Vandringen ner från toppen av Elbrus börjar

Äventyrsresor i Sverige och hela världen

2018-10-31
Blogg

Det finns så många fantastiska naturupplevelser att ta del av i världen. På Swett tycker vi att fler borde vara ute i naturen och upptäcka allt det fantastiska naturen har att erbjuda. Därför arrangerar vi ett flertal olika vandrings- och äventyrsresor i Sverige och runt om i världen. Vi har äventyrsresor som passar alla olika nivåer och ambitioner, från den inbitne entusiasten till den som vill prova på att fjällvandra.

Äventyrsresor till Kebnekaise

Kebnekaise, Sveriges högsta berg och en av våra allra största naturupplevelser är en perfekt äventyrsresa för både nybörjare och mer erfarna vandrare. En äventyrsresa till Kebnekaise är en upplevelse som inte kommer att göra någon besviken.

Att bestiga Kebnekaise passar både den lite mer erfarne äventyraren och den som inte har fullt så mycket erfarenhet, har man normal kondition och fysik så klarar man av vandringen till toppen. Bokar du din resa med Swett kan du få hjälp med förberedelser, utrustning och träningsprogram för att maximera upplevelsen. Klicka här för att del av mer information om våra resor till Kebnekaise.

Äventyrsresor med svensk guide

Swett arrangerar äventyrsresor i Sverige och till spännande destinationer över hela världen. Allt från vandringar upp till Mount Everest Basecamp till vandringar i Atlasbergen och Kilimanjaro. För att göra det tryggt och enkelt har vi erfarna svenska guider på samtliga av våra vandringar. På flera av våra destinationer och resor går vi våra egna vägar för att slippa trängsel med andra vandringsgrupper.

Vandringsresa till Kilimanjaro

En av våra mest populära resor är en äventyrsresa i Afrika som går till det legendariska och mytomspunna berget Kilimanjaro. För den som inte är bekant med Kilimanjaro ligger berget i Tanzania, sträcker sig rakt upp ur savannen, är 5895 meter högt och därmed Afrikas högsta berg samt världens högsta fristående berg. En riktigt imponerande syn!

Vandringen till toppen av berget går genom tät djungel, vidsträckta landskap och erbjuder hisnande utsikt över savannen. Våra vandringar går på den norra sidan av berget på en noggrant utvald rutt som ger den bästa upplevelsen av berget. De flesta med god fysik klarar av att bestiga Kilimanjaro, men precis som med alla vandringar är det roligare och mer givande ju bättre förberedd och fysisk form man är i. Som med alla våra andra vandringar kan du få hjälp med förberedelser och träning inför resan. Man behöver inte några klättringskunskaper för att bestiga Kilimanjaro eftersom man vandrar hela vägen upp till toppen.

Acklimatisering till hög höjd

För att hinna acklimatisera sig och undvika problem med hög höjd rekommenderas att lägga 7-8 dagar på att bestiga berget. Då får du tid att njuta av vandringen och samtidigt hinna med att acklimatisera dig. När du åker med Swett till Kilimanjaro kan du dessutom hyra delar av utrustningen såsom jacka, sovsäck och liggunderlag. På så vis slipper du att köpa dyr utrustning som du kanske inte kommer att använda igen. Det är ett alternativ som är väl värt att överväga. Funderar du på att boka en vandrings- eller äventyrsresa? Tveka inte att kontakta oss eller boka din resa med Swett redan idag.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x