5-14 juli 2024: Bestig Kilimanjaro

8 DAGAR PÅ BERGET
 • Vi bor i tält under vår vandring mot Kilimanjaro
 • Glad bärare på väg mot Kilimanjaro
 • Vandring uppför Kilimanjaro
 • Vandring mot Kilimanjaro
 • Mat utomhus efter dagens vandring mot Kilimanjaro

Välkommen!

Här hittar du  info om en avgång på ett specifikt datum (aktuellt datum ovan).

Välj i flikarna för önskad info om just denna avgång.

Vill du boka in dig på resan klickar du på “BOKA NU” och följer instruktionerna.

Vill du ha mer detaljerad info om programmet, svar på vanliga frågor, inspireras av vackra bilder och få veta de 3 främsta skälen till att åka med Swett – gå då istället in på resmålssidan som du hittar i menyn under “RESMÅL”.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor på info@swett.se eller 070-586 44 58

 

 

Vad kul att du är intresserad av att åka med oss till Kilimanjaro! På denna sida hittar du detaljerad information om en resa som avgår på ett specifikt datum. Är du intresserad av att veta mer om vårt upplägg på Kilimanjaro kikar du in på vår destinationssida https://www.swett.se/kilimanjaro

1

Dag 1: Ankomst till Arusha, Tanzania

Dagen innan hoppar du på flyget och anländer efter ca 10-12 timmar i flygstolen till Kilimanjaro och Arusha. I största möjliga mån planerar vi in så att alla deltagare åker på samma plan. Du blir hämtad vid flygplatsen och skjutsad till hotellet där du möter upp resten av gänget. I övrigt ägnas dagen åt förberedelser och genomgång av vandringen. På kvällen äter vi middag tillsammans och peppar inför den kommande utmaningen. Stämningen är god och alla är förväntansfulla inför äventyret.

2

Dag 2Arusha till Big Tree Camp

Från Arusha börjar vi dagen med en tre timmars bussfärd till Lendorossi gate. Efter att ha avklarat de byråkratiska formaliteterna och fått våra klättertillstånd godkända fortsätter vi färden, som går genom traditionella bondelandskap. Vi får se kaffe-, te- och bananodlingar längs med vägen. När bilvägen tar slut kliver vi ur och äter våra lunchpaket, innan vandringen påbörjas. Första dagen är en lätt vandring på en stig genom tät, fuktig djungel. Området har många vilda djur, till exempel buffel. I slutet av varje dag äter vi middag tillsammans i vårt mässtält — den goda och näringsrika maten är tillagad av vår medföljande kock.

3

Dag 3Big Tree Camp till Shira One

Dagen börjar alltid med en stor härlig frukost, ofta i vårt mässtält eller ute i morgonsolen. Efter några timmars vandring lämnar vi den täta skogen bakom oss och kommer ut i ett landskap där vegetationen är mer lågvuxen. Stigen blir under dagen brantare och vi har hela tiden utsikt över glaciärerna på Kilimanjaro. Under dagen får vi varm lunch när vi kommit halvvägs. Under eftermiddagen händer det ofta att dimma sveper in över Shiraplatån och man känner verkligen att man är ute i vildmarken.

4

Dag 4: Shira One till Moir Hut

Från Shira One går vi genom ett vulkaniskt landskap på Shiraplatån. Den här dagen är ofta ganska tuff då vi börjar komma upp på hög höjd. För att inte trötta ut oss och underlätta acklimatiseringen går vi alltid långsamt. Vi äter lunch i Shira Camp på 3800 meters höjd och fortsätter sedan uppåt.”

5

Dag 5: Moir Hut till Pofu Camp

Efter frukost så lämnar vi Moir Hut för att ta oss vidare längs den norra delen av Kilimanjaro. Landskapet förändras och när gränsen mellan Tanzania och Kenya närmar sig ser vi ut över den Kenyanska slätten. Framåt eftermiddagen kommer vi fram till Pofu campsite där vi äter mat och slår läger. Hela dagen följer vi den så kallade ”Northern Circuit” vilket är en av de leder som ger mest variationsrik vandring.

6

Dag 6: Pofu Camp till Third Cave Campsite

Vi fortsätter vandra med den fantastiska utsikten över de kenyanska slätterna i kulissen, och idag ansluter vi till Rongai-rutten på Kilimanjaros norra sida. Vi går till Third Cave Camp, som har fått sitt namn av att bärarna sov i grottorna för länge sedan, innan deras arbetsförhållanden förbättrades till dagens mått. Här reser vi våra tält för att övernatta och vila upp oss och njuta av utsikten från norrsidan.

7

Dag 7: Third Cave Campsite till School Hut

Idag har vi en kort distans att gå – men brant! Belöningen för den tuffa vandringen är de fantastiska omgivningarna och känslan av att gå i total vildmark. Vi lämnar vegetationen bakom oss och uppe vid nästa läger är vi på så hög höjd att träd och buskar inte växer alls. Det blir även torrare och torrare ju längre upp vi kommer. Under eftermiddagen är man fri att bara ligga och vila i tältet, alternativt ta en kortare promenad. Under dagen börjar vi verkligen tänka på toppturen och förbereder oss mentalt på det som komma skall.

8

Dag 8: School Hut till Uhuru Peak ned till Millenium Camp

Några timmar innan gryning väcks vi av våra alarm och efter en snabb frukost och varmt stärkande te börjar vi vår vandring upp mot Kilimanjaros topp, Afrikas högsta punkt. Det här är den tuffaste dagen och med hjälp av gruppens peppningar tar vi oss sakta framåt. Det är en magisk känsla att i pannlampornas sken gå uppför med siktet på toppen. Efter någon timme når solens värmande strålar oss, vilket uppskattas efter morgonens kyliga vandring i mörkret. När vi efter fem-sex timmars vandring kommer upp på Kilimanjaros topp infinner sig ofta en obeskrivlig glädje och många har svårt att hålla tårarna borta. Efter fotografering och kramar går vi åter ner till Millenium Camp där vi slår läger. Sömnen brukar infinna sig snabbt efter en tuff dag och lyckliga somnar vi i våra tält.

9

Dag 9: Millenium Camp till Mweka Gate och vidare till Arusha

Efter den sista långa vandringen nedför så tar vi farväl av våra bärare och lokala guider i en härlig avskedsceremoni med mat, dryck och dans. Vi får diplom utfärdade som bevisar vår prestation. Vi äter middag på restaurang och sammanfattar och reflekterar över våra erfarenheter. I natt får du sova i en skön säng!

10

Dag 10: Hemfärd, safari eller Zanzibar

Antingen åker du vidare på safari-äventyr, till Zanzibar eller hem med en fantastisk äventyr i erfarenhetsbagaget!

Kilimanjaro – det här ingår

På plats:

 • Transfer till/från Kilimanjaro International Airport
 • Alla lokala transporter
 • Samtliga övernattningar
 • Boende i dubbelrum på hotell i Arusha (två nätter enligt standardprogram) Boende sker på ett bra hotell med AC, pool och restaurang
 • Frukost och middag på hotellet
 • Svenskspråkig guide
 • Lokal engelskspråkig guide samt assisterande guide
 • Team med bärare som bär gemensam utrustning
 • Egen kock
 • Samtliga måltider och dricksvatten under vandringen (tre varma mål mat per dag+mellanmål/snacks/kaffe+te)
 • All tältutrustning (personliga tält, mässtält med köksutrustning, toalettält
 • Säkerhetsutrustning och första hjälpen
 • Samtliga parkinträden

Förberedelsepaket:

 • Informationsträff med genomgång av bland annat utrustning, acklimatisering och träning
 • Träningsprogram
 • Detaljerad packlista med instruktionsvideos
 • Engagemang och pepp i sociala medier

Kilimanjaro – det här ingår inte

 • Internationellt flyg
 • Visum (50 usd)
 • Saker av personlig karaktär (kläder och vandringsutrustning)
 • Dricks till bärare och guider (ca USD250-300)
 • Evakuering (täcks av reseförsäkring)
 • Försäkring och avbokningsskydd

Vi erbjuder några riktigt härliga tillvalsaktiviteter i samband med din resa.

Tillvalen kan du lägga till efter att du bokat din vandringsresa.

Du kan läsa mer om alla tillval genom att KLICKA HÄR.

Avbeställningsskydd via ERV

När du bokat din resa kan du lägga till ett avbeställningsskydd via vår partner försäkringsbolaget ERV.

Detta avbeställningsskydd är ett komplement till din hemförsäkring och täcker ofta fler händelser än många reseförsäkringar.

Du lägger till avbeställningsskyddet efter att du bokar din resa.

Läs mer om avbeställningsskyddet HÄR.

Fråga: Var hittar jag era villkor?

Svar: Du hittar våra allmänna villkor här: www.swett.se/villkor

 

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%. Du ser aktuell bokningsavgift på varje avgång.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 60 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg eller tåg?

Svar: I våra resor ingår tar man sig alltid till resmålet på egen hand och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och ankomma från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter. Däremot hjälper vi gärna till att boka både tåg och flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär. Vi säljer också ett avbeställningsskydd via ERV. Du hittar all info om avbeställningsskyddet och hur du tecknar det här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: Ja, du hittar info här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x