En resa till Atlasbergen

2019-10-20
Blogg

Du planerar kanske att besöka Marocko inom en snar framtid och gör planer för de städer och destinationer du tänker besöka. Det finns dock flera platser i landet som ofta överväldigar besökare. Detta beror på att områdena är stora och svåra att förstå. Om du försöker planera ett besök till exempelvis Saharaöknen kommer du inse att det kan behövas en djupare förståelse för området bara för själva planeringen. Lyckligtvis är detta inte fallet när det gäller Atlasbergen. Det är mycket lättare att planera en perfekt resa till Atlasbergen.

Vandring i Atlasbergen

Med Swett kan du njuta av en anpassad resa i Marocko, inklusive en välplanerad tur genom Atlasbergen med personliga kockar och guider. <link to atlasbergen page>
Läs mer här: www.swett.se/atlasbergen

Förstå Atlasbergen

Liksom många stora bergskedjor i världen består Atlasbergen av flera kedjor. De är kända som Anti-Atlas, Mellanatlas och Höga Atlas. Längst norrut i landet finns också Rifbergen och längst söderut finner man Jbel Saghro.

Med detta sagt så kan ett besök till Atlasbergen börja från mer än en plats eftersom de sträcker sig över nästan hela landets längd. Många väljer att starta i Marrakech, men det finns många andra alternativ. Det viktigaste att tänka på är vandringsledens svårighetsgrad. Detta är en anledning till att det bästa sättet att besöka Atlasbergen är i sällskap av andra.

En dagstur till Atlasbergen är anmärkningsvärt vacker, men också utmanande att navigera genom om du lätt blir distraherad av vackra bergsbyar, små stugor undangömda i blommande fält och vyer som tagna ur en målning.

Resmål för en dagstur till Atlasbergen

Asni

Vid foten av Höga Atlas och bara en timme från Marrakech, omringad av byar, fruktodlingar och trädgårdar. Det är en del av leden mellan Marrakech och Taroudant och leder till det berömda, men svårnavigerade Tizi-n-Test-passet.

Imlil

En berbisk by nära Jbel Toubkal, den högsta toppen i den norra delen av Afrika. Det är ett populärt stopp för turister och är utgångspunkten för många bergsvandringar. Den är moderniserad för att ta emot besökare, men har fortfarande kvar sina pittoreska fruktträdgårdar och sin charm.

Mergouza

En två dagars resa från Marrakech. Detta är ett längre alternativ till en dagstur och tar dig till Sahara! Du kommer att få avnjuta ett fantastiskt landskap under resan och du kan återvända till Marrakech via motorvägen från Agadir om så önskas.

Ouarzazate

Beläget i Höga Atlas. Så vackert och pittoreskt att det har dykt upp i ett dussintal filmer sedan 1960-talet. Här hittar du välbevarade kasbahs och det är faktiskt ett populärt besöksmål även bland marockaner.

Ouirgane

Belägen i Toubkal nationalpark och Höga Atlas ligger denna stad endast 90 minuter från Marrakech. Det är en vacker berbisk by med fantastiska vyer, många slags djur och många möjligheter till vandring i de omgivande bergen. Besök Ouirgane på våren för att ta del av den fantastiska synen av mandelträd i blom.

Tinmel, eller Tin Mal 

Beläget i Höga Atlas, mindre än 100 km från Marrakech. Staden spelade en stor roll i Almohadkalifatet. En moské från 1100-talet står fortfarande kvar och är inkluderad i UNESCO:s världsarvslista.

Taroudant 

Öster om den södra staden Agadir. Den liknar Marrakech i sitt utseende och var en gång en befäst stad längs karavanvägarna. Staden står än idag kvar innanför sina murar och är ett perfekt besöksmål för en dagstur.

Det här är bara några av de platser som du kan välja som destination för en dagstur i Atlasbergen. Några av dem är verkligen pittoreska, och några av dem kan hjälpa dig att komma igång med en mer aktiv vandring i bergen. Det finns guidade vandringsturer och även många tillgängliga stigar nära några av byarna.

Upplev Atlasbergen på det sätt du alltid har drömt om.

När du är redo att njuta av en dagstur i Atlasbergen, kontakta Swett. Vi erbjuder en överlägsen upplevelse av Marocko. Med privata guider och kockar kan du skapa alla möjliga resepaket.

Oavsett om det gäller en kort paus från vardagen, en dagstur eller en hel semester gör vi allt möjligt.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x