Kilimanjaro expedition med erfarna lokala guider | Swett

Tips inför din äventyrsresa i Afrika

2018-02-27
Blogg

Afrika är en unik kontinent med helt säregna miljöer. I den östraregionen utmärker sig länder som Kenya och Tanzania och upplevelsemål i form av bland annat Victoriasjön och Kilimanjaro.

Förutsättningarna här är perfekta för den som söker nya och spännande intryck. Utöver de mer urbana storstäderna bjuder Östafrika på vidsträckta savanner, jordbrukslandskap och grönt lummiga regnskogar med rikt och varierande djurliv.

Allt detta bidrar naturligtvis aktivt till områdets dragningskraft, men framförallt är det kanske ändå naturskatter och destinationer som Kilimanjaro som står på checklistan.

Du som är intresserad av äventyrsresor i Afrika och som överväger att genomföra en vandring på Kilimanjaro bör tänka på bland annat följande:

Förberedelser

Kilimanjaro må vara ett vandringsberg men det är fortfarande Afrikas högsta topp och kräver en hel del av sina besökare. Både när det gäller fysisk och mental styrka. Om du börjar träna i tid och samtidigt lägger upp en plan för hur vandringen ska genomföras så stärker du oddsen för att du kommer att kunna ta dig hela vägen upp. Tänk också på att formulera strategier för hur du ska möta eventuella utmaningar. Förberedelser och träning är alltid en självklar del när du gör din äventyrsresa tillsammans med en professionell arrangör.

 

Acklimatisering – ha inte bråttom

Ju högre höjd, desto svårare vandring. Mycket på grund av att luften tunnas ut ju högre upp du kommer, vilket i sin tur påverkar produktionen av röda blodkroppar och minskar syresättningsförmågan. Men det finns sätt att underlätta vandringen, trots de tuffa förutsättningarna.

Grupper som lägger upp vandringen på fler dagar kan börja på lägre höjd och slipper de påfrestningar som en kortare tur innebär. På så vis är det också möjligt att ta det lite lugnare under vandringen och faktiskt njuta lite extra av både upplevelse och vyer.

Rutt och upplägg

Varje år är det mängder av äventyrslystna turister och vandrare som vill ta sig an Kilimanjaros topp. Tyvärr är det också många som väljer samma väg upp till toppen vilket innebär att det kan bli ganska trångt. När du jämför och väljer arrangör är det därför ett bra tips att basera ditt beslut på deras reseupplägg. Till detta hör bland annat val av rutt men också service- och säkerhetsnivå samt tillgång till svenska guider.

Med rätt förberedelser kan de allra flesta bestiga Kilimanjaro. Boka ditt livs äventyr med Swett redan idag, de erbjuder ett stort antal äventyrsresor i Sverige, Marocko, Cinque Terre och Afrika.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x