Saker att göra i Cinque Terre | Swett

Saker att göra i Cinque Terre

2019-10-15
Blogg

Cinque Terre består av fem makalösa byar som ligger längs Liguriska kusten. Var och en har sin egen unika karaktär och sitt egna utbud av saker att göra. Här har vi listat byarna i ordning, förutsatt att du kommer från La Spezia.

Här är några härliga saker att göra i Riomaggiore

1. Ta ett dopp och njut av byns ikoniska vyer

Så länge du inte har levt under en Instagram-säker sten är oddsen stora att du har sett den klassiska vykortsbilden av Riomaggiore. Eftersom byn är så kompakt är denna vinkeln enkel att hitta. Följ bara skyltarna mot hamnen. Glöm inte din baddräkt, badet här är riktigt trevligt, och dessutom ett utmärkt ställe att lata sig på och njuta av utsikten.

2. Se solnedgången vid hamnen

Avnjuts gärna med en pizza och en flaska vin. Det finns något oförklarligt magiskt med att se byn lysas upp i gyllene färger, och till kvällen har alla dagsbesökare hunnit åka vilket bidrar till lugnet.

Ska du vandra till Manarola?

Här är förslag på saker att göra i Manarola.

1. Njut av en drink på Nessun Dorma

Restaurangen är legendarisk, och har förmodligen den mest ikoniska utsikten du kan hitta i Manarola, ackompanjerad med utsökt vin, bruschetta och andra delikata rätter. Trots det utmärkta läget i stan är menyn dessutom förvånansvärt prisvärd. Du får inte missa denna upplevelsen när du är i Cinque Terre.

2. Gå en kurs i hur man lagar pesto

Pesto är en regional specialitet och Nessun Dorma, restaurangen som nämndes ovan, erbjuder faktiskt pestokurser. Omdömena är fenomenala, så titta in om du letar efter praktiska erfarenheter.

3. Utforska vingårdarna ovanför staden

Om du vill ha en mini-vandring kan du fly folkmassorna i stadens centrum och ta dig upp till Manarolas vingårdar. Det är en vandringstur längs en smal stig i uppförsbacke, med en utsikt som är mer än värd det lilla besväret. Föreställ dig frodiga terrasserade vingårdar som blickar ut över det glittrande, koboltblå havet. Kolla in det här detaljerade inlägget om promenaden!

Saker att göra i Corniglia

1. Klättra uppför trappan till staden

För att komma till stadens centrum från tågstationen kan du antingen gå eller ta (den något oregelbundna) anslutningsbussen. Vandringen upp är över 350 steg i trappor, så promenaden får dig bokstavligen att tappa andan. Nej, det är inte kul, men du blir naturligtvis belönad med en fantastisk utsikt! Detta är en väsentlig upplevelse i Cinque Terre, även om den kan vara smått smärtsam.

2. Utforska kyrkorna

Utforska kyrkorna Cinque Terre | Swett

Det finns inte så många utsiktsplatser och attraktioner i Corniglia, men det finns en handfull vackra kyrkor att titta på. Speciellt Oratorio dei Disciplinati di Santa Caterina vid Piazzetta di Largo Taragio. Det finns gott om restauranger och barer vid samma torg, så det är ett utmärkt ställe att hämta andan och ta något att dricka.

Vandra till Vernazza

Några av de fantastiska sakerna att göra i Vernazza.

1. Vandra till en fantastisk utsikt

Många anser att Vernazza är skönhetsdrottningen av de fem byarna. Det går inte att förneka att staden har några riktigt spektakulära vyer. En 20 minuters vandring (följ bara skyltarna till Monterosso al Mare) tar dig till den klassiska vykortsbilden av staden. Observera att du behöver ett Cinque Terre-kort för promenaden, eftersom den är en del av den betalda vandringsleden.

2. Sola eller ta ett dopp

Till skillnad från de flesta andra byar har Vernazza faktiskt en sandstrand som inte är omöjlig att komma till! Den är liten och troligen fullpackad, men om du är trött på att ligga på klippor och bara vill ha lite sol är det en utmärkt plats att koppla av på. Det finns till och med möjligheter till klippdykning om du törs. Följ bara ljudet av skrikande ungdomar så hittar du det.

3. Klättra upp i tornet i Castello Doria

Magiska Cinque Terre bjuder på oslagbara miljöer och vällagad mat

När du klättrar uppför den branta spiraltrappan i Castello Doria belönas du med en fantastisk utsikt över både staden, havet och vingårdar.

Saker att göra i Monterosso al Mare.

1. Shoppa och plocka på dig lokala produkter

Monterosso har överlägset störst utbud för shopping av de fem byarna i Cinque Terre, så gå hit för att inhandla souvenirer eller godsaker för hemmet. Pesto, olivolja och vin är alltid en bra idé! Missa inte några av de mindre sidogatorna, du vet aldrig när du hittar en förtjusande liten butik.

2. Smaka lite vin på Enoteca Internazionale

Detta är den äldsta vinbutiken i stan, så se till att komma in för ett smakprov (och för att fylla dina resväskor med utsökt vin). Du kommer att älska de skarpa vita vinerna från Cinque Terre, de passar så perfekt med skaldjur att det är löjligt. Se till att prova några på en restaurang, eller via smakprov i en butik. Pröva också den välkända specialiteten, det läckra dessertvinet Sciacchetrà.

3. Prova på skärmflygning

Våghalsar blir glada av att höra att det finns möjligheter att skärmflyga här. Kan du föreställa dig utsikten?

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x