Planera roligare vandringsresor | Swett

Planera roligare vandringsresor

2018-07-30
Blogg

Att vandra ska vara en härlig och rolig upplevelse, inte något som känns jobbigt och tråkigt. Visst kan vissa strapatser vara ansträngande både fysiskt och mentalt, men det är en del av upplevelsen. När man väl kommit förbi hindren är det en mäktig känsla av att ha uppnått något speciellt.

För att komma till den känslan kan det vara bra med lite stöd på vägen. Var nyfiken och var inte rädd för att fråga om råd. Research är en stor del av att hitta nya och spännande upplevelser. Fortsätt att läsa för fler tips om hur du lyckas med just din vandringsresa.

4 tips inför vandringsresan – för nybörjaren

  1. Börja inte så avancerat, du behöver varken ha den bästa utrustningen eller den bästa konditionen för att upptäcka ditt närområde. Packa ryggsäcken med lite fika och ge dig ut till närmsta naturområde och upptäck nya smultronställen nära dig.
  2. Kom igång och träna. Inte heller detta behöver vara så avancerat eller extremt. Gå ut och gå med ryggsäcken för att vänja dig att gå en längre sträcka. Det gör också att du går in vandringskängorna vilket är ett måste för att undvika skavsår när det väl är dags för att ge dig ut och vandra på riktigt.  
  3. Gå en lättare led i Sverige, här finns ett enormt utbud av vackra leder och härlig natur. I början har man kanske inte så stor koll på utrustning eller att övernatta utomhus, ta därför en led som du känner dig bekväm med och ta med en god vän som sällskap. Tumma inte heller på säkerheten när du är ute. Om du inte är van att vara ute i naturen, ta med en vän som har erfarenhet eller gå en led med möjlighet att kontakta någon. Ett annat alternativ är att vandra i en grupp tillsammans med guide.
  4. Efter att du gått en enkel led kan det vara dags att testa att gå en längre och lite mer avancerad led. Varför inte boka vandringsresor med guide? Det är ett mycket bra sätt att skaffa sig en djupare kunskap om vandring och friluftsliv. Det är också ett mycket säkert sätt att vandra eftersom ni alltid går i grupp med en ledare som vet vad som ska göras om något mot all förmodan skulle gå snett.

Vandringsresor med guide

Idag finns många olika vandringsresor med guide till i stort sett hela världen. Att resa med guide är ett alternativ inte bara för nybörjaren, utan också för den mer avancerade och erfarne vandraren som vill resa i ett trevligt sällskap. Till exempel finns vandringsresor upp till Everest Basecamp, en vandring som verkligen passar den som vill utmana sig själv och pusha sina gränser.

Att göra en vandringsresa med Swett är en upplevelse som du kommer att ha med dig resten av livet. Med våra erfarna och kunniga guider ser vi till att du har rätt förutsättningar, rätt förberedelser och rätt utrustning för en härlig vandring. Kontakta Swett för att boka din vandringsresa idag.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x