22 juli-3 augusti 2024: Indien & Ladakh

13 dagar
 • Indien3
 • Everest Base Camp Namche Bazaar
 • Gruppbild vid Mount Everest Base Camp
 • Vandring mot Everest Base Camp
 • Everest_Basecamp_Bildgalleri_4_Grupp

Här hittar du detaljerad bokningsinformation om en specifik avgång.

Söker du detaljerad info om upplägget i Indien innan du är redo att boka?

Besök då vår destinationssida!

 1

Dag 1 – Välkommen till Indien “färgernas land”

Den första dagen i programmet inleds med din ankomst till Indiens huvudstad New Delhi. Du har nu anlänt till Indien – världens största demokrati och världens kanske mest kontrastrika  och pluralistiska land. Indien beskrivs ofta som “the land of color”, vilket inte bara kommer från färgfestivalen Holi (bild ovan), utan även från den mosaik av olika kulturer, religioner och folk som delar detta fantastiska landområde vi kallar Indien.
Vid din ankomst i Delhi kommer en transfer att ta dig till vårt första hotell där du möter resten av gruppen och din svenska Swett-guide. På hotellet njuter vi sedan av en indisk välkomstmiddag och firar att resan har börjat. Namaste!


2

Dag 2 – Flyg till Ladakh och huvudorten Leh (3 500 m. ö. h)

Tidig morgon efter en frukost på hotellet tar vi oss tillbaka till flygplatsen för en 1,5 timme lång flygresa över Indiska himalaya och till huvudorten Leh i Ladakh. Staden Leh ligger 3 500 meter över havet, så programmet denna dag är lättsamt för att vi ska få en chans att acklimatisera oss till den höga höjden. Vi bor på ett hotell i den lilla staden och njuter av storslagna vyer över de gigantiska berg som finns överallt runt omkring oss. På programmet står nu vila fram till den gemensamma middagen som vi njuter av på kvällen. Om du inte känner dig särskilt påverkad av höjden går det givetvis jättebra att ge dig ut på en promenad i Leh. Strosa bland de labyrintliknande basarerna, eller varför inte gå upp till det imponerande Leh-palatset? Från detta 1500-talspalats i tibetansk arkitekturstil är utsikten över staden hisnande vacker.


3

Dag 3 – Kloster, tempel och den tibetanska buddhismen

Tibetansk buddhism är majoritets-religionen i Ladakh och den är närvarande överallt. Det buddhistiska förhållningssättet syns inte bara i de tallösa tempel och kloster som utsmyckar omgivningarna, den genomsyrar hela den Ladakhiska kulturen. Ödmjukhet, medkänsla och en vilja att ta livets alla fram- och motgångar med jämvikt är något som är karaktäristisk för det Ladakhiska folket. Idag får vi uppleva denna uråldriga religion när vi besöker Leh-områdets tre mest kända kloster – Shey, Thiksey och Hemisklostret. Dessa är kloster med månghundraårig historia och som fortfarande används och är i bruk. Vi möter vår lokala guide som senare ska följa med oss på vår vandring och kanske har vi turen att få samtala med en av klostrens munkar.
På eftermiddagen är vi åter i Leh och har tid för att utforska staden innan vår gemensamma middag på kvällen.


4

Dag 4 – Mot byn Lingshed och vandringens start (3 900 m.ö.h.)

Efter frukost på hotellet har det blivit dags att lämna Leh och bege oss mot vandringsäventyrets start – den lilla byn Lingshed. Vägen hit går längs slingrande vägar i ett storslaget bergslandskap. Vi kör sakta och stannar till ofta för att få en chans att supa in de fantastiska vyerna. 13 mil och ca 6 timmar senare befinner vi oss vid den lilla byn som länge låg isolerad utan körbara vägar. Här möter vi resten av vårt vandringslag bestående av guider, kockar, medhjälpare och bärhästar som kommer följa med oss på den 5 dagar långa vandringen som inleds dagen efter. Innan vi slår läger intill byn besöker vi byn och dess över 1000 år gamla kloster. Idag blir första natten i tält ute på den Ladakhiska landsbygden.


5

Dag 5 – Vandring från Lingshed till Lingshed Dho (3700 m.ö.h.)

Höjd: 3900-4650-3700 m.ö.h. | Distans: 14 km | Vandringstid ca 8 timmar exklusive lunch |
900 positiva höjdmeter | 1100 negativa höjdmeter.

Vi njuter av vår första frukost tillagad i lägret av våra skickliga expeditionskockar. Spänningen är stor, för idag är vår vandrings första dag! Dagens vandring börjar med en stigning genom raviner och längs slingrande stigar som tar oss mot högre höjder. Runt omkring oss ser vi enorma dalar som ramas in av spetsiga bergstoppar. Byn Lingshed blir mindre och mindre allt eftersom vi tar oss mot dagens högsta punkt, Barmi La passet på 4 600 m. Som alltid i Ladakh pryds bergspasset av tibetanska böneflaggor som sätter färg på omgivningarna och sägs sprida sina välönskande böner i vinden. Efter Barmi La passet följer en nedstigning mot dagens lägerplats där vi ska njuta av middag ute i det fria. Innan vi når vårt läger kommer vi vada över en mindre flod. Vi njuter av att befinna oss på en av världens mest isolerade platser!


6

Dag 6 – Vandring mot Dibling (3 900 m.ö.h.)

Höjd: 3700-3900 m.ö.h. | Distans: 10 km | Vandringstid ca 6 timmar exklusive lunch |
200 positiva höjdmeter

Även denna vandringsdag kommer ta oss över bergspass med hisnande vyer. När vi når Skertse La passet befinner vi oss på 4 960 meters höjd. Den tunnare luften är påtaglig och vi anpassar tempot därefter. Vi är på väg mot den lilla byn Dibling som ligger vackert placerad i en dal inramad av berg med snötäckta toppar. Längs stigen vi följer kan vi mycket väl möta bybor med ett följe av åsnor och jakar på väg till vår startplats, Lingshed, för att handla förnödenheter. Närmsta affär är minst en dagsmarsch bort! Har vi tur kanske vi till och med ser spår efter varg och björn. Dessa djur finns i området men håller sig på avstånd från människor.
Vi passerar några bäckar innan vi når vårt läger i utkanten av den lilla byn. Väl i vårt tältläger njuter vi av våra kockars kokkonst och ser hur solen sakta går ner och bjuder in till en förhoppningsvis stjärnklar natt. Nätterna här ute kan bli helt spektakulära eftersom natthimlen inte störs av städerna ljus.


7

Dag 7 – Dibling till Pikdong La base camp (4 150 m.ö.h.)

Höjd: 3900-4150 m.ö.h. | Distans: 7 km | Vandringstid ca 5 timmar exklusive lunch |
250 positiva höjdmeter

Efter frukost tar vi farväl till Dibling och människorna vi där mött. Vi fortsätter vandringen genom ett fortsatt storslaget landskap och över ännu en mindre flod. Dagens vandring är lite kortare än tidigare dagar då vi ska slå läger innan vi bestiger resans högsta bergspass – Pikdong La passet.


8

Dag 8 – Pikdong La Passet (5 050 m.ö.h.) till Sumdo (4 250 m.ö.h.)

Höjd: 4150-5050-4250 m.ö.h. | Distans: 14 km | Vandringstid ca 8 timmar exklusive lunch |
900 positiva höjdmeter | 700 negativa höjdmeter.

Dagens vandring tar oss till resans högsta punkt – Pikdong La passet på 5 050 meter över havet. Stigningen från vårt läger är inledningsvis svag men blir brantare och brantare desto närmare vi kommer till vårt mål. Luften är tunn och vi anpassar tempot därefter. Detta är resans största utmaning! Väl på toppen njuter vi av ännu en storslagen utsikt i sällskap av tibetanska böneflaggor. Vägen ner mot vårt läger på andra sidan passet bjuder på utsikt över vackra floder och glaciärer.


9

Dag 9 – Mot Rangdum, vandringens mål (3 850 m.ö.h.)

Höjd: 4250-3850 m.ö.h. | Distans: 13 km | Vandringstid ca 6 timmar exklusive lunch |
400 negativa höjdmeter.

Idag är vår sista vandringsdag. Vi följer en vacker glaciärflod mot Suru-dalen där den lilla byn Rangdum ligger vackert placerad. Redan från avstånd ser vi den lilla byn med dess vackra kloster och beskyddande Gompa (tempel). Känslan när vi nått vårt slutmål efter 5 dagars utmanande vandring kan inte vara annat än stolthet. Vi slår läger intill den vackra lilla byn och njuter av en sista natt under stjärnorna.


10

Dag 10 – Rangdum till Lamayuru

Vi njuter av en sista frukost från våra expeditionskockar innan resan tillbaka mot civilisationen börjar. Idag får vi vila benen och istället uppleva Ladakhs fantastiska landskap från våra fordon. Det blir en lång men njutbar resa genom området Kargil och mot den lilla klosterbyn Lamayuru som är känt för sitt uråldriga kloster. Efter 6 nätter i tält får vi nu njut av riktiga sängar på en av byns hotell.


11

Dag 11 – Klosterbesök och åter i Leh

Tidig morgon före frukost besöker vi klostret i Lamayuru för att beskåda munkarnas morgonritualer. Vi fascineras av det tidlösa i munkarnas vördsamma tillbedjan. Synerna vi får beskåda hade lika gärna kunnat utspela sig på den tid då Ladakh var ett eget buddistiskt kungadöme. Efter denna upplevelse tar vi oss åter till vårt hotell för frukost innan vi beger oss tillbaka mot Leh. Längs vägen stannar vi till vid ännu ett berömt kloster i Alchi, men når ändå Leh vid tidig eftermiddag. Vi njuter av lite egentid i Leh innan vår gemensamma middag på hotellet.


12

Dag 12 – Tillbaka i Delhi för utforskning av staden

Efter en oförglömlig resa i Indiska Himalaya är det dags att lämna Ladakh och återvända till Indiens huvudstad Delhi. Efter ett tidigt morgonflyg väntar en fullspäckad dag fylld med intryck. I Delhi färdas vi precis som lokalborna, via deras moderna tunnelbana. På programmet står bland annat att vandra bland Old Delhis labyrintliknande basarer, besöka den stora 1600-tals moskén Jama Masjid, besöka Sikhernas tempel Gurudwara Bangla Sahib, beskåda den brittiska koloniala arkitekturen vid Raj Path där vi ser dagens presidentpalatset och hela Indiens politiska center. Dagen avslutas med egen tid för shopping vid Connaught Place och vår stora avslutningsmiddag. Övernattning sker på samma hotell där vi inledde våra resa 12 dagar tidigare. Tänk så mycket vi fått uppleva sedan dess!


13

Dag 13 – Res tillbaka till Sverige eller tillvalsresa

Idag avslutas vårt huvudprogram med frukost på vårt hotell i Delhi. Du som känner att du vill fortsätta utforska Indien kan nu åka iväg på någon av våra tillvalsresor. Har du inte bokat en tillvalsresa följer här en transfer till flygplatsen och hemresa. Två veckor har passerat och du är nu berikad med oförglömliga minnen för livet! Namaste!


 

 • Svensk guide från Swett
 • Lokala guider och lokalt expeditions-team
 • Säkerhetsutrustning
 • Bärhästar för ditt huvudbagaget (du bär endast på din dagsryggsäck)
 • All lägerutrustning förutom din personliga sovsäck
 • Alla transporter
 • Allt boende enligt program under resan (6 nätter i tält, 6 nätter på hotell)
 • All mat från middag dag 1 till frukost dag 13 (undantag lunch dag 2)
 • Alla inträden
 • Förberedelser i form av upptaktsträff, utrustningslista/träningsprogram mm.
 • Dryck förutom kaffe, te och vatten
 • Flygresa och visum (Swett hjälper till)
 • Din vandringsutrustning enligt packlista
 • Din personliga sovsäck

Vi erbjuder några riktigt härliga tillvalsaktiviteter i samband med din resa.

Tillvalen kan du lägga till efter att du bokat din vandringsresa.

Du kan läsa mer om alla tillval genom att KLICKA HÄR.

Avbeställningsskydd via ERV

När du bokat din resa kan du lägga till ett avbeställningsskydd via vår partner försäkringsbolaget ERV.

Detta avbeställningsskydd är ett komplement till din hemförsäkring och täcker ofta fler händelser än många reseförsäkringar.

Du lägger till avbeställningsskyddet efter att du bokar din resa.

Läs mer om avbeställningsskyddet HÄR.

Fråga: Var hittar jag era villkor?

Svar: Du hittar våra allmänna villkor här: www.swett.se/villkor

 

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%. Du ser aktuell bokningsavgift på varje avgång.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 60 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg eller tåg?

Svar: I våra resor ingår tar man sig alltid till resmålet på egen hand och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och ankomma från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter. Däremot hjälper vi gärna till att boka både tåg och flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär. Vi säljer också ett avbeställningsskydd via ERV. Du hittar all info om avbeställningsskyddet och hur du tecknar det här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: Ja, du hittar info här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x