4-8 september 2024: Bestig Galdhöpiggen

6 dagar
  • Galdhöpiggen

Dag 1 – Ankomstdag (4 September)

Idag inleds vårt äventyr med ankomst till Jotunheim och den gästvänliga famnen hos Spiterstulen Fjällstation, där vi kommer att spendera samtliga 4 nätter under resan. På Spiterstulen bor vi bekvämt i fyrbäddsrum likt Kebnekaise fjällstation. Spiterstulen ligger mitt i den norska fjällvärlden och är omsluten av dramatiska toppar – en utmärkt bas för vårt fjälläventyr. Programmet inleds med vår ankomst och en välkomstmiddag på stationen.

 

Dag 2 – Dagsvandring (5 September)

Denna dag väcks vi av fjällens friska luft och energi. Planen denna dag är att vi efter en välsmakande frukost på Spiterstulen ska bege oss på en dagstur genom Jotunheims vackra terräng och fjällvärld. Toppturen kommer att vara vår mest utmanande dag och därför är den planerad för resans tredje dag. Självklart har vi dock en flexibilitet vad gäller väder, och er guide kommer att välja den tur för dagen som bäst matchar väderprognosen. Om vädret påbjuder det så kan toppturen alltså flyttas till både dag 2 och dag 4. Er guide har valt ut vackra stigar för att ni ska få uppleva något av det bästa som området har att erbjuda. Denna dag, likt de andra vandringsdagarna, njuter vi av ett lunchpaket ute på vandringen och en välsmakande middag på fjällstationen när vi är tillbaka.

 

Dag 3 – Topptur av Galdhöpiggen (6 September)

Idag väntar en av resans höjdpunkter och resans absolut största utmaning – toppturen. Du som har bestigit Kebnekaise vet vad som nu väntar, en lång och härlig dag av flås och storslagna vyer. Efter en tidig frukost börjar den ca 11 timmar långa toppturen. Till skillnad från Kebnekaise behöver vi inte klättra vid en via ferrata eller gå ihopknutna över glaciär. Här är det bara gammal hederlig vandring som gäller. Väl på toppen av Galdhöpiggen är utsikten nästan overklig. Den mäktiga svarta pyramidtoppen stiger högst av alla fjälltoppar, inte bara i Norge, utan i hela Nordeuropa! Väl tillbaka på fjällstationen firas dagen med ännu en härlig middag på Spiterstulen!

 

Dag 4 –  Dagsvandring (7 September)

Toppturen må vara en höjdpunkt, men i Jotunheim och området kring Spiterstulen finns det fortfarande mycket kvar att uppleva. Vi ger oss ut på ännu en dagsvandring i området på väl utvalda stigar. Vi njuter till fullo av vår sista vandringsdag i detta underbara vandringsparadis. På kvällen firar vi med avskedsmiddag på stationen.

 

Dag 5 – Hemresa (8 September)

Efter att ha fyllt våra sinnen med Norges naturliga under avslutar vi vårt äventyr med en sista frukost på Spiterstulen. Här gör vi oss redo för hemresa eller så är du välkommen att fortsätta utforska Norge på egen hand.

Avbeställningsskydd via ERV

När du bokat din resa kan du lägga till ett avbeställningsskydd via vår partner försäkringsbolaget ERV.

Detta avbeställningsskydd är ett komplement till din hemförsäkring och täcker ofta fler händelser än många reseförsäkringar.

Du lägger till avbeställningsskyddet efter att du bokar din resa.

Läs mer om avbeställningsskyddet HÄR.

Fråga: Var hittar jag era villkor?

Svar: Du hittar våra allmänna villkor här: www.swett.se/villkor

 

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%. Du ser aktuell bokningsavgift på varje avgång.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 60 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg eller tåg?

Svar: I våra resor ingår tar man sig alltid till resmålet på egen hand och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och ankomma från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter. Däremot hjälper vi gärna till att boka både tåg och flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär. Vi säljer också ett avbeställningsskydd via ERV. Du hittar all info om avbeställningsskyddet och hur du tecknar det här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: Ja, du hittar info här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x