En kajaktur med Swetts fotograf

2016-03-02
Blogg
DCIM100GOPROGOPR1829.
Louise Forslycke – Swetts fotograf

swettsfotograf

Vinterpaddling i Åre

Solens strålar reflekteras i vattnet och lyckas värma trots att det är mitten på november. Morgonen dröjer sig kvar och fjällen är dränkta i ett gult dis.

Jag sitter i en kajak vid vattenbrynet tillsammans med fyra till från min klass. Vi har länkat ihop oss till en kedja med hjälp av paddlarna och njuter av dagen medan vi tittar på när den sjätte kajakisten paddlar runt i en så tight åtta han bara kan.

swettsfotograf2

Det är upp-paddling och många av oss har varit långt ifrån peppade. Igår fick vi hacka loss isen från strandkanten innan vi kunde börja paddla och minusgraderna känns i ansiktet.

swettsfotograf4

Att välta är inte högst på önskelistan. Men efter gårdagens övningstimmar och dagens väder känns det som att det här är den enda platsen i världen vi vill vara på just nu. Ett par timmar senare är examinationen avklarad och vi börjar planera helgens upptåg. Några ska gå och tjuvstarta i parken innan backarna öppnar på riktigt.

swettsfotograf3

Kajakpaddling är ett av momenten som ingår i utbildningen jag går, Vildmarks- och Äventyrsguide i Åre. Jag började utbildningen med att följa med Swett som fotograf till Kebnekaise och sen dess har det gått i ett med vandringar, forsränning, orientering med mera. Himmelriket för en outdoor-fotograf! Det har varit en riktigt kul period men även utmanande. Det är mer än en gång som jag har gått utanför min komfortzon, och känslan efteråt, när jag ändå klarar av det, är galet härlig!

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x