Föreläsning: Fantastiska vandringsresor på hög höjd

Upplev Inkaleden & Machu Picchu, Everest Base Camp, Atlasbergen, Kilimanjaro, Indiska Himalaya och Kebnekaise

Välkommen till en inspirerande föreläsning om spännande expeditionsresor. Vi riktar oss både till dig som är nybörjare och precis börjat fundera på att åka på en spännande resa och till dig som kommit längre i planerna och redan bestämt dig. Det blir en kväll fylld med inspiration från fantastiska resmål men också massor av matnyttig information om hur du bäst förbereder för utmanande vandringsresor.

Var: Biograf Panora i Malmö, Friisgatan 19

När: Tisdag 9 april kl 18.15-19.45

Innehåll:

Inkaleden – Machu Picchu

Att ta sig vandrandes till Inkafolkets bortglömda stad Machu Picchu är en dröm för många. Under föreläsningen får du följa med på en gammal och bortglömd del av Inkaleden med start i Vilcabamba, upp på flera bergspass och genom regnskog.

Everest Base Camp

Baslägret på Mount everest är en legendarisk plats där många äventyrare fått uppleva både sorg och glädje. Som tur är kan man få uppleva känslorna i baslägret trots att man inte har några planer på att bestiga Everest. Hur går vandringen ända fram till? Hur känns det att gå den mytomspunna leden som befolkas av sherpas på den mer okända Gokyorutten.

Kilimanjaro

Kilimanjaro är världens högsta fristående berg och reser sig majestätiskt upp för den tanzanianska slätten. Under 8 dagars tid vandrar du genom fyra klimatzoner, från regnskog upp till stora glaciärer. Under föredraget får du en inblick i hur det är att vandra upp till Uhuru Peak på 5895 meters höjd och hur du gör för att klara av höjden på ett bra sätt.

Atlasbergen

Marockanska Atlasbergen är en fantastiskt bergskedja med vita toppar, gröna oaser och ökenliknande dalgångar. Vi utgår från staden Marrakech, som taget ur ”Tusen och en natt” med sina bazarer och marknader. Därifrån tar vi oss till byn Imlil där vandringen börjar.

Målet för vandringen är Jbek Toubkal, 4167 meter över havet, Nordafrikas högsta punkt.

Lobuche Peak

Kanske har du likt många andra sett serien “Expeditionen” på TV4? Under denna del av föredraget gör vi samma bestigning som kändisarna hela vägen upp till 6119 meter över havet.

Indien & Ladakh

Det buddhistiska kungadömet Ladakh – en isolerad och obesökt plats i norra delen av Indien som är ett paradis för dig som vill varandra i en otroligt vacker bergsmiljö, långt ifrån turistfällor och trängel. Vi vandrar genom bergsbyar och upp på höga bergspass under en veckas tid. Jakar bär vår packning och på nätterna bor vi i tält. En helt otrolig upplevelse som påminner mer om vandring i Tibet och Nepal snarare än Indien.

Kebnekaise

Bestig Sveriges högsta berg Kebnekaise. Vi tar oss från startpunkten i Nikkaluokta hela vägen upp på toppen. Du får veta vad som krävs av dig för att genomföra bestigningen.

Föreläsningen är helt kostnadsfri och arrangeras av researrangören Swett. Du anmäler dig nedan genom att fylla i hur många biljetter du vill ha till föreläsningen.

Välj antal biljetter genom att klicka på “plus-knappen” och tryck sedan på “NÄSTA” för att fylla i besökarnas uppgifter.

Behöver du minsta hjälp är du välkommen att höra av dig till oss på resenar@swett.se eller 023-381 16 36 (öppet fram till kl 16 på vardagar).

Varmt välkommen!