24-28 september 2024: Upplev Cinque Terre

5 dagar
  • Följ med Swett till Cinque Terre för vandring, mat och umgänge
  • Toppbild från de Apuanska Alperna vid Cinque Terre
  • Vackra Cinque Terre
  • Landskap i Cinque Terre
  • Vandring mot toppen i de Apuanska alperna, Cinque Terre

Välkommen!

Här hittar du  info om en avgång på ett specifikt datum (aktuellt datum ovan).

Välj i flikarna för önskad info om just denna avgång.

Vill du boka in dig på resan klickar du på “BOKA NU” och följer instruktionerna.

Vill du ha mer detaljerad info om programmet, svar på vanliga frågor, inspireras av vackra bilder och få veta de 3 främsta skälen till att åka med Swett – gå då istället in på resmålssidan som du hittar i menyn under “RESMÅL”.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor på info@swett.se eller 070-586 44 58

 

 

Vad kul att du är intresserad av att åka med oss till Cinque Terre i Italien! På denna sida hittar du detaljerad information om en resa som avgår på ett specifikt datum. Är du intresserad av att veta mer om vårt upplägg i Cinque Terre kikar du in på vår destinationssida https://www.swett.se/cinqueterre/

1

Dag 1: Från Pisa till marmorbergen i Apuanska alperna

Vi möts upp på Pisa flygplats efter lunch. Från Pisa åker vi sedan buss upp mot de toscanska marmorbergen. Vi åker vidare till Stazzema, där vi påbörjar vår vandring. Från Stazzema vandrar vi genom vacker kastanjeskog tills vi anländer till vår rifugio (toppstuga) i Forte dei Marmi, i en dal alldeles intill de storslagna bergen Monte Procinto och Monte Nonas fasader. Vi övernattar på en bergsstuga som ägs av två systrar, och på kvällen avnjuter vi en traditionell italiensk middag lagad på närodlade råvaror.

2

Dag 2: Upplev det gröna Monte Croce

Vi vandrar tillsammans till foten av Monte Croce, ett berg vars sidor blomstrar av färgrikedom i maj. Det är frivilligt att följa med upp till toppen av berget. Vill du hellre gå en kortare sträcka kan du vandra den spektakulära leden runt Monte Nona tillbaka till rifugion, där vi njuter av ännu en italiensk måltid.

3

Dag 3: Från toppen av Procinto till Cinque Terre

På förmiddagen erbjuds möjligheten att ta sig upp på en av världens äldsta via ferrata, mot Monte Procintos topp, tillsammans med en lokal bergsguide. Vill du hellre stanna på lägre höjd kan du följa med på vandringen till insteget av klättringen och sen runda berget. Är det bra väder har vi klar utsikt hela vägen till spetsen av Cinque Terres nationalpark.  Efter Monte Procinto vandrar vi till Stazzema och får busstransport till vårt nästa boende, ett gammalt kloster som numera inhyser vandrare som vill utforska Cinque Terre. På kvällen kan den som vill följa med på en vinprovning på en närliggande gård.

4

Dag 4: Nationalparken i Cinque Terre

Vi inleder dagen med en fin vandring ned till Monterosso, där vi tar båten bort till Manarola. Härligt att få se byarna och kusten även från vattnet. Väl framme i Manarola väntar en kämpig uppförsbacke, ca 1 h vandring upp till Volastra, där vi avnjuter en härlig lunch med havets läckerheter. Efter lunchen vandrar vi längs vinrankorna bort till Corniglia, där vi nöjda efter en härlig dag vilar fötterna i 15 min på tåget till Monterosso och vandrar den sista biten upp till vårt boende.

5

Dag 5: Det bortglömda Levanto

Sista dagen på äventyret. Vi tar oss på en vidunderligt härlig stig bort mot den lite bortglömda byn Levanto. Vi tar paus vid utkiksplatsen och njuter av omgivningarna. I Levanto väntar en riktig braklunch följt av ett besök till kustens finaste strand, mitt i byn.

På eftermiddagen åker vi tillbaka till Pisa, och därifrån går sedan flyget hem till Sverige efter en oförglömlig vandring genom världsarvet på den italienska Rivieran.

Tack för det här äventyret!

Vad ingår i priset?

I resan ingår:
→ Samtliga transfers i Italien (buss+tåg)
→ Samtliga övernattningar enligt programmet
→ Svensk guide som är med hela tiden
→ Helpension (frukost, lunch, middag)

I resan ingår inte:
→ Saker av personlig natur (telefonsamtal, souvenirer, kläder och vandringstillbehör)
→ Alkohol
→ Dricks
→ Via ferrata (kräver att vi hyr in italienska bergsguider och kostar därför extra)

→ Flyg (Vi hjälper gärna till att boka!)

Vi erbjuder några riktigt härliga tillvalsaktiviteter i samband med din resa.

Tillvalen kan du lägga till efter att du bokat din vandringsresa.

Du kan läsa mer om alla tillval genom att KLICKA HÄR.

Avbeställningsskydd via ERV

När du bokat din resa kan du lägga till ett avbeställningsskydd via vår partner försäkringsbolaget ERV.

Detta avbeställningsskydd är ett komplement till din hemförsäkring och täcker ofta fler händelser än många reseförsäkringar.

Du lägger till avbeställningsskyddet efter att du bokar din resa.

Läs mer om avbeställningsskyddet HÄR.

Fråga: Var hittar jag era villkor?

Svar: Du hittar våra allmänna villkor här: www.swett.se/villkor

 

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%. Du ser aktuell bokningsavgift på varje avgång.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 60 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg eller tåg?

Svar: I våra resor ingår tar man sig alltid till resmålet på egen hand och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och ankomma från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter. Däremot hjälper vi gärna till att boka både tåg och flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär. Vi säljer också ett avbeställningsskydd via ERV. Du hittar all info om avbeställningsskyddet och hur du tecknar det här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: Ja, du hittar info här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x