Vandra i Kebnekaise under ledning av guider | Swett

Träning inför äventyret

2016-10-03
Blogg

För att kunna njuta av en expedition till Kilimanjaro eller Nepal är det såklart bra att vara väl förberedd, både fysiskt och mentalt. Nedan några tips kring hur vi på Swett tänker kring träning inför en vandringsresa i bergsmiljö.


Träna det som blir av
Alla våra resor är fysiska där du måste använda din kropp. Ju mer du har tränat, desto mer kan du njuta av upplevelsen. När du anmält dig får du ett förslag på träningsupplägg av oss. En princip är att det är bättre att träna långa, lågintensiva pass än att springa 30 min intervallträning. Huvudregeln är som alltid: ”Den träning som blir av är den bästa”.

 

 

Träna i backe
Ge dig ut i närmsta slalombacke med dina vandringskängor, lägg i några kg i din ryggsäck och gå upp och ned i backen. Ju längre pass, desto bättre. Du kommer märka att det är betydligt mer ansträngande att gå uppför än på platten.

Sanofi Kebnekaise-27

Kondition i den form du gillar själv
Alla konditionsträning, exempelvis löpning, cykling och skidåkning, är bra. Det viktigaste är att bygga upp en bra grundkondition och vänja kroppen att röra på sig under längre tid. Välj den träningsform du gillar bäst, dra ner tempot och öka längden successivt. Att ha kontinuitet och träna varje vecka är bättre än att träna stenhårt ibland och sen vila helt under några veckor.

Löpträning i grupp kan vara bra motivation.

 

Öka successivt!
Nyckeln för att kunna förbereda sig på ett bra sätt är dels att kroppen håller sig hel och skadefri och kanske ännu viktigare att man har motivationen att träna. En klassisk fälla är att gå ut alldeles för hårt. Från noll direkt till stenhård träning några veckor kan sluta med en otrevlig tvärnit, skadad och motivationen i botten. Gå därför ut lugnt och öka sakta men säkert.

Bild1
Exempel från Swetts träningsschema med successiv ökning

Kör hårt!

 

43 thoughts on “Träning inför äventyret

 1. EmulkBook
  2021-03-28

  [url=http://gcialisk.com/]cialis order online[/url]

 2. 2021-08-11

  Träning inför äventyret
  akhzkcvfy
  khzkcvfy http://www.g6b8chg3z06wn443ca187yw2m3855tmus.org/
  [url=http://www.g6b8chg3z06wn443ca187yw2m3855tmus.org/]ukhzkcvfy[/url]

 3. Träning inför äventyret
  River Sand Suction Dredger

 4. 2021-09-26

  Träning inför äventyret
  Mobile Substation

 5. Träning inför äventyret
  Slurry Pump Fpl Insert

 6. 2021-09-28

  Träning inför äventyret
  Rubber Hose Pipe

 7. 2021-09-28

  Träning inför äventyret
  Ruberlon O Ring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x