24-29 juni 2024: Dolomiterna

6 dagar
 • dolomiterna
 • Everest Base Camp Namche Bazaar
 • Gruppbild vid Mount Everest Base Camp
 • Vandring mot Everest Base Camp
 • Everest_Basecamp_Bildgalleri_4_Grupp

Här hittar du detaljerad bokningsinformation om en specifik avgång.

Söker du detaljerad info om upplägget i Dolomiterna innan du är redo att boka?

Besök då vår destinationssida!

 1

Dag 1: Från Venedig till alpstaden Cortina d’Ampezzo

Kanske har ni valt att förlänga er resa med några inledande dagar i härliga Venedig, om inte så börjar resan denna dag med er ankomst till Venedigs flygplats. Här möter ni er Swett-guide och resten av gruppen. Tillsammans kommer ni åka med en privat buss till den vackra alpstaden Cortina d’Ampezzo där vi tar in på vårt hotell (ca 2h). Den första dagen har vi ett lugnt program. Vi går på en kortare vandring i området, lär känna varandra och njuter av en härlig välkomstmiddag på kvällen. Vi går och lägger oss fyllda med förväntan för imorgon börjar äventyret!


2

Dag 2: Vandring Lago di Braies – Rifugio Sennes

Höjd: 1500-2350-2130 m.ö.h. | Distans: 9 km | Vandringstid ca 7 timmar exklusive lunch |
900 positiva höjdmeter | 250 negativa höjdmeter.

Efter en stadig frukost på vårt hotell ska vi bege oss till en riktigt fantastisk plats. Vår privata buss tar oss till vandringens start, sjön Lago di Braies, som är känd som Italiens kanske mest instagrammed sjö. Platsen bjuder på stor skönhet och är ett huvudsakligt besöksmål för många. Till skillnad från de flesta som kommer hit så har äventyret för oss bara börjat. Det är här vi inleder vår vandring längs Alta via 1 och mot nya storslagna vyer. Dagen bjuder på en utmanande stigning till högt över trädgränsen. Mäktiga klippformationer stiger upp runt omkring oss och till en början kan vi blicka tillbaka till sjön Lago di Braies som upplevs mindre och mindre desto högre upp vi stiger. Väl uppe på fjället passerar vi först den charmiga rifugion Biella som ofta har betande kor i sin närhet. Vi super in vyerna och förändringen i landskapet på den höga höjden men fortsätter målmedvetet till dagens mål, Rifugio Sennes. Här njuter vi av enkelt men bekvämt boende i flerbäddsrum i en klassisk italiensk fjällstuga. På kvällen serveras god mat som med fördel avnjuts med en glas italienskt vin.


3

Dag 3: Vandring till Rifugio Fanes

Höjd: 2130-1550-2030 m.ö.h. | Distans: 10 km | Vandringstid ca 7 timmar exklusive lunch |
800 positiva höjdmeter | 900 negativa höjdmeter.

Efter en stadig frukost på Rifugio Sennes har vi idag en härlig vandring högt uppe på högfjället att se framemot. Även denna dag bjuder på många höjdmeter men också på många storslagna utsikter. Dolomiternas spetsiga toppar ramar in grönskande dalar och blomstrande höglandsplatåer. Landskapet är som från en saga!
Innan vi anländer till dagens slutmål kommer vi passera Rifugio Peduro där vi kommer ta en välförtjänt paus. Här kan du njuta av en espresso och kanske växla några ord med andra vandrare. Hit kommer människor från hela världen. 

Väl framme vid Rifugio Fanes kan vi nu rutinen väl – god mat med god dryck i gott sällskap innan vi kryper i sängs på enkelt men bekvämt boende.


4

Dag 4: Vandring till Rifugio Lagazuoi

Höjd: 2030-2700 m.ö.h. | Distans: 12 km | Vandringstid ca 8 timmar exklusive lunch |
1150 positiva höjdmeter | 450 negativa höjdmeter.

Vandringen fortsätter längs Alta via 1 och med det ännu en härlig dag fylld med lagom dos utmaning och belöning. Utmaningen kommer i form av en hel del höjdmeter som kommer att kännas i låren, medan belöningen kommer från en otrolig 360-vy från vandringens högsta punkt – Rifugio Lagazuoi (2700m). Du behöver absolut inte vara atlet för att klara denna resa, men all träning du lagt ner inför din resa kommer du vara tacksam för en dag som denna. Vi går i ett långsamt och stabilt tempo och tar god tid på oss att supa in de vackra vyerna. På Rifugio Lagazuoi kommer vi spendera två nätter, så nu är det bara att installera oss och göra oss hemmastadda vid en av Dolomiterna mest vackert belägna fjällstuga. Rifugio Lagazuois terrass är den perfekta platsen att sitta med en god dryck vid skymning och beskåda det vackra ljusfenomenet Enrosadira, då de annars vita klippfasaderna kan lysa av rosa vid en färgstark solnedgång.


5

Dag 5: Rundvandring kring Lagazuoi

Rundvandring: Distans och rutt anpassas efter väder och dagsform

Dagens vandring anpassas efter väder och dagsform. Eftersom vi spenderar två nätter på Rifugio Lagazuoi så kommer vi idag att ge oss ut på en rundvandring. I området finns gott om alternativ på härliga dagsvandringar. Vi kan välja mellan att besöka en mindre topp eller någon av de vackra fjällsjöar som här finns. Efter en dag ute till fots följer en stor belöning. Innan vår sista middag på resan har du möjlighet att njuta av ett bastubad med utsikt från 2700 meters höjd. Detta är en resa som bjuder på både utmaning men också stora belöningar!


6

Dag 6: Historiska krigstunnlar och hemresa

Vår sista dag på resan men äventyret är inte slut. Vi går upp tidigt vid gryning för att under morgonen lämna Rifugio Lagazuoi och ta oss till alpbyn Passo Falzarego där vår transfer till flygplatsen väntar. Vi väljer den lite mer äventyrliga vägen för att ta oss till hämtningsplatsen – vägen genom Lagazuois gamla krigstunnlar. Under första världskriget utkämpades ett gränskrig i Dolomiterna mellan Italien och Österrike-Ungern. Båda sidor byggde ett omfattande nätverk av tunnlar i området för att ta sig obemärkt förbi sin fiende. I pannlampans sken tar vi oss igenom dessa fascinerande gruvtunnlar. Stundtals är det brant men det finns då alltid ett stålräcke att hålla sig i. Ett riktigt häftigt och äventyrligt slut på en oförglömlig resa i Dolomiterna.

 

 • Svensk guide från Swett
 • Säkerhetsutrustning
 • Alla transporter
 • Allt boende enligt program (1 natt på hotell och 4 nätter i flerbäddsrum på fjällstuga)
 • All mat från middag dag 1 till frukost dag 6
 • Förberedelser i form av digitalupptaktsträff, utrustningslista/träningsprogram mm.
 • Dryck förutom vatten till maten
 • Flygresa till och från Venedig (kan bokas via vår samarbetspartner)
 • Din vandringsutrustning enligt packlista

Vi erbjuder några riktigt härliga tillvalsaktiviteter i samband med din resa.

Tillvalen kan du lägga till efter att du bokat din vandringsresa.

Du kan läsa mer om alla tillval genom att KLICKA HÄR.

Avbeställningsskydd via ERV

När du bokat din resa kan du lägga till ett avbeställningsskydd via vår partner försäkringsbolaget ERV.

Detta avbeställningsskydd är ett komplement till din hemförsäkring och täcker ofta fler händelser än många reseförsäkringar.

Du lägger till avbeställningsskyddet efter att du bokar din resa.

Läs mer om avbeställningsskyddet HÄR.

Fråga: Var hittar jag era villkor?

Svar: Du hittar våra allmänna villkor här: www.swett.se/villkor

 

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%. Du ser aktuell bokningsavgift på varje avgång.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 60 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg eller tåg?

Svar: I våra resor ingår tar man sig alltid till resmålet på egen hand och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och ankomma från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter. Däremot hjälper vi gärna till att boka både tåg och flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär. Vi säljer också ett avbeställningsskydd via ERV. Du hittar all info om avbeställningsskyddet och hur du tecknar det här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: Ja, du hittar info här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x