Vandra i Atlasbergen

Vandra i Atlasbergen

Upplev Nordafrikas högsta berg, Jbel Toubkal, 4167 m

3 anledningar att åka med Swett till Atlasbergen

Gruppbild efter en bestigning av Jbel Toubkal i Atlasbergen med Swett

1. Nordafrikas högsta berg, Jbel Toubkal 4167 m

På den sista dagen bestiger vi Jbel Toubkal, 4167 m, och stannar för att uppleva toppen och njuta av utsikten över ett vidsträckt Sahara.

En vandring mot Jbel Toubkal i Atlasbergen

2. Svensk guide i Atlasbergen

Under vår vandring i Atlasbergen över ljusbruna höjder och de gröna, lummiga oaserna så kan du alltid känna dig trygg under ledarskapet av en utbildad svensk guide.

Swett tar dig på rutter bortom de vanliga turerna till Atlasbergen

3. Utöver det vanliga stråket

Vi vandrar i dalar långt från de vanliga turistrutterna. Vi bor hos berberna (ursprungsbefolkningen) och får uppleva den lokala kulturen på riktigt.

UPPLEV EN VANDRING I ATLASBERGEN

Upplev en vandring i Atlasbergen bland ockrafärgade klippor med utsikt över gröna oaser och klarblå floder. Att stå på Jbel Toubkals snövita topp och blicka ut över kungastaden Marrakech är ett perfekt äventyr för dig som inte har varit på höjd tidigare.

Vi har valt att arrangera våra resor till det majestätiska Atlas på våren och hösten. Den behagliga temperaturen, som kan jämställas med en svensk sommar, gör dessa årstider till de smidigaste och vackraste perioderna att besöka Atlasbergen på.

Den sista dagen på vår vandring i Atlasbergen bestiger vi Nordafrikas högsta berg, Jbel Toubkal, 4167 m. Som alltid har du en svensk guide som säkerställer att alla deltagare mår bra och att kvaliteten på mat, boende och vandring är i världsklass under hela resan.

Nyfiken på andra destinationer att börja med? Prova att bestiga Kebnekaise med oss.

Går du i tankarna att vandra i Atlasbergen?

Just nu erbjuder vi dig våra tre bästa tips inför Atlasbergen helt kostnadsfritt. Skicka efter vår inspirerande broschyr genom att klicka på knappen nedan.

Din guide till Atlasbergen

Klicka på respektive flik för att läsa mer om vårt upplägg i Marocko

1

När man först anländer till Atlasbergen blir man bländad av den fantastiska naturenDag 1: Marrakech->Imlil

Höjd 1740 m

På kvällen anländer vi till Marocko och Marrakech, och transporteras genom det lilla samhället Ansi mot den livliga bergsstaden Imlil – knutpunkt och marknadsplats för vandrare i den marockanska delen av Atlasbergen. När vi har checkat in på det mysiga hotellet Dar Assarou avnjuter vi en marockansk middag innan vi går till sängs för att vila upp oss inför morgondagen.


2

Starka åsnor hjälper oss med packningen i AtlasbergenDag 2: Imlil->Tahliouine

Höjd: 1740 m -> 2219 m -> 1750 m | Avstånd: 10 km | Vandringstid: 5-6 timmar | Övernattning: Tahliouine

Vi börjar med en stadig frukost på hotellet innan det är dags att möta upp teamet som ska ta hand om våra åsnor. Och när allting är packat och klart börjar vi vår vandring längs en stig i dalen som leder till byn Matat, några kilometer ifrån Imlil. När vi har passerat Matat blir stigen brantare. Vi närmar oss Tizi Oudid på 2219 meter över havet. Därefter följer vi en sluttande led mot den vackra byn Ait Aissa och fortsätter sedan ytterligare en timme innan vi når fram till Tahliouine (1750 m), där vi stannar för att checka in på ett litet mysigt gästhus.


3

Vi sover i tält de flesta av nätterna under vandringen till AtlasbergenDag 3: Tahliouine->Azib Assoul

Höjd: 1750 m -> 2400 m -> 1800 m -> 2300 m | Avstånd: 10 km | Vandringstid: 6-7 timmar | Övernattning: Azib Assoul

Efter frukost korsar vi dalen och påbörjar en försiktig bestigning mot passet vid Teouti (2400 m). Vi kan behöva ta oss över en del rullgrus innan vi når toppen av passet, på den plats där vi får en första, oförklädd utsikt över Toubkal-massivet. Från toppen av passet följer vi sedan en lång sluttning mot den lilla byn Assaka. Med dagens sista energi kämpar vi oss upp ytterligare ett bergspass innan dess att vi når fram till  till lägret. Där slår vi upp tälten och förbereder en god middag innan vi lägger oss under det marockanska himlavalvet för en god natts sömn.


4

Med Swett i Atlasbergen vandrar vi ostörda rutter med magisk naturDag 4: Azib Assoul->Azib Tamsoult

Höjd: 2300 m -> 2700 m -> 1800 m -> 2256 m | Avstånd: 10 km | Vandringstid: 6-7 timmar | Övernattning: Azib Tamsoult

Dagen bjuder på en längre vandring i behagligt tempo genom ett varierande landskap och över två bergspass. Vi passerar de lokala herdarnas boskapsmarker och vi följer en uppåtgående led som snart vänder och sluttar ner till en dalgång vid floden Azaden. Våra kockar och mulförare har redan gått i förväg. När vi kommer fram har de slagit upp mässtältet och förberett en sensationell marockansk lunch. Så det är med ny energi i kroppen vi vandrar upp till vårt nästa läger vid Azib Tamsoult på 2250 höjdmeter.


5

Blickar ut över Atlasbergen i MarockoDag 5: Azib Tamsoult-Toubkal Basecamp

Höjd: 2256 m -> 2489 m -> 1900 m -> 3207 m | Avstånd: 20 km | Vandringstid: 7-8 timmar | Övernattning: Toubkal refuge

Vi börjar förbereda oss inför den tuffa toppturen. Vi kommer att vandra på mer än 3000 höjdmeter för att låta kroppen acklimatisera sig ordentligt. Utmaningen för dagen är Tziki Mzik-passet. Från passet kan vi se Toubkal-massivet från flera häpnadsväckande perspektiv. Vi får dessutom njuta av utsikten över den östra delen av berget, det spektakulära Ifni Dome (3876 m) och får oss en skymt av toppen som majestätiskt reser sig mot himlen. Från passet tar vi oss sedan ner till den lilla byn Aremd. Därifrån vandrar vi ett kort stycke till Toubkal Basecamp, där vi stannar för att övernatta i tält och får träffa andra grupper som också förbereder sig inför ett toppförsök.


6

Swetts vandrare har nått toppen av nordafrikas högsta berg Jbel Toubkal i AtlasbergenDag 6: Bestigning av Jbel Toubkal 4167 m!

Höjd: 3207 m -> 4167 m -> 3207 m | Avstånd: 8 km | Vandringstid: 5-6 timmar | Övernattning: Toubkal refuge

Kroppen har anpassat sig till höjden, och vi är redo att ta oss an den tuffaste dagen på vår vandring i Atlasbergen. Vi börjar redan innan gryningen, och i pannlampornas sken tar det oss ungefär 2-3 timmar att nå toppen. På Nordafrikas högsta berg, på 4167 meters höjd, njuter vi av utsikten över hela Atlasbergen och Marrakechs vidsträckta slätter.

Du klarade det! Vi klarade det! Du står just nu på taket av Nordafrika och blickar ut över levande historia. Bra jobbat!

Härifrån tar vi oss ner till baslägret där vi firar med en äkta marockansk sensationsmiddag innan vi går till sängs för att vila upp oss efter en krävande vandring.


7

Vi njuter av det marockanska köket i AtlasbergenDag 7: Toubkal Basecamp->Imlil

Höjd: 3207 m ->1740 m | Avstånd: 12 km | Vandringstid:4 timmar | Övernattning: Marrakech

Vi har bestigit Jbel Toubkal, och vi har fått sova en god natts sömn. Idag är det dags för nya upplevelser. Vi vandrar nerför i behagligt tempo till byarna Sidi Chamharouch och Aremd. Vi passerar floden Mizane innan vi anländer till vår utgångspunkt i Imlil vid dagens slut. På kvällen åker vi tillbaka till Marrakech, där vi checkar in på ett enkelt hotell, äter en traditionell marockansk middag och firar en stark och lyckad vandring i Atlasbergen.


8

Den marockanska bergstaden Imlil i AtlasbergenDag 8: Hemfärd

Idag är det dags att resa hem igen, med en oförglömlig vandring i minnesbanken. För dig som är morgonpigg finns det fortfarande möjlighet att uppleva det livliga Marrakech med sina många marknader, basarer och vackra arkitektur. Staden är som gjuten ur “Tusen Och En Natt” och hela dess aura andas av orientalisk skönhet.

Tack för att följde med oss på vandring i Atlasbergen!

Att vandra i Atlasbergen med Swett

Vi har alltid en svensk guide som ser till våra gästers önskemål och behov. Tillsammans med det lokala teamet kan vi därför erbjuda en skräddarsydd upplevelse av en vandring mot Nordafrikas högsta berg.

Naturen

Att få beskåda naturen i Atlasbergen är en fantastisk upplevelse

Vandringen i de marockanska Atlasbergen är svårslagen. Vi vandrar längs varierande landskap över sandfärgade berg, gröna oaser, längs klarblåa floder med de majestätiska snötäckta bergstopparna i kulissen.

Marrakech

Marockansk arkitektur i Atlasbergen

Vi utgår från den mytomspunna kungastaden Marrakech – grundat 1062 som en av Marockos fyra kungastäder – med sina marknader, urgamla byggnader och sin orientaliska aura. Staden är som tagen ur “Tusen Och En Natt” och under dagen i Marrakech tar vi del av stadens uråldriga historia.

I de äldre delarna av Marrakech finns en uppsjö av marknader som säljer både skinn, tyg, kryddor, oljor och andra inhemska varor. Koppla av med en drink på någon av stadens takterrasser eller upplev hammam – en vanlig kroppsbehandling som finns tillgänglig i varje del av Marrakech.

Berberkulturen

Få skulle våga hålla i ormar på samma sätt som denna ormtjusare i Atlasbergen

I de Marockanska bergen bor berberna, ett urfolk känt för sin gästvänlighet och sin kultur. Med stor kärlek till bergen är de mycket stolta över att guida och visa upp sin hembygd för besökare. En vandring i Atlasbergen är lika mycket historielektioner som upplevelser.

Maten

Vi får ta del av de marockanska kökets naturliga råvaror i Atlasbergen

Det marockanska köket är känt över världen för sina kryddor, sin färggranna uppläggning och de naturliga råvarorna. Under en vandring i Atlasbergen får du uppleva lokal matkultur i alla dess nyanserade smakrikedom. Maten är enkel, och vid vandringens slut njuter vi av en riktig marockansk lyxmåltid i Marrakech.

Boendet i Marockanska Guest house

Konversation med berber i Imlil, Atlasbergen

Marocko i allmänhet, och de marockanska berberna i synnerhet, är välkända för sin gästvänlighet. Det här speglas i allra högsta grad i de boenden vi har valt. De är rymliga, fräscha och lokala. Vi bor i små gästhus som tillhandahålls av de lokala byborna medan vi umgås och äter med berberna lär oss mer om deras berikande kultur.

VANLIGA FRÅGOR OM ATT VANDRA I ATLASBERGEN

När kan jag resa till Atlasbergen med Swett?

Vi arrangerar vandringsresor till Atlasbergen under perioderna maj-juni och oktober-november.

Se samtliga avgångar till Atlasbergen 2018-2020 här.

Vad kostar en resa till Atlasbergen?

17 900 SEK varav 4 900 SEK i bokningsavgift.

Vad ingår i priset?

 • Transport till och från Marrakech International Airport
 • Övernattningar och boende enligt gällande dagsprogram
 • Svenskspråkig guide, engelskspråkiga lokala guider samt assisterande guider
 • Ånsor, mulåsnor och åsneförare för gemensam utrustning
 • Gruppens kock
 • Tre varma mål mat, inklusive drickbart vatten, mellanmål, snacks och kaffe/te
 • Upptaktsträff inklusive information gällande förberedelser, utrustning, acklimatisering och träning
 • Fyrmannatält och mässtält inklusive all nödvändig utrustning samt komplett köksutrustning
 • Komplett säkerhetsutrustning, sjukvårdsutrustning och första hjälpen-kit

Vad ingår inte i priset?

 • Flygtransfer till och från Marocko
 • Personlig utrustning och vandringsutrustning inklusive sovsäck och liggunderlag
 • Dricks till bärteamet och guiderna

Är säkert att resa i Marocko?

Ja, det är säkert. Marocko är ett av världens säkraste länder med låg brottslighet och en regering som aktivt skyddar lokalbefolkning och turister.

Vilka språk talas i Marocko?

De flesta i Atlas-området är berber och talar berberspråk och arabiska. Många talar även franska, då bland annat Marrakech var franskockuperat mellan 1912 och 1956.

Hur svårt är det att vandra i Atlasbergen?

Vi anpassar våra vandringar så att alla gäster får ut det mesta och bästa av upplevelsen. Notera att om du följer våra anvisade förberedelser kommer det inte vara några problem alls, och du behöver absolut inte vara någon atlet för att vandra i Atlasbergen.

Vem är en resa till Atlasbergen för?

En perfekt nybörjarresa för den som vill känna på lite höjd och samtidigt uppleva den marockanska kulturen och lokalbefolkningens vardag.

Vilket tempo håller vi?

Vi vandrar över flera bergspass, och håller ett väldigt lugnt och behagligt tempo. Våra lokala guider är alltid måna om att våra gäster går långsamt.

När och hur känner jag av höjden?

På 3 000 – 3 500 höjdmeter brukar man säga att du börjar känna av höjden på. Luften blir tunnare och du blir snabbare andfådd för att syreupptagningsförmågan blir lägre. När vi kommer upp på toppen av Atlasbergen befinner vi oss på 4 167 meter. Höjdsjuka brukar visa sig i form av illamående eller huvudvärk, men det är väldigt individuellt. En del mår inte dåligt alls. Vi rekommenderar att alltid följa våra angivna förberedelser, för även om två lika vältränade personer kan reagera olika, så kommer den vältränade alltid må bättre på höjd än den som är otränad.

Vilken utrustning behöver jag för att bestiga Atlasbergen?

Krav för att bestiga Atlasbergen:

 • Rejäla vandringskängor som går över fotknölarna
 • Skaljacka och byxor i Gore-Tex eller annat aktivt membran
 • Expeditionsjacka i dun
 • Sovsäck med komfort-temperatur för minst -10 grader
 • Solglasögon
 • Justerbara vandringsstavar.

Notera att det inte blir så kallt på Atlasbergen jämfört med några av våra andra resor.

Hur många timmar vandrar vi per dag?

En vanlig dag vandrar vi mellan 5 och 7 timmar. Topptursdagen brukar landa på omkring 8 timmar.

Hur hög är toppen av Atlasbergen?

4 167 meter över havet.

Vilka temperaturer kan det bli på Atlasbergen?

Nere i dalen kan det vara omkring 25 plusgrader, och på toppen kan det samtidigt vara temperaturer ner till några minusgrader.

Generellt kan man säga att per 100 höjdmeter sjunker temperaturen 0,6 – 0,8 grader.

Hur långt i förväg bör jag boka min resa?

Är du otränad så rekommenderar vi att du bokar in dig iallafall ett halvår innan avgång för att hinna komma i form. Det är bara att följa vårt träningsprogram slaviskt! Är du i god form och redo för en resa så handlar det mer om hur många platser det finns kvar, vissa av våra resor säljer slut redan ett år innan avgång, så det är bara att boka in dig så snart du bestämt dig. 🙂

Hur lång tid spenderar vi på toppen?

Beroende på vädret kan vi vara där mellan 5-20 minuter. Är det riktigt fint kan vi vara där ännu längre och verkligen njuta av utsikten över Saharaöknen.

Vilken typ av boende kan jag förvänta mig på Atlasbergen?

Innan vandringen börjar bor vi på ett fint hotell i Imlil, och efter första vandringsdagen övernattar vi i ett gästhus i Tahliouine. Sedan bor vi i rymliga fyrmannatält hela vägen till toppen, och därefter går vi tillbaka till Imlil för att checka in på hotell kvällen innan hemresa.

Hur bärs packningen på Atlasbergen?

Förutom din personliga packning på maximalt 10 kilo har vi mulåsnor och åsnor som bär utrustningen. En mulåsna är den mycket starka avkomman som föds när en hästhane och en åsnehona parar sig.

Vilken utrustning kan Swett hyra ut?

 • Dunjacka
 • Sovsäck
 • Liggunderlag
 • Duffelbag(en större vattentät bag).

Erbjuder Swett all utrustning som behövs?

Nej. Personlig utrustning som vandringskläder, kängor, stavar och ryggsäck får varje gäst ta med själv.

Kan jag bestiga Atlasbergen på egen hand?

Det är möjligt, men det rekommenderas inte. Det har skett jordskred, och det finns rullgrus på vissa platser, så vi rekommenderar att alltid ha med sig en licenserad guide som vet var man ska sätta fötterna. Alternativt att du har mycket god kännedom om Atlasbergen och terrängen.

Behöver jag reseförsäkring?

Ja. Det är ett krav på alla våra destinationer. Men om du har en hemförsäkring så har du antagligen redan den reseförsäkring som behövs. Kolla dock upp att försäkringen täcker vandring på hög höjd. Vi har också ett samarbete med Europeiska ERV och genom dom kan vi teckna en reseförsäkring som är giltig på alla vara resor.

Har jag tillgång till internet?

Det går bara att få täckning i Imlil innan vi påbörjar vandringen.

Kan jag duscha på vandringen?

Nej, men i ett av tehusen finns det tillgång till en marockansk bastu. En marockansk bastu är ett kaklat rum som värms upp av en brasa under anläggningen.

Hur stora grupper har ni??

12 gäster per svensk guide. I vissa fall kan vi ha parallella grupper om 12 gäster vardera.

Vilket stöd har gruppen med sig på Atlasbergen?

Bärare, bärdjur, svenska guider, lokala assisterande guider, kock och på vissa av turerna även en fotograf.

Vart ligger Atlasbergen?

I Marocko i Nordafrika.

När är den bästa tiden att resa?

När som helst under året förutom under den svenska sommarperioden. Anledningen är att mellan juni och augusti kan det bli outhärdligt varmt i Marocko. Det kan vara upp till 40 grader varmt men fortfarande kallt på nätterna. Klimatet är generellt sett torrt och varmt, men regnskurar kan inträffa i princip när som helst. Därför brukar vi rekommendera att åka omkring vår och tidig sommar alternativt sensommar och höst.

Vad tittar ni på när ni väljer guider till Atlasbergen?

 • Teknisk guidekompetens
 • Sjukvårdskompetens
 • Förmågan att navigera sig på okända platser och terränger
 • Sociala egenskaper som optimism och inspirationsförmåga.
 • Djupgående kunskap om Atlasbergen, lokalområdet och dess historia.

Hur många guider har ni som kan guida på Atlasbergen?

Vi har 5 utvalda svenska guider till Atlasbergen.

Vad äter vi för mat?

Vi äter marockanska rätter som couscous, falafel och kikärtor som tillreds av vår medföljande kock. Färska sallader, hariri (tjock grönsakssoppa), grillat, Tagine (gryta), potatis och en massa andra smakupplevelser. Kummin, gurkmeja, paprika saffran och peppar är vanliga kryddor i det marockanska köket. Berberna har sin egen berberpizza med dubbel botten fylld med kött, hårdkokta ägg, mandel och smaksatt med kryddor.

Hur förbereder jag mig på bästa sätt?

Till stor del handlar om att du bör komma till Marocko i din bästa möjliga form. Du måste inte vara elitidrottare. Det räcker med att du följer våra rekommenderade anvisningar för att vara väl förberedd. Var noga med att boka i tid, och se till att följa vår rekommenderade packlista. Vi anordnar en upptaktsträff för hela gruppen i Stockholm, ringer regelbundet upp samtliga i gruppen för avstämning och skapar en facebookgrupp där du och resten av gruppen kan hålla kontakten under hela förberedelseperioden.

Hur är terrängen i Atlasbergen?

Terrängen är väldigt lättvandrad, men det är torrt. Man behöver veta vilka stigar man kan röra sig på, för på vissa platser har det varit jordskred, och det finns delar av rutten där det finns rullgrus. Därför har våra guider stor erfarenhet av vart man sätter fötterna på Atlasbergen.

Vad gör ni när det uppstår en nödsituation?

Vi har kompetent stödpersonal på våra vandringar, så om olyckan skulle vara framme blir du väl omhändertagen.

En guide följer alltid med ner om det behövs, och vid allvarliga fall kallar vi in helikopterevakuering.

Varje år genomför våra handplockade guider en obligatorisk medicinsk utbildning, och varje guide måste klara den för att få fortsätta guida. Våra guider bär alltid professionella medicinska vandringskit och har utbildats noga i hur man använder den.

Våra guider följer alltid angivna rekommendationer och är välutbildade i vandringsäkerhet på höjd och sjukvård.

Vad händer när kroppen acklimatiserar sig?

Acklimatisering handlar om att kroppen ökar produktionen av röda blodkroppar för att kompensera för det sjunkande syretrycket. Andningsfrekvensen ökar, pulsen stiger och med hjälp av den ökade produktionen av röda blodkroppar ökar syreupptagningsförmågan.

Vilken kvalitet håller era tält?

Våra mässtält tillverkas hos svenska Primus, och expeditionstälten vi övernattar i tillverkas hos amerikanska Marmot. Våra tält är med andra ord av högsta kvalitetssäkrade material som håller stånd mot väldigt hårda väderförhållanden.

Vilken väg går vi mot toppen?

Vår går vår egen skräddarsydda rutt från början, och det är inte förrän strax innan toppen som vår väg korsar den etablerade turistrutten.

Hur är djurlivet i Atlasbergen?

Uppe i Atlasbergen kan du hitta leoparder, men de är mycket sällsynta. Djur som är lite lättare att hitta är bland annat guldschakal, berberapa och berberkronhjort. Ormar och ödlor är väldigt vanliga.

Vissa säger att leoparderna inte finns kvar i Atlasbergen på grund av att det var länge sedan någon skymtade en.

Hur bokar jag min flygresa till Marocko?

Via vår samarbetspartner MK Air Brokers har vi gjort det enkelt att boka resan och se när de andra i gruppen flyger.

 • Ring eller E-posta MK Air Brokers.
 • Uppge destination och när du vill resa.
 • Välj ett av reseförslagen.

På de här sättet kan vi erbjuda flexiblitet och ge dig möjligheten att resa på dina villkor.

Varför valde ni att börja arrangera resor till Atlasbergen?

Atlasbergen är ett perfekt komplement till Kebnekaise. För dig som funderar på större utmaningar som Kilimanjaro och Everest Base Camp, men som behöver lite mer erfarenhet av höjdvandring.

Närmast kommande avgångar

17900 kr Fullbokat Efter en natts tältning väntar vandring i Atlasbergen

27 april-4 maj 2019: Vandring i Atlasbergen

En fantastisk vandring över ökenberg och genom oaser. Vi bestiger nordafrikas högsta berg Jbel toubkal 4167 m.

17900 kr Fullbokat Swett värderar sina lokala guider i Atlasbergen högt

5-12 oktober 2019: Vandring i Atlasbergen

En fantastisk vandring över ökenberg och genom oaser. Vi bestiger nordafrikas högsta berg Jbel toubkal 4167 m.

17900 kr Fullbokat Vandra med Swett i Atlasbergen

25 april-2 maj 2020: Vandring i Atlasbergen

En fantastisk vandring över ökenberg och genom oaser. Vi bestiger nordafrikas högsta berg Jbel toubkal 4167 m.

17900 kr Fullbokat Starka åsnor hjälper till med packningen under vandringen i Atlasbergen

3-10 oktober 2020: Vandring i Atlasbergen

En fantastisk vandring över ökenberg och genom oaser. Vi bestiger nordafrikas högsta berg Jbel toubkal 4167 m.

Fler anledningar att vandra i Atlasbergen med Swett

Med erfarenhet av Marocko

Många arrangerade vandringar i Atlasbergen har lärt oss allt om traktens skönhet. Våra expertkunskaper har slipats för att vi ska kunna erbjuda dig en oförglömlig upplevelse.

Vi går vår egen väg

Vår skräddarsydda rutt går genom små berberbyar på platser dit andra grupper inte hittar för att ge bästa möjliga acklimatisering och en unik upplevelse av bergstrakterna.

I samarbete med lokala experter

Förutom våra svenska guider har vi ett noga sammansatt team av lokalguider, kockar och åsneförare som hjälper oss att göra en vandring i Atlasbergen oförglömlig.

Ett stort litet företag

Vi är ett litet företag, med den stora viljan att alla ska känna sig som en del av familjen. Därför möter vi alltid våra gäster på ett personligt plan från förberedelse till uppföljning.

Smaksensationen Marocko

Välkommen till smaksensationen som har satt marockansk matkultur på världskartan. Nu kan du uppleva den på vandringsresan till Atlasbergen.

Närmare naturen

Upplev en uppfriskande tillvaro med övernattningar i tält och små lokala gästhus i en naturnära kombination på vår vandring i Atlasbergen.

Våra gäster har ordet

Germund på Kebnekaise med Swett

ATLASBERGEN 2017

“Åkte med Swett till Atlasbergen i Marocko i november. Det var en underbar vecka. Att få vandra i vackert bergslandskap tillsammans med trevliga, nya bekantskaper och få måltider tillagade och serverade under bar himmel var en minnesrik upplevelse.”

– Germund Sellgren

Ronny axelssons recension av atlasbergen

ATLASBERGEN 2017

“Jag och min fru var med Swett och vandrade i Atlasbergen i november, och hade en mycket givande resa. Vi har varit med Nicklas på Kebnekaise tidigare (innan det hette Swett) och vet att man får ett proffsigt upplägg, en härlig stämning och fantastiska upplevelser längs vägen. Swetts koncept, att inte alltid välja samma vägar som andra arrangörer, gör att man känner sig speciell i deras sällskap.”

– Ronny Axelsson

FÖR ATT RESAN ÄR ETT ÄVENTYR

Vad drömmer du om? Boka din resa idag!