Stefan ville se Cinque Terre från ett annat perspektiv

Vandra genom ett tidlöst kulturlandskap till friska dofter av pinjeträd och timjan. Njut av utsikten över kustslätterna och vandra i tystnaden över kullar av olivodlingar. Välkommen till Cinque Terre, världsarvet på den italienska rivieran.

-Jag hade kunnat stanna kvar en vecka till, säger Stefan Ekeroth.

Stefan Ekeroth och hans sambo har fyra hundar och är ute på promenader flera timmar om dagen. De lever ett aktivt liv, och minst en gång om året är de ute på större vandringsresor. Det var efter en resa till Kilimanjaro  som familjen bestämde sig för att åka med Swett till den italienska rivieran och en vandring i Cinque Terre .

-Swett har det bästa arrangemanget. De har ett annat tänk. Man behöver inte gå på de mest trafikerade stigarna. De hittar egna. 

Vandring i Cinque Terre med lokal guide

Cinque Terre är en av Europas mest attraktiva turistresemål. Ett historiskt kustsamhälle mellan Florens och Genoa där rivierans grönska möter det glittrande salthavet. Byar längs de trappskurna klippväggarna bär anor från ett förflutet med inbördes stridigheter och ett ändlöst hot från havets pirater.

 

Det var tågrälsen som gav Cinque Terres vackra fiskebyar ro, och idag stoltserar regionen med en nästan rytmisk ström av turister och lokala besökare som vill ta del av rivierans frid.

-Swett är en bra arrangör. De tar väl hand om sina gäster. Väldigt pålästa guider med bra anknytning till trakten.

En vandringsresa för alla sinnen

Upplev några av Liguriens finaste restauranger, och njut av dagens fångst av sardiner och ansjovis. Det lokala vinet, som oftast är tillredd på Vermentino-druvan, är perfekt att avnjuta vid en av de vackra terrasserna som mynnar ut mot det glittrande saltvattnet.

-Det översteg alla mina förväntningar

Från en timmes promenad genom vacker kastanjeskog till Monte Nonas imponerande fasader. En vandring i Cinque Terre  med utsikt längs kusten utmed de fem fiskebyarna är en lika tidlös som romantisk upplevelse i äkta italiensk anda.

Stefans bästa tips inför en vandring i Cinque Terre

-Du bör vara van vid att gå. Och ha lite kondition så att du orkar gå några timmar varje dag. För ju bättre förberedd du är desto mer kan du njuta av omgivningarna.

Vad blir nästa resemål?

-Fjällen i sommar. Och Swett har pratat om att arrangera en liknande resa till Kroatien. Det skulle vi vara jätteintresserade av.

 

 

Läs mer om våra resor till Cinque Terre här 

 

Föregående
Nästa