Föreläsning: Bestig Kebnekaise, hur, var när, varför?

vandra-på-kebnekaise

Välkommen på en inspirerande föreläsning som riktar sig till för dig som är nybörjare och precis börjat fundera på om en bestigning av Sveriges högsta berg kan vara något för dig, men även du som kommit långt i tankarna och kanske redan bestämt dig för att åka.

Var: Kulturhuset Agora, Scen Pandora, Skäggetorps centrum 18, Linköping

När: Måndag 8 april kl 18.15-19.15

Innehåll:

-Hur resan går till. Du får en genomgång av hela bestigningen, från det att vandringen börjar i Nikkaluokta, boendet vid Kebnekaise fjällstation, toppturen upp på 2097 meters höjd, och tillbaka ner igen.

-Förberedelser. Hur tränar du och förbereder dig bäst för att maximera dina chanser att nå toppen?

-Utrustning. Vad är viktigt att tänka på när det gäller utrustning. Kängor, stavar, ryggsäck, skalkläder – det är mycket att hålla koll på och efter föreläsningen har du bättre koll.

-Säkerhet. Vad finns det för risker med att bestiga Kebnekaise och hur ser du till att du får en trygg upplevelse?

-Inspiration. Du kommer se otroligt vackra, inspirerande bilder och filmer och höra berättelser av människor i alla åldrar som klarat av bestigningen, ibland mot alla odds. Vi hoppas att du efter föreläsningen känner “Yes, det där kan även jag! Nu kör vi!”

Föreläsningen är helt kostnadsfri och arrangeras av researrangören Swett som också organiserar guidade gruppresor till Kebnekaise. Du anmäler dig nedan genom att fylla i hur många biljetter du vill ha till föreläsningen.

Välj antal biljetter genom att klicka på “plus-knappen” och tryck sedan på “NÄSTA” för att fylla i besökarnas uppgifter.

Behöver du minsta hjälp är du välkommen att höra av dig till oss på resenar@swett.se eller 023-381 16 36 (öppet fram till kl 16 på vardagar).

Varmt välkommen!