Kebnekaise – Datum och pris

Boka in dig på resan till Kebnekaise här!

Bestig Kebnekaise via Östra leden 2018

 21 juni-24 juni 2018 – Midsommartur!

Fira midsommar i svenska fjällen. Tillsammans i en grupp om max 12 personer spenderar vi fyra dagar i Kebnekaisefjällen. Vi äter det traditionella midsommarbordet som dukas upp på fjällstationen. Om vädret tillåter så gör vi ett toppförsök av Kebnekaise mitt i natten – i midnattssolens ljus. En upplevelse utöver det vanliga utlovas!

28 juni – 1 juli 2018 – Sommartur!

En härlig årstid precis när det blivit grönt i området kring Kebnekaise. Fortfarande ligger snö på topparna och vi möts av kontrasterna av vinterlandskap och sommarlandskap. Bestig Kebnekaise med oss när det är varmt och skönt på fjället!

6 september – 9 september 2018 – Sensommartur!

Vi besöker Kebnekaisefjällen när höstens färgprakt lyser från bergssidorna. En fantastisk årstid med frisk luft, underbara färger och sommaren drar sin sista suck.

Kostnad per person: 12 900:-

Bokningsavgift 4900:-, resterande belopp erläggs 30 dagar innan avfärd

Har du några frågor, maila info@swett.se eller ring 070-586 44 58

Vad ingår i priset?

I resan ingår:
→ Busstransfer tur och retur Kiruna — Nikkaloukta
→ Boende i flerbäddsrum på fjällstationen
→ Helpension på Kebnekaise fjällstation
→ Lunch i Nikkaluokta ditvägen
→ Förberedelser i form av infoträff, träningspass, utrustningslista/träningsprogram m.m.
→ All guidning och säkerhetsutrustning vid topptur
→ Aktiviteter på extradagen som inte kräver specialutrustning

 

I resan ingår inte:
→ Resa tur och retur Kiruna (Swett bistår vid bokning av flyg eller tåg)
→ Dryck på Kebnekaise Fjällstation
→ Båt eller helikopter mellan Nikkaloukta och fjällstationen
→ Eventuell vandring till isgrottan
(hyra av utrustning och guide tillkommer)
→ Eventuell klättring och nedfirning på Kaipak
(hyra av utrustning och guide tillkommer)

Swett bokningsvillkor

Läs vidare om våra resor till Kebnekaise…

...men inspireras först av en film från en av våra bestigningar!

En Kebnekaise bestigning

Hur går det till?

Att bestiga Kebnekaise

Hur gör du för att bestiga Kebnekaise?

Varje år är det många som bestiger Kebnekaise, både svenskar och utländska turister. Ett lands högsta berg är alltid någonting speciellt och just Kebnekaise med sin spektakulära toppglaciär blir för många ett minne för livet. De flesta som bestiger Kebnekaise utgår från Kebnekaise fjällstation som ligger 19 km från väglöst land. Att bestiga Kebnekaise är en strapats och för många är det det tuffaste dom gjort hittills i livet. När man står på toppen av Kebnekaise Sydtopp är det en känslosam upplevelse att blicka ut över fjällandskapet och skrika: “Jag gjorde det!”

Att bestiga Kebnekaise med Swett

När du bestiger Kebnekaise med oss på Swett kan du räkna med att få en upplevelse utöver det vanliga. Till att börja med så kommer du dit förberedd. Vi har sett till att du har med dig bra utrustning och följer du vår utrustningslista behöver du inte oroa dig för att vare sig frysa eller svettas, vi har varit med förr och vet vad vi gör. Vi möter dig i Kiruna och vår erfarna fjällguide hälsar dig välkommen till fjällvärlden. Under de kommande dagarna är guidens uppgift att både underhålla, informera och se till att du når toppen med bibehållen säkerhet. Med största sannolikhet har du redan träffat guiden på någon av våra vandringsträningar som vi arrangerar regelbundet över hela landet.

Tre anledningar att bestiga Kebnekaise med Swett:

Att bestiga Kebnekaise på egen hand

Att bestiga Kebnekaise på egen hand är ingenting vi på Swett rekommenderar. Många utmaningar finns och speciellt toppturen kan lätt bli ett riskabelt projekt om man inte är en van fjällmänniska. Oväntade situationer, allt i form av dåligt väder med dimma, blåst och kall nederbörd, till svårnavigerad terräng och plötslig orkeslöshet efter en tuff dag, gör att en fjällguide är att rekommendera som färdledare.

 

Swett på Kebnekaise