Våra guider hjälper dig att säkert bestiga Kebnekaise

Kebnekaise – en resenärs dagbok

foretagsresakeb-2

STF Fjällstation Kebnekaise är belägen i en dal, omgärdad av mäktiga berg och vackra vyer. Dagarna här är rogivande och fyller på energin. Att vandra långt, äta gott och skratta högt tillsammans gör att man kommer varandra nära. Man kommer tillbaka till det ursprungliga; det är enkelt att må bra.

foretagsresakeb-5

På vägen till toppen märks det att det är en av sommarens varmaste dagar. Kepsen är fylld med is från snöfälten för att svalka, trots det rinner svetten längs ansiktet. Här är man tacksam för varje träningstimme tillsammans i Hammarbybacken. Efter den branta etappen ges belöningen i form av fantastisk utsikt och hembakat bröd i matsäckspåsen. Nu återstår vandringen över glaciären och pirr i magen på via ferratan.

foretagsresakeb-9

Sveriges högsta punkt. Det är en mäktig känsla när man blickar ut över bergen och ser längre än någon annanstans i landet. Tröttheten är bortblåst när man nått målet, det man kämpat för tillsammans i flera månader. Det är magiskt!

Tillbaka på fjällstationen smakar trerättersmiddagen ännu bättre när den avnjuts tillsammans med stämningen efter toppen.

– Tänk att vi klarade det!

 

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x