Peter tog konferensen till en ny nivå

FÖRETAGSKONFERENS. Utsikten från Sveriges högsta punkt är inte bara en kuliss av ett klarblått himlavalv över det norrländska landskapet. Här finns insikt. Här finns samvaro och gemenskap. En glimt av människans verkliga potential. Att bestiga Kebnekaise  är ett smörgåsbord av eufori.

Vi fick ett mervärde av att göra det här tillsammans som vi inte hade tänkt på, säger Peter Nyström på företaget Integrera.

Äventyret börjar med en fantastisk måltid i Nikkaloukta inför den nitton kilometer långa vandringen mot fjällstationen. En sträcka som sätter individer och grupper på prov i ett lika fysiskt som psykologiskt test inför det oförglömliga äventyret.

─ Det är en lite dipp innan man kommer upp på kalfjället och ser dalgången upp mot Kebnekaise. Man passerar den sista forsen, och folk blir nästan religiösa. Man har gått och slitit i timmar, svettats, svurit och slagit i tårna. Och så får man se fjällstationen. Folk småspringer nästan den sista biten.

Upplevelsen av att bestiga Kebnekaise

─ På längre vandringar får man se både bra och dåliga sidor hos människor. Man får se någon man kanske aldrig har pratat med bli låg på energi och lite småirriterad.

Rusningen i kroppen på den sista sträckan över bryggan till fjällstationen, Smaken av utsökt fjällmat och spänningen inför äventyret som väntar. Det första provet är genomfört. Personligheter, styrkor och svagheter framträder i ett äventyr som beslöjar vardagens rutiner. Det som uppenbara sig är utforskandet av jaget och upplevelsen av svensk natur i sin vackraste form.

Vandrare mot Sveriges tak

─ Man går igenom dalar och toppar tillsammans, både mentalt och fysiskt. Det svetsar ihop människor. Man lär sig hur personer levererar när det börjar blåsa lite, och man lär sig hur de tar sig igenom svårigheter.

Att bestiga Kebnekaise med Swett

Insikten faller inte in vid bergets fot. Men euforin står och väger med laserfokus på Sveriges tak. Som en enda kropp ska företaget bestiga Kebnekaise . Som en enhet kommer företaget växa för varje meter från bergets fot till den snöklädda toppen. Hela vägen upp till den förlösande utsikten över det blå riket som vilar på världen.

Bestig Kebnekaise med swett

 

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x