Inkaleden med Swett

Att vandra Inkaleden med Swett

– Några höjdpunkter

Vår unika rutt

Vi har vårt eget unika sätt att vandra fram till Machu Picchu. Tillsammans med lokala guider och arrangörer har vi tagit fram en helt unik rutt som vi är själva om att vandra på. Här går vi genom vildmarken och passerar bergspass på över 5000 meter. Till sällskap har vi våra fantastiska lokala guider och hästar som transporterar vår mat och vår utrustning. Vi fångar till och med fisk ur floderna som vi äter på kvällen. På den traditionella Inkaleden vandrar varje år 75.000 människor. På vår rutt är det inte ens 100 personer som vandrar varje år. Unikt!

Cusco

Cusco är Inkafolkets huvudstad och känt för sin arkitektur och historik. Vi utgår från Cusco dit vi flyger via Lima. Bara Cusco på 3400 meters höjd är värt ett besök! Här acklimatiserar vi oss under två dagars tid innan vi ger oss ut i bergen. Vi besöker bland annat Heliga dalen och ser på de imponerande ruinerna och terassodlingarna i Pisac, samt den enda stad Spanjorerna inte lyckades erövra Ollantaytambo.

Inkakulturen

Få kulturer är så mytomspunna som Inkakulturen. Vandringen sker i Inkafolkets fotspår och flera av våra lokala guider har rötter i den mäktiga Inkakulturen. En stor del av vår guidning går ut på att ge en bild av hur det forna Inkariket fungerade och varför det föll.

Macchu Picchu

Vår vandring avslutas i Macchu Picchu, “den glömda staden”. Att vandra bland ruinerna i Macchu Picchu ger en aning om det forna Inkarikets storhet. Vi inandas historien och njuter av den friska bergsluften samtidigt som vi är glada över att den bitvis tuffa vandringen är över.

Maten

På vår vandring så erbjuder vi färsk mat tillagad av lokala kockar. Våra hästar transporterar maten och vi har även möjlighet att servera nyfångad fisk. Vi äter i vårt medtagna mässtält. Vi är väldigt lyhörda för våra deltagares speciella önskemål, oavsett om det är allergier eller om man har andra önskemål.

Boendet i tält och på små lokala hotell

I början av vår vandring bor vi på små lokala hotell, eller så kallade guest house där vi erbjuds god mat tillagad på närproducerade varor. Längre in i vildmarken har vi med oss egna tält som vi sover i. När vi åter närmar oss civilisationen bor vi återigen på hotell.

Svensk guide

På alla våra turer till Inkaleden har vi med oss en svensk guide för din trygghet. Vår erfarenhet är att en kunnig svensk guide med utbildning inom guidning, sjukvård och säkerhet i kombination med lokala guider är det bästa av två världar.

Bergspassen runt Salkantay

Salkantay är med sina 6271 meter det högsta berget i bergskedjan Vilcabamba, som är en del av de Peruanska Anderna. Detta berg står i fokus när vi vandrar till Macchu Picchu. Vi vandrar till Salkantay basecamp och för att komma dit tar vi oss över två magnifika bergspass på 5100 respektive 4800 meter över havet. En tuff utmaning där utsikten är rikligt belönande!

Dagsprogram Inkaleden

Inkaleden – Datum och pris

Vandring på Inkaleden – unik rutt vid Salkantay

Vandra vår unika rutt och runda berget Salkantay med vår svenska guide och vårt lokala team. Juni är en perfekt årstid att vandra till Macchu Picchu då det är minimalt med nederbörd och väldigt behaglig temperatur att vandra i. Det här är en resa som är full av natur- och kulturupplevelser och även en fysisk utmaning! Vi tar oss upp på bergspass över 5100 meter över havet

Kommande datum:

5-18 juni 2018

7-20 juni 2019

 

Kostnad per person: 34.900:-

Bokningsavgift 6995:- , resterande belopp erläggs 30 dagar innan avfärd.

Har du några frågor, maila info@swett.se eller ring 070-586 44 58

Vad ingår i priset?

I resan ingår:
→ Alla transfers
→ Samtliga övernattningar enligt programmet
→ Svensk guide
→ Lokal engelskspråkig guide samt assisterande guider
→ Team med hästförare och hästar
→ Egen kock
→ Samtliga måltider och dricksvatten under vandringen (3 varma mål mat per dag
+mellanmål/snacks/kaffe+te)
→ Informationsträff med genomgång av bland annat utrustning, acklimatisering och
träning
→ All tältutrustning (personliga tält, mässtält med matutrustning)
→ Säkerhetsutrustning och sjukvårdsutrustning

→ Lån av sovsäck och liggunderlag

I resan ingår inte:

→Internationellt flyg (vi samarbetar med resebyrå som hjälper dig vid behov)
→Saker av personlig natur (telefonsamtal, souvenirer, kläder och vandringsutrustning)
→Dricks till bärare och guider

 

 

 Priserna gäller från och med 2016-05-20 och tillsvidare. Det är tidpunkten för bokningen som är avgörande för rätten att få ett rabatterat pris för tidig bokning. Swett reserverar sig för tekniska fel vid bokning som kan leda till att rabatt uteblir eller felaktigt utdelas. Priset korrigeras vid sådana fall vid slutbetalningen. Endast en rabattkod kan användas vid bokning, rabatter går ej att kombinera. För övriga villkor se:

Swett bokningsvillkor