett fantastiskt bra utrustningskit. Det gör att du slipper köpa dyr utrustning som du inte vet om du kommer använda igen.
Det gör också att du vet att du kommer ha utrustning av högsta kvalitet på berget.

Utrustningskitet består av sovsäck, liggunderlag, expeditionsdunjacka och en  duffelbag att packa utrustningen i. Allt till ett värde av  13 000 kr. Du kan hyra hela kitet eller enstaka produkter. Utrustningen levereras till den adress du uppger vid bokning senast sju dagar innan resans startdatum och ska återlämnas till Swett efter avslutad resa.

Kitet består av:

Expedition Down Parka

Expeditions dunjacka från Bergans för kalla kvällar och toppturer. OBS! Storlekarna är unisex och utgår från herrstorlek. Har du M i damstorlek är S bra för den här jackan.

Dunsovsäck

Dunsovsäck från märkena Marmot och Vaude. Alla våra sovsäckar klarar vårt krav på -10 grader för att du ska sova varmt och skönt.

Thermarest Liggunderlag

Självuppblåsbart liggunderlag från Thermarest med bra komfort och isolering.
R-värde 3,4 och tjocklek 3,8 cm.

Duffelbag

Duffelbag att packa din utrustning i. Våra duffelbags kommer från Haglöfs och Sea to Summit och är 90 – 130 liter stora. Duffelbagen fungerar fint att ha som sin stora väska på resan.

2023 års pris är 2250 kr för hela kitet exklusive frakt.

Hur hyr du?

Du hyr utrustningskitet efter att du bokat in dig på resan. Senast tre månader innan avfärd vill vi att du fyller i vad du vill hyra. Om du bokar in dig senare än så och det fortfarande finns utrustning kvar att hyra går det givetvis bra att hyra trots att det är närmare inpå.

KÖP UTRUSTNING

Vi erbjuder dig även att köpa högkvalitativ utrustning från det svenska företaget Silva via oss!

Pannlampa: Silva Explore 4
En perfekt lägerlampa som lyser med 400 lumen där ljusstyrkan kan justeras efter behov. Då den är vattentät och stöttålig passar den våra vandringar perfekt. Den drivs av tre st små AAA-batterier vilket också är bra på expedition, det är bara att ta med sig några reservbatterier om batteriet skulle bli svagt. Pannlampan kan lysa med flera olika färger, om du exempelvis vill ligga och läsa på kvällen utan att störa din tältpartner växlar du bara om till det röda mer dämpade ljuset. Pannlampan har ett behagligt fäste som du lätt sätter fast runt huvudet.

Vandringsstavar: Silva Trekking Aluminium
Dessa rejäla stavar är utmärkt anpassade för att vara ute på expedition. Stryktåliga och hållbara men utan att väga för mycket. De kan dessutom fällas ihop så att de inte tar för stor plats exempelvis på flyget.

Priser 2022
Pannlampa 525 kr
Stavar 625 kr
Paket-pris 990 kr