Kul att du ska med på äventyr till Camino de Santiago!

På den här sidan hittar du allt du behöver veta inför din resa. Börja med att läsa igenom fliken “Inför resan” så du vet vad du behöver göra inför avresa. Därefter kan du titta på utrustningslistan, träningsprogrammet och resans program. Spara sidan som en favorit/bokmärke så du lätt hittar den till nästa gång!

Har du frågor och funderingar är du självklart alltid välkommen att höra av dig till oss på:

Mail: resenar@swett.se
Telefon: 023 – 381 16 36
Telefontider: måndag – fredag 09:00 – 16:00

ATT GÖRA INFÖR RESAN

Med de rätta förberedelserna blir äventyret mycket roligare!

Kanske är du redan taggad på att komma igång med förberedelserna eller så undrar du “vart ska jag börja?!”. Vi hoppas att informationen nedan ska hjälpa dig i dina förberedelser. Där hittar du bland annat information om hur du bokar flyg, extranätter, info om upptaktsträffar och rabatter för dig som Swett-resenär.

Nu kör vi!

BOKA FLYG/TÅG

Resan börjar i Cudillero och slutar i Santiago de Compostela. Tider att förhålla sig till vid bokning av tåg eller flyg:


Senast ankomst: Till Asturias flygplats – resans första dag klockan 17:00
Tidigast hemresa: Från Santiago de Compostela – resans sista dag, valfri tid (vårat tips är att ta ett en resa på eftermiddagen för att hinna se lite mer av Santiago de Compostela)

 

MK airbroker – vår flygbokare
Du väljer själv var du köper din flygbiljett. Vill du ha förslag på flyg rekommenderar vi att du vänder dig till vår samarbetspartner MK Airbroker, de har bra personlig service och dessutom bra avbokningsförsäkringar. De har koll på alla våra avgångar och är vana att hjälpa våra gäster. Ange vilka dagar och tider du behöver förhålla dig till enligt informationen ovan. Kontakta MK Airbroker står på:

E-post: bokning@mkairbroker.se
Telefon: +46 (0) 8 16 69 30

Tågcharter – vår tågbokare

Du väljer själv var du köper din tågbiljett. Vill du ha förslag på tåg rekommenderar vi att du vänder dig till vår samarbetspartner Tågcharter, de har bra personlig service och dessutom bra avbokningsförsäkringar. De har koll på alla våra avgångar och är vana att hjälpa våra gäster. Ange vilka dagar och tider du behöver förhålla dig till enligt informationen ovan. Kontakta Tågcharter på:

 

E-post: info@railtrotters.se
Telefon: +46 (0) 204 12 02

 

OM ATT FLYGA MED CYKEL

Det går att ta med cykel på flyget nedmonterad i sitt incheckade bagage, eventuellt som specialbagage. En cykel väger ca 13 kg och en cykelväska med vaddering kan väga ca 3 kg. Du behöver då åtminstone montera av styret, pedalerna, framhjulet och sadeln. Detta monterar du sedan ihop på plats dag 1. Tyvärr så brukar det inte vara tillåtet att flyga med el-cyklar.

Alternativt kan du hyra cykel via oss, se längre ned för bokning.

BOKA EXTRANÄTTER

Extranätter Cudillero eller Santiago de Compostela

Många väljer att komma ner någon dag tidigare eller stanna någon dag extra utöver det officiella programmet som Swett tillhandahåller. 

Vill du göra detta hjälper vi givetvis till med att boka in de extranätter på hotellet som önskas. Skicka ett mail till resenar@swett.se med hur många extranätter och typ av rum du önskar boka så återkommer vi med ett prisförslag utifrån rumstyp och tillgänglighet.  OBS! Boka dina extranätter så snart du vet för att säkerställa plats.

HYRA CYKEL

Läs mer om hur du hyr cykel under fliken “Hyr cykel”

FÖRBEREDELSETRÄFFAR

Läs mer om och anmäl dig till våra Förberedelseträffar inför resan på fliken “Förberedelseträffar”

RABATT PÅ UTRUSTNING FÖR SWETT-RESENÄRER

Självklart har vi rabatter för dig som resenär ifall du behöver komplettera din utrustning.

Haglöfs: 20% rabatt på Haglöfs hela sortiment av kläder, skor och prylar på Haglöfs Brand Stores mot uppvisande av bokningsbekräftelse.

Meindl: 15% rabatt på Meindl:s kvalitetskängor på meindl.se med rabattkod SWETT2215

Dessa rabatter går inte att kombinera med andra erbjudanden.

FYLL I GÄSTINFORMATION

Alla resenärer måste fylla i en Gästinformation inför avresa. I Gästinformationen uppger du bl a personuppgifter, flyguppgifter och information om din hälsa. Det är information vi behöver för att planera er vistelse och ta hand om er på bästa sätt. Du fyller i Gästinformationen här på infosidan på fliken “Gästinformation”. Du kan tidigast fylla i 4 månader innan avresa och senast 3 månader innan avresa.

OBS! Du som gäst ansvarar för att inskickad information är korrekt t o m resans slutdatum. Vid ändring av inskickad Gästinformation kontakta oss på resenar@swett.se.

VIKTIGA PAPPER

Resa inom EU kräver pass eller nationellt ID. Se även till att du har med EU-kortet ifall du skulle bli sjuk under resan.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Vi rekommenderar att du tecknar ett avbeställningsskydd för din resa. Detta avbeställningsskydd är ett komplement till din hemförsäkring och täcker ofta fler händelser än många reseförsäkringar. Avbeställningsskyddet kan du teckna inom 48 h från att du gjort din bokning. Teckna ditt avbeställningsskydd HÄR. 

FACEBOOKGRUPPER

Det finns flera härliga facebookgrupper att gå med i inför avresa.

1. Swett resenärer!

Denna grupp är öppen för både tidigare resenärer och er som ska ut på äventyr. I gruppen delar vi erfarenheter och minnen från äventyr våra äventyr och är en perfekt grupp att få tips från andra resenärer som gjort samma resa. Gå med i gruppen HÄR.

2. Swett höjdmeterkämpar!

Vår egen träningsgrupp som är till för att sprida träningsglädje och inspiration för att komma igång och hålla i träningen. En bra grupp för att hitta träningskompisar, träningsinspiration och dela din träning med andra resenärer. Gå med i gruppen HÄR.

3. Resans egna Facebookgrupp

Innan avresa är det kul att lära känna sina resekompisar. Därför skapar vi en sluten Facebookgrupp som endast är till för er som reser det datumet och oss på Swett. Inbjudan till gruppen och instruktioner delges ca tre månader innan avfärd. I gruppen kan vi sen peppa varandra, diskutera och ladda upp inför resan. Guiden för resan presenterar sig ca en månad innan avfärd.

 

Följ också Swetts officiella sida på Facebook. Där publicerar vi foton och videos från resorna och annan härlig vandringsinspiration! För att komma till vår Facebooksida, klicka HÄR

AVRESEMÖTE

Vi har avresemöten inför alla våra resor. Det är enbart ni som reser tillsammans på den här resan, er guide och resans projektledare som deltar. Här går vi igenom ett mer detaljerat schema av vad som komma skall och ni kan ställa specifika frågor inför avresan. Avresemöten hålls digitalt via Google Meet vid lunchtid eller eftermiddag. Separat inbjudan till din mail kommer i god tid innan mötet så du kan lägga in det i din kalender!

ÖVRIGT

Förutom informationen ovan:

  • Gå igenom utrustninglistan och se till att du har allt du behöver
  • Följ träningsprogrammet så du är fysiskt redo

Här hittar du resans program!

Här hittar du resans program dag för dag i pdf.  Som alltid vid denna typ av resor gäller det att vara flexibel och förändringar i programmet kan alltid ske beroende på förutsättningar.

Kort fakta Camino de Santiago
Antal leder: 6 st (Frances, Primitivo, del Norte, Portugués, de Finisterre, Inglés)

Total längd: 236 mil
Antal per år: 250 000 personer
Andel som cyklar: ca 6% 

Swetts resa: Camino del Norte från Cudillero till Santiago de Compostela

HYRA CYKEL

Om du inte har egen cykel kan du hyra av oss på plats. Vi har även cykeltillbehör som hjälm, cykelväska och sadelkudde. Produkterna levereras till vårt hotell i Cudillero och du monterar sedan ihop din cykel dag 1 tillsammans med guiden. Därefter lämnar du den resans sista dag i Santiago de Compostela.


Boka din cykel här i formuläret

 

OBS! Se till att boka rätt cykel som passar dig. Se videon nedan där vi förklarar skillnaden på de olika cyklarna. Är du osäker på vilken cykel du ska boka? Hör av dig till oss!

Att packa till Camino de Santiago

Här hittar du packlistan inför Camino de Santiago så du vet vad du behöver ha med dig på resan! Checka av, online eller skriv ut, så du säkerställer att du har med allt du behöver.

TRÄNING INFÖR CAMINO DE SANTIAGO

Grattis! Vilken fantastisk upplevelse du har framför dig. Det är verkligen en magisk känsla att nå fram till Santiago de Compostela efter att för egen maskin tagit sig dit. För att du ska komma förberedd och ge dig bästa förutsättningar att nå ditt mål är träningen en viktig del av dina förberedelser. Här hittar du massa matnyttiga tips och trix kring träning och vilken träning du just nu ska lägga fokus på.

Du hittar här ett träningsprogram som sträcker sig över 6 månader (27 veckor). Träningsprogrammet finns i pdf så du lätt kan skriva ut det om du vill. Om du bokar din resa närmare inpå än 6 månader så börjar du med vecka 1-2 för att få en lugn start och går sedan in i träningsprogrammets vecka 9-10. Även om du har kortare tid att träna inför ditt äventyr behöver du inte känna stress. Om du har ont om tid är det viktigaste att fokusera på tid i sadeln och att bygga upp din “cykel-bank”

Lycka till med träningen – nu kör vi!

Förberedelseträffar

Förberedelser är nyckeln till ett lyckat äventyr! Vi vet hur viktiga förberedelserna du gör hemma är för att du ska maximera dina chanser att klara hela resan och också njuta. Som inbokad resenär får du kostnadsfritt vara med på våra Förberdelseträffar.


Tränings-och utrustningsträff

Två gånger per år (september och mars) har vi tränings-och utrustningsträffar för alla våra inbokade resenärer på alla resmål. Här fokuserar vi på Hur ska du träna inför äventyret? och Vilken utrustning ska du ha?. Träffen är helgtid och erbjuds både fysiskt i Stockholm och digitalt. Datum och anmälan hittar du i här nedan/bredvid

Upptaktsträff

I januari varje år har vi upptaktsträff inför årets resor till Camino de Santiago. Träffen är digital via Google Meet och alla som är inbokade till Camino de Santiago det året bjuds in. Här fokuserar vi på Inspiration inför resan och Vanliga frågor så att du känner dig taggad och förberedd inför resan! Datum och anmälan hittar du i här nedan/bredvid

Avresemöte

En månad innan avresa har vi Avresemöte med din grupp och guide digitalt via Google Meet. Då går vi igenom programmet, utrustning och frågor. Då får du chans att träffa andra som också ska med på resan.

Inbjudan och anmälan skickas ut till respektive grupp via kalenderinbjudan ca 2 månader innan.

Tränings – och utrustningsträff

Se inspelningen från vårens digitala träff nedan.

Upptaktsträff 2024

Upptaktsträff 2024

Upptaktsträffen för 2024-års resor var 18 januari 2024.

Avresemöte

Avresemöte

Avresemöte har vi digitalt 1 månad innan avresa. Kalenderinbjudan kommer närmare avresa.

ALLMÄNT OM RESAN

När bör jag boka flygresan?

Flygbolagen släpper sina flygbiljetter 11 månader innan och att boka tidigt innebär större chans till låga priser och bra avgångar. Vår samarbetspartner MK Airbroker hjälper dig gärna att hitta lämpliga avgångar. De har koll på vilka dagar och tider du behöver förhålla dig till och kan även se övriga gästers bokningar så ni kan resa tillsammans. 

Hur tar jag mig från flygplatsen till hotellet?

Om du kommer samma dag som resan börjar eller har bokat extranätter innan via oss ingår transfer från flygplatsen till hotellet. Har du eget boende ordnat innan resans start ordnar du själv med transport till hotellet.

Hur bor vi?

Vi bor i mysiga små hotell längs med vägen, del i dubbelrum ingår. Hotellen är av 3-stjärnig standard.

Hur görs rumsindelningen?

Vi utgår från ditt resesällskap och försöker i möjligaste mån placera personer i samma resesällskap i samma rum. Är du singelresenär placeras du med andra singelresenärer. Vi tar i möjligaste mån hänsyn till personers kön vid rumsfördelningen men kan inte garantera att du får dela rum med en person av samma kön. 

Hur är vädret?

När vi gör våra turer är det i genomsnitt runt 20 grader. På kvällarna kan det vara svalt och som alltid finns risk för regn. Följ packlistan så du är förberedd för alla väder!


UTRUSTNING

Hur transporteras min väska?

I resan ingå att din väska transporteras mellan varje boende så du packar ihop väskan på morgonen och återser den igen varje eftermiddag vid ankomst till hotellet. På dagen har du med en ryggsäck/cykelväska med det du behöver för dagen.

Vilken cykel ska jag välja?

Du kan antingen ta med cykel hemifrån eller så hyr du via oss. Under fliken “Hyr cykel” hittar du all information om cyklarna.


INFÖR RESAN

Vilken försäkring behöver jag?

Alla Swetts resenärer behöver ha en reseförsäkring. De flesta hemförsäkringar har reseförsäkring men dubbelkolla hur täckande din försäkring är när det kommer till  aktivitet och ifall du behöver göra något tillägg. 

Om något oväntat skulle hända innan resan är det bra med ett avbeställningsskydd. Detta avbeställningsskydd är ett komplement till din hemförsäkring och täcker ofta fler händelser än många reseförsäkringar. Avbeställningsskyddet kan du teckna inom 48 h från att du gjort din bokning. Teckna ditt avbeställningsskydd HÄR.

Hur mycket kontanter behöver jag ta med mig?

Under resan fungerar både kontanter och kort men vi rekommenderar att ha med kontanter då mindre kiosker etc som vi stannar vid inte alltid tar kort.

Behöver jag träna inför resan?

Ja, du behöver träna inför resan. Hur mycket och på vilket sätt beror på din erfarenhet och hur fysiskt aktiv du är redan. Detta är en fysisk resa med många långa cykeldagar som sätter prov på fysiken. Du kan även välja att ta en el-mtb om du känner att du inte fått till så mycket träning som kanske skulle behövas, det gör stor skillnad! Följ vårt träningsprogram så kommer du väl förbered och därmed kommer du kunna njuta mer av resan. 


SÄKERHET

Hur hanteras en nödsituation?

Våra guider bär kompletta medicinska vandringskit, är utbildade i första hjälpen i vildmark och vana att hantera nödsituationer.

Vad händer om jag tvingas avbryta turen?

Självklart beror detta på vart det sker och hur du mår men oavsett vilket finns vi där för dig. Vi har noga utformade säkerhetsrutiner för olika typer av händelser. Viktigt!  Besök en läkare på plats och få ett utlåtande då detta är något de flesta försäkringsbolag kräver. Eventuella extra kostnader, såsom sjukhusvistelse och extra hotellnätter, står du som resenär för själv och är något din reseförsäkring ska täcka.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x