Vi vandrar hemåt efter att ha bestigit Sveriges högsta berg - Kebnekaise

Dags att boka in sommarens äventyrsresor

2018-04-26
Blogg

Våren närmar sig snabbt nu, även om vintern fortfarande håller delar av landet i ett kyligt grepp. Så snart det blivit en aning varmare så passar det utmärkt att ge sig ut på äventyrsresor i Sverige. Utan risk för myggor och turistträngsel.

Med äventyrsresor menas resor som går till närbelägna platser inom Sverige och Europa. Detta till skillnad från exempelvis expeditionsresor som oftare handlar om att utforska mer långväga destinationer.

Kortare resväg innebär dock inte mindre slående upplevelser. Många av de som ger sig ut på den här typen av vandringsresor beskriver dem tvärtom som en viktig ingång till fler och längre vandringar. Följande destinationer är exempel på platser som passar för äventyrsresor:

Utrustningshyra

Kebnekaise

Att bestiga Kebnekaise tar vanligtvis runt fyra dagar och det är en vandring i unik miljö som passar de flesta, oavsett ålder och fysik. För att resan ska bli lyckad krävs dock en del förberedelser i form av exempelvis träning och inköp av rätt utrustning.

För dig som vill undvika mygg rekommenderas att boka din vandring hit under juni eller september och att då boka din äventyrsresa via en professionell arrangör. Du som genomför resan tillsammans med andra resenärer kommer garanterat att ha extra roligt, och kan dessutom luta dig mot en tryggt organiserad upplevelse.

Vandra_cinque_terre

Cinque Terre

För dig som önskar kombinera upplevelsen av vandring i unika miljöer med storslagna smaker och spännande möten är en resa till italienska Cinque Terre ett bra alternativ. Här kan du blicka ut över varierande kulturlandskap och ta del av charmiga, genuina områden som ännu inte turistifierats.  Här finns också otroliga bergsidor och alper att bestiga, välj själv vilken typ av rutter och svårighetsgrad som passar dig.

Sugen på att ge dig ut på en vandrings- eller äventyrsresa i Sverige eller Europa? Kontakta Swett redan idag för mer information om deras utbud av resor och upplevelser.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x