Kanske har du sett programmet Landgång på SVT? Vi är väldigt stolta över att ha arrangerat den resan på vår egna rutt till Machu Picchu som faktiskt ingen annan har möjlighet eller tillstånd att gå. Bara vi!

Vår vandring fram till Machu Picchu är unik. När vi bestämde oss för att börja arrangera resor till Machu Picchu så ville vi göra det på ett unikt sätt. Vi ville undvika den köbildning och den nedsmutsning som den traditionella Inkaleden erbjuder. På något sätt ville vi spola tillbaka tiden och uppleva de peruanska bergen på riktigt, på det sätt som Inkafolket upplevde dom för hundratals år sen.

Av en slump kom vi i kontakt med Nathan ”Nate” Heald, en amerikan som bor i Cusco och som är Perus kändaste och mest erfarne höghöjdsklättrare. Han har klättrat flera av de svåraste bergen i Peru och har på så sätt fått både erkännande och respekt av lokalbefolkningen i bergen. En av dessa personer är Lucilla. Hon är 72 år gammal och uppväxt i bergen runt Machu Picchu och är i rakt nedstigande led ättling till Inka-folket. De kom att få en vänskapsrelation som innebar att Lucilla låter Nate arrangera guidade turer till Ahobaba dalen som hon bor i. Vi på Swett har nu som enda skandinaviska företag fått möjlighet att arrangera resor till denna fantastiska dal genom vårt samarbete med Nate.

Vi har uppfyllt vår dröm om att få arrangera en unik vandring till Machu Picchu – hoppas du vill följa med!

 

 

 

 

 

Datum och pris – Inkaleden

Kommande avgångar  Inkaleden

2018

13 maj->26 maj
18 juni->1 juli
24 juni->7 juli
8 juli->21 juli

 

2019

28 april->11 maj
25 maj->7 juni
7 juni->20 juni
23 juni->6 juli
24 juni->7 juli
8 juli->21 juli
28 juli->10 augusti
11 augusti->24 augusti
25 augusti->7 september
6 september->19 september
8 september->21 september
7 oktober->20 oktober

 

2020

3-16 Maj 2020
31 maj- 13 Juni 2020
28 juni – 11 Juli 2020
26 juli- 8 Augusti 2020
6-19 September 2020

 

Samtliga datum är tur och retur Sverige.

Alla resor är planerade avfärd från Sverige på söndagen och ankommer tillbaka Sverige lördag två veckor senare (förutom juni 2018/2019)

Pris

Totalpris 37.500:-

Bokningsavgift 6995:- , resterande belopp erläggs 30 dagar innan avfärd.

MAX 12 personer per grupp.

 

 

Vad ingår i priset?

I resan ingår:
→ Alla transfers
→ Samtliga övernattningar enligt dagsprogram (se nedan)
→ Svensk guide, lokal engelskspråkig guide samt assisterande guider
→ Team med hästförare och hästar
→ Egen kock samt alla måltider och dricksvatten under vandringen (3 varma mål mat per dag +mellanmål/snacks/kaffe+te)
→ Informationsträff med genomgång av bland annat utrustning, acklimatisering och träning
→ All tältutrustning (personliga tält, mässtält med matutrustning)
→ Säkerhetsutrustning och sjukvårdsutrustning

I resan ingår inte:

→Internationellt flyg (vi samarbetar med resebyrå som hjälper dig vid behov)
→Saker av personlig natur (telefonsamtal, souvenirer, kläder och vandringsutrustning)
→Dricks till bärare och guider (rekommenderas 80-100 USD)

Övrigt:

→Vi erbjuder uthyrning av sovsäck, liggunderlag, dunjacka och duffelbag.

Har du några frågor, maila nicklas@swett.se eller ring 070-586 44 58

Swett bokningsvillkor

Några höjdpunkter på resan till Inkaleden

Ja, jag vill ha mer info!

Känt från Landgång på SVT

Landgång åkte med Swett till Inkaleden och Machu Picchu. Gör det du också! Torsdagen den 17 augusti inleds säsongen av programmet Landgång med att programledaren Anne Lundberg och Paul Svensson följde med oss och vandrade på vår unika rutt fram till Machu Picchu. Vi kan verkligen rekommendera det programmet. En timme full av äventyr, upplevelser och god mat.

Filmar Landgång

Vår unika rutt genom Ahobamba dalen

Vi har vårt eget unika sätt att vandra fram till Machu Picchu. Tillsammans med lokala guider och arrangörer har vi tagit fram en helt unik rutt som vi är själva om att vandra på. Här går vi genom vildmarken och passerar bergspass på över 5000 meter. Till sällskap har vi våra fantastiska lokala guider och hästar som transporterar vår mat och vår utrustning. Vi fångar till och med fisk ur floderna som vi äter på kvällen. På den traditionella Inkaleden vandrar varje år 75.000 människor. På vår rutt är det inte ens 100 personer som vandrar varje år. Unikt!

Svenska guider och lokala experter

På alla våra turer till Inkaleden har vi med oss en svensk guide för din trygghet. Vår erfarenhet är att en kunnig svensk guide med utbildning inom guidning, sjukvård och säkerhet i kombination med lokala guider är det bästa av två världar. Utöver våra svenska guider så har vi också med lokala guider som är uppväxta i området. Huvudansvariga svenska guider är Nicklas Lautakoski och Johan Gossas. Ansvarig lokal guide är Nathan “Nate” Heald.


Guider på Inkaleden Johan Gossas, Nicklas Lautakoski och Nathan Nate Heald

Bergspassen runt Salkantay

Salkantay är med sina 6271 meter det högsta berget i bergskedjan Vilcabamba, som är en del av de Peruanska Anderna. Detta berg står i fokus när vi vandrar till Macchu Picchu. Vi vandrar till Salkantay basecamp och för att komma dit tar vi oss över två magnifika bergspass på 5100 respektive 4700 meter över havet. En tuff utmaning där utsikten är rikligt belönande!

Cusco

Cusco är Inkafolkets huvudstad och känt för sin arkitektur och historik. Vi utgår från Cusco på denna resa. Bara Cusco på 3400 meters höjd är värt ett besök! Här acklimatiserar vi oss under två dagars tid innan vi ger oss ut i bergen. Vi besöker bland annat Heliga dalen och ser på de imponerande ruinerna och terassodlingarna i Pisac, samt den enda stad Spanjorerna inte lyckades erövra Ollantaytambo.

Inkakulturen

Få kulturer är så mytomspunna som Inkakulturen. Vandringen sker i Inkafolkets fotspår och flera av våra lokala guider har rötter i den mäktiga Inkakulturen. En stor del av vår guidning går ut på att ge en bild av hur det forna Inkariket fungerade och varför det föll.

Machu Picchu

Vår vandring avslutas i Macchu Picchu, “den glömda staden”. Att vandra bland ruinerna i Macchu Picchu ger en aning om det forna Inkarikets storhet. Vi inandas historien och njuter av den friska bergsluften samtidigt som vi är glada över att den bitvis tuffa vandringen är över.

Maten

På vår vandring så erbjuder vi färsk mat tillagad av lokala kockar. Våra hästar transporterar maten och vi har även möjlighet att servera nyfångad fisk. Vi äter i vårt medtagna mässtält. Vi är väldigt lyhörda för våra deltagares speciella önskemål, oavsett om det är allergier eller om man har andra önskemål.

Boendet i tält och på små lokala hotell

I början av vår vandring bor vi på små lokala hotell, eller så kallade guest house där vi erbjuds god mat tillagad på närproducerade varor. Längre in i vildmarken har vi med oss egna tält som vi sover i. När vi åter närmar oss civilisationen bor vi återigen på hotell.