Marrakechs bästa street food

2019-10-18
Blogg

I varje stad i Marocko, dag som natt, kan besökare hitta alla möjliga sorters street food. Här finns allt från smörgåsar, bakverk och nypressad juice till mer ovanliga rätter som sniglar. Marrakech är inget undantag. Några delikatesser du måste prova när du är i Marrakech är:

1. Snigelsoppa

Sniglar, särskilt populära i Marrakech, går att hitta överallt på torget Jemaa el-Fna. Den välsmakande buljongen är tänkt att vara stärkande för kroppen och gynna matsmältningen. Bara det är en anledning att pröva rätten. De läckra, chokladbruna sniglarna är möra och fulla av smak. De serveras i en buljong sprängfylld med smaker och kryddor.

2. Apelsinjuice

Marockos apelsiner är kända över hela världen, så det är ingen överraskning att du kan hitta den bästa juicen på gatorna i Marrakech. De kommer från alla de oräkneliga apelsinträd i stadens gränder och gårdar. Du kan få ett fullt glas av denna uppfriskande, syrliga juicen, perfekt för att återhämta sig efter en lång dags utforsking i solen. Det är ett måste om du befinner dig på det stora torget Jemaa el-Fna för att hålla igång dig medan du utforskar staden.

3. B’stilla

B’stilla, ursprungligen från Fes, men finns även i rikliga mängder på gatorna i Marrakech, är en speciell paj med många lager av papperstunn deg. De är traditionellt fyllda med duvkött, mandlar, ägg och en mängd färska kryddor. Numera kan man också hitta dem fyllda med exempelvis kyckling eller fisk. B’stilla serveras ofta som en förrätt och erbjuder en kombination av sött och salt samt krispigt och degigt. För en äkta smak av Marocko, se till att plocka på dig en eller två av dessa små pajer från någon av stadens alla gatuförsäljare.

4. Harira

Denna traditionella marockanska soppa kan hittas året runt, men är särskilt populär under Ramadan och är ofta en av de första saker som äts för att bryta fastan. Denna smaksatta guldfärgade soppa är rik på tomater, linser, kikärter och innehåller ibland även kött. Du kan få den serverad i små skålar eller koppar på gatan. Det är ett populärt matalternativ som med säkerhet kommer glädja även de kräsnaste.

5. Ma’qooda

Små friterade potatisbollar. De är det perfekta, mättande och läckra snacket för snabb energi. Nästan allt kan serveras tillsammans med bollarna. Ett populärt alternativ är kryddig harissasås, eller varför inte ett stekt ägg? Denna läckra kombination läggs sedan i en smörgås och trycks ihop. Detta populära och mättande mellanmål är lätt att hitta och otroligt billigt.

6. Chebakia

Chebakia är en marockansk sesamkaka med en blomliknande form, stekt och täckt med massor av sirap eller honung. Väldigt söta och väldigt beroendeframkallande, dessa läckerheter är ett måste. Det är en favorit under Ramadan och hushållen fyller ofta flera hinkar med alla de tillverkar. Det rekommenderas att köpa dem från gatan, de fabrikstillverkade är helt enkelt inte samma sak.

Men du behöver inte oroa dig för mat när du bokar en resa med Swett! Våra begåvade kockar vandrar med oss och tillagar marockanska delikatesser som du kan avnjuta efter en härlig vandring!

Läs mer om våra resor till Marocko här: www.swett.se/atlasbergen

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x