Min betalning misslyckades, vad ska jag göra?

Vanliga orsaker till att ett kort avvisas

Kortet kan ha avvisats av något av följande skäl:

  • Felskrivet kortnummer. Testa att ange kortnumret på nytt.
  • Kreditkortet har upphört att gälla. Om kortet inte har upphört att gälla kollar du att du har skrivit rätt datum.
  • Felskriven verifieringskod (CVC). Dubbelkolla koden och ange den på nytt.
  • Faktureringsadressen stämmer inte överens med den som din bank har. Kontrollera att faktureringsadressen  stämmer överens med den som kortutfärdaren har.
  • Kreditgränsen har uppnåtts. Kontakta kortutfärdaren om du vill veta mer.

Hur fungerar det?

När en debitering skapas tar bankkortsföretag och betalningsbehandlare hänsyn till många faktorer för att avgöra om avgiften är giltig eller ej. Misslyckade betalningar inträffar vanligtvis när bankkortsinformation är felaktigt inmatad eller om kortet avvisas. Avvisningar kan ske av flera olika orsaker utöver tillgången till pengar.

För transaktioner i USA, Kanada, Storbritannien och EU, kan du dubbelkolla att din postadress har skrivits in korrekt och matchar din faktureringsadress. Felaktiga uppgifter kan orsaka att din transaktion spärras.

I vissa fall kan ditt kort debiteras och återbetalas omedelbart om din transaktion spärras. Detta kommer att visas som 2 rader i ditt kontoutdrag (en debit följt av en kredit).

Obs! Om din betalning misslyckats rekommenderar vi att du försöker igen och om du fortfarande inte kan boka, försök med ett annat kort eller ring din bank.

Några tips:

– Se till att det kort du försöker betala med är svenskt

– Logga in på din bank och se till så att du har tillåtit internetköp för kortet. Oftast kan det vara Nordea som strular.
– Dubbelkolla alltid så att alla uppgifter du fyller i stämmer med de som står på kortet
– Årtalet ska fyllas i med fyra siffror, inte två
– Se till att du har tillräckligt med pengar på ditt kort

Om det ändå inte fungerar – Ring oss!

Om du fortfarande inte får det att fungera, ring oss på 070-586 44 58 så hjälper vi dig! En lösning kan vara att betala via faktura.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x