14-21 september 2024: Camino de Santiago

8 dagar
 • pexels-pixabay-163407
 • Everest Base Camp Namche Bazaar
 • Gruppbild vid Mount Everest Base Camp
 • Vandring mot Everest Base Camp
 • Everest_Basecamp_Bildgalleri_4_Grupp

Här hittar du detaljerad bokningsinformation om en specifik avgång.

Söker du detaljerad info om upplägget i Camino de Santiago innan du är redo att boka?

Besök då vår destinationssida!

 1

Dag 1: Ankomst i Cudillero

Välkommen till Asturien och den lilla hamnstaden Cudillero. Det är i denna pittoreska och färgglada lilla stad i Biscayabukten som vårt äventyr börjar. Anländer du med flyg så kommer ditt plan att landa på eftermiddagen och en transfer stå redo att skjutsa dig till vårt hotell i staden (ca 20 min). På hotellet kommer du möta resten av gruppen och er svenska Swett guide. Har du valt att hyra en cykel genom oss kommer den att stå redo för dig på hotellet.  Höjdpunkten idag är vår

välkomstmiddag där vi firar allt det härliga som vi ska få uppleva och börjar bekanta oss med varandra.


2

Dag 2: Cykla från Cudillero till Luarca (53 km, 750 m stigning)

 

Vår första dag på två hjul och vi får börja använda musklerna direkt på morgonen. Efter en härlig frukost på hotellet börjar en stigning upp från Cudillero och mot de asfalterade

 landsvägar som vi kommer att följa mot kuststaden Luarca. Vi kommer att färdas genom ett grönt och vackert område som utmärks av landsbygd och gröna skogar. Vägarna vi

 cyklar på denna dag är kurviga och kuperade. Det blir en utmanande dag men en dag som bjuder på många fina utsikter över den klippiga kustlinjen och det böljande inlandet. Att bryta av cykelturen med god lagad lunch i en av byarna på vägen ger oss ny energi att fortsätta. Strax innan vi når hamnen i den lilla staden Luarca gör vi en avstickare till eremitboendet Nuestra Señora la Blanca som ligger på spetsen av en liten halvö som går ut i havet. Vårt hotell för kvällen ligger centralt och även denna kväll avslutas med en härlig middag.


3

Dag 3 – Cykla från Luarca till Ribadeo (55 km, 650 m stigning)

Idag fortsätter vi vår cykelresa längs kusten men lämnar provinsen Asturien och tar oss vidare in i Galicien. Även denna dag bjuder

 på en rejäl cykeltur i relativt kuperad terräng. Vi cyklar delvis i inlandet men har alltid kusten nära. Det är vår andra dag på vägen och vi känner oss nu hemma på sadeln. Denna dag har vi dessutom packat med badkläderna i cykelväskan då vi får flera chanser till bad vid några av de vita sandstränderna. Lunch äter vi som vanligt på en av restaurangerna längs vägen och glass finns att köpa på flera ställen. Dagens slutmål, Ribadeo, är den sista hamnstaden på vår färd och den bjuder på en vacker historisk stadskärna. Efter en händelserik dag varvar vi ner med en härlig middag och njuter av gott sällskap innan vi vilar gott på dagens hotell.

 

 


4

Dag 4 – Cykla från Ribadeo till Mondonedo (45 km, 750 m stigning)

Denna dag är vår sista dag då vi cyklar i kustlandskap, och kust kommer vi verkligen att se mycket av. Hela förmiddagen kommer vi att cykla nära intill de klippiga stränderna och Atlantens blåa sken. En höjdpunkt är den fascinerande “Playa de Cathedrales” eller Katedralstranden. Här tar vi en paus för att beskåda och vandra bland de katedral-likande klippformationerna vid den vita sandstranden. Efter lunch kommer vi ta oss in i Galiciens böljande inland. Vi kommer färdas genom en vacker landsbygd längs kuperade landsvägar. Dagens slutmål är en stillsam och charmig liten stad med smala kullerstensgator och en vacker katedral.


5

Dag 5 – Cykla från Mondonedo till Vilalba (36 km, 800 m stigning)

Idag är inte den längsta cykeldagen, men stigningen är väl påtaglig när vi inleder dagen med en ihållande backe genom en grönskande landsbygd, fylld med betande kor och charmiga små gårdar. Men stigningen är inte förgäves, för utsikten från höjden är helt fantastisk. Överallt finns gott om härliga rastplatser där man kan ta in den vackra omgivningen. Vårt hotell i den gamla staden Vilalba är charmigt och maten vi kommer få njuta av på kvällen kan vara en av resans bästa.


6

Dag 6 – Cykla från Vilalba till Sobrado (51 km, 700 m stigning)

Idag är ännu en fantastisk dag i Galiciens inland. Dagens tur är varierad då vi växlar mellan att cykla genom gröna skogar, öppna slätter och bland ett glest befolkat jordbrukslandskap. Ett idylliskt landskap som utsmyckas av små pittoreska stenbyar. Vårt slutmål är staden Sobrado, känd bland pilgrimer för sitt vackra kloster som huserar munkar från hela världen. Vi bor på ett mysigt litet hotell mitt i byn och där vi också njuter av vår gemensamma middag.


7

Dag 7 – Cykla från Sobrado till Santiago de Compostela (53 km, 600 m stigning)

Dagen har kommit då vi ska nå vårt slutmål – Santiago de Compostela och sankt Jakobs grav. Den sista cykeldagen är även den mycket vacker. Vi färdas i ett öppet landskap som etappvis bryts upp av svalkande eukalyptusskogar. Under dagen kommer vi att se allt fler pilgrimer när vår Camino del Norte sammanstrålar med den vanligaste leden, Camino del Frances. Stämning bland pilgrimer brukar vara exalterad då vi nu är så nära vårt slutmål efter en lång och utmanande resa.
En sista stor belöning för vår strävan har vi kvar, och det är denna fantastiska stad – Santiago de Compostela. Självklart besöker vi den stora huvudattraktionen, Katedralen, men här finns så mycket mer att uppleva. Historiska torg kantade av gamla byggnader och charmiga caféer. På kvällen firas vår händelserika resa med en sista stor gemensam middag.


8

Dag 8 – Hemresa eller förlängning

Idag avslutas vårt gemensamma program efter frukost på vårt hotell. De vanligaste flygen till Sverige från Santiagos flygplats brukar avgå på sen eftermiddag. Det betyder att du även har tid att utforska staden idag. Varför inte unna dig en stund för att sitta på en stadens cafér och reflektera på den vecka som varit och allt du fått uppleva? 

Önskar du mer tid i Galicien går det givetvis bra att förlänga din resa med extra nätter.

 • Svensk guide från Swett
 • Säkerhetsutrustning
 • Alla transporter
 • Boende på hotell, del i dubbelrum
 • Helpension från middag dag 1 till frukost dag 8
 • Förberedelser i form av digitalupptaktsträff, utrustningslista/träningsprogram mm.
 • Flyg till/från Avilés
 • Måltider som ej specificerats i programmet
 • Övrig dryck, annat än vatten
 • Cykel, hjälm och cykelväska (går att lägga till som tillval)
 • Eventuell evakuering/merkostnader av avbruten tur (täcks av reseförsäkring)
 • Försäkringar och avbokningsskydd
 • Personliga klädesplagg
 • Transport av bagage från hotell till hotell istället för cykelväska (går att lägga till som tillval)

Vi erbjuder några riktigt härliga tillvalsaktiviteter i samband med din resa.

Tillvalen kan du lägga till efter att du bokat din vandringsresa.

Du kan läsa mer om alla tillval genom att KLICKA HÄR.

Avbeställningsskydd via ERV

När du bokat din resa kan du lägga till ett avbeställningsskydd via vår partner försäkringsbolaget ERV.

Detta avbeställningsskydd är ett komplement till din hemförsäkring och täcker ofta fler händelser än många reseförsäkringar.

Du lägger till avbeställningsskyddet efter att du bokar din resa.

Läs mer om avbeställningsskyddet HÄR.

Fråga: Var hittar jag era villkor?

Svar: Du hittar våra allmänna villkor här: www.swett.se/villkor

 

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%. Du ser aktuell bokningsavgift på varje avgång.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 60 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg eller tåg?

Svar: I våra resor ingår tar man sig alltid till resmålet på egen hand och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och ankomma från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter. Däremot hjälper vi gärna till att boka både tåg och flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär. Vi säljer också ett avbeställningsskydd via ERV. Du hittar all info om avbeställningsskyddet och hur du tecknar det här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: Ja, du hittar info här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x