8 – 19 oktober 2019: Vandra Inkaleden

12 dagar
  • Vandring uppför en trappa på Inkaleden
  • Hästar på Inkaleden
  • Med Swett till Inkaleden
  • Vandring på Inkaleden
  • Swetts grupp på Inkaleden

Välkommen!

Här hittar du  info om en avgång på ett specifikt datum (aktuellt datum ovan).

Välj i flikarna för önskad info om just denna avgång.

Vill du boka in dig på resan klickar du på “BOKA NU” och följer instruktionerna.

Vill du ha mer detaljerad info om programmet, svar på vanliga frågor, inspireras av vackra bilder och få veta de 3 främsta skälen till att åka med Swett – gå då istället in på destinationssidan som du hittar i menyn under “Destinationer”.

 

 

Vad kul att du är intresserad av att åka med oss till Inkaleden och Machu Picchu! På denna sida hittar du detaljerad information om en resa som avgår på ett specifikt datum. Är du intresserad av att veta mer om vårt upplägg på Inkaleden kikar du in på vår destinationssida https://www.swett.se/inkaleden

1

Dag 1, tisdag 8 oktober: Ankomst Cusco

Du flyger från Sverige över Atlanten till Peru. Vi är gärna behjälpliga med din flygbokning via vår flygagent. Ett vanligt upplägg är att flyga från Arlanda till Lima, Perus huvudstad, och sedan vidare därifrån med inrikesflyg till Cusco men det finns också andra möjligheter, exempelvis via Bogota.Vi landar på 3400 meters höjd vilket märks på att det är tuffare att andas! En spännande upplevelse. Vi börjar äventyret med en härlig middag i peruansk stil på en restaurang i närheten av hotellet.”

2

Dag 2, onsdag 9 oktoberAcklimatisering Cusco

Eftersom vi landat på hela 3400 meters höjd är det många som är matta och trötta efter första natten. Det gör att vi tar det lugnt och upplever Cusco. Här finns mycket att se. Byggnadsverk som Coricancha, katedralen eller varför inte bara de små härliga gränderna runt hotellet. Vi acklimatiserar oss sakta men säkert för att må så bra som möjligt när vandringen börjar.

3

Dag 3, torsdag 10 oktober: Heliga dalen

Idag tar vi oss till heliga dalen eller som den också heter Urubamba Valley. Vi besöker Pisac och den lokala marknaden. Överallt omkring oss ser vi terassodlingar. För att acklimatisera oss bättre till den kommande höjden gör vi en kortare vandringstur upp till Qalla Q’asa, the citadel och ser ut över terasserna. Heliga dalen är känd för sina efterlämningar av Inka-folket.

4

Dag 4, fredag 11 oktober: Transport till Soray Pampa

Vi tar en minibuss upp i bergen. Längs med vägen äter vi frukost i en liten by och ankommer så småningom till Soray Pampa. Nu är vi äntligen uppe i bergen! Vi tar oss fram i en grönskande dal där regnskogen prunkar och första dagen handlar det om att acklimatiseras. Vi kommer fram tidig eftermiddag och tar en stor lunch på lodgen vi bor på innan vi checkar in på våra rum. Vi bor i dubbelrum med dusch. Idag ser vi också berget Salkantay i sin prakt!

5

Dag 5, lördag 12 oktober: Acklimatiseringstur Soray Pampa

Idag har vi en acklimatiseringstur upp till en makalöst vacker glaciärsjö framför oss. Efter en stor frukost bestående av te, kaffe, frukt i form av färsk avokado och mango, müsli, ägg, bacon och andra läckerheter så börjar vi vandra. Eftersom vi i eftermiddag återvänder tillbaka till Soray Pampa behöver vi inte ha med oss mer än en lätt dagspackning. Uppe vid glaciärsjön blickar vi ned i dalen och vi ser också starten på rutten vi ska börja gå imorgon. Med denna tur så följer vi det som man i acklimatiserings-sammanhang kallar ”Walk High – Sleep Low” som gör att vi anpassar oss till höjden bättre.

6

Dag 6, söndag 13 oktober: Vandring över första bergspasset Inkachillaska och ned till Sisay Pampa

Idag är en utmanande dag! Vi ska ta oss över det högsta passet på resan på 5100 meters höjd. Vi börjar från Soray Pampa och går sakta, sakta. Ingen stress! Vi stann ar och äter, dricker och tar det lugnt. Så småningom är vi uppe på bergspasset, här är det tunn luft! Men vilken utsikt. Vetskapen att här är det mindre än 100 personer som vandrar varje år jämfört med den traditionella inkaleden där det vandrar över 75.000 personer lämnar oss med en känsla av tacksamhet. Efter att ha njutit av utsikten från passet går vi ned till 4200 meters höjd där våra hästförare redan slagit upp våra tält. Vi avnjuter kaffe och fika i mässtältet vid ankomst.

7

Dag 7, måndag 14 oktober: Vandring över andra bergspasset Palqay och ned till Lucillas hus

Vi klarar av resans andra och sista bergspass. Det är ett lägre pass än igår, men gårdagen gör att vi är möra i benen. Vi har gott om tid på oss och kan ta det i vår takt. Belöningen är att komma över Abra Palqay och blicka in i nästa dal, Ahobamba. Vi känner att vi kommer närmare och närmare vårt slutmål Macchu Picchu. I natt sover vi i tält vid Lucillas hus. Hon är uppväxt i Ahobamba-dalen och bor nu helt själv, 72 år gammal, i dalen med sina djur. Den här tältplatsen är den absolut vackraste på hela resan! En helt fantastisk utsikt ned över Ahobamba.

8

Dag 8, tisdag 15 oktober: Vandring från Lucillas hus ned till Nates hus

Idag blir det en lugnare dag. Vi tar sovmorgon och efter en lång och lugn frukost så börjar vi vandra nedför. Idag passerar vi en plats där det för ca 20 år sedan var ett förödande jordskred som spolade med sig stora delar av Ahobamba dalen nedför. I natt sover vi i i tält vid Nates lilla hus som han byggt med tillstånd av Lucilla. Vi besöker på vägen till huset den gamla inka-ruinerna i närheten av det område vi slår upp våra tält.

9

Dag 9, onsdag 16 oktober: Vandring från Nates hus ned till Fortunato

Idag är det en lång dag med många höjdmeter nedför! Vi ska ta oss ned i den lummiga och fuktiga djungeln. Vi börjar tidigt på morgonen, före gryningen har gått upp så går vi med pannlampor genom djungeln. En häftig och minnesvärd upplevelse. Idag är det dagen det är störst chans att få se djur, exempelvis fåglar, hjortar. Högre upp i bergen finns det pumor men dom är väldigt folkskygga. Senare på dagen kommer vi fram till Fortunatos hus där vi sover för natten. Huset omges av kaffe och bananodlingar och det känns som vi kommit till paradiset. För första gången på flera nätter har vi möjlighet att ladda upp vår elektronik!

10

Dag 10, torsdag 17 oktober: Vandring från Fortunatos hus till Hidroelectrica och vidare till Aguas Calientes

Dags att komma tillbaka till civilisationen! Förmiddagen består av 2 timmars vandring i regnskog innan vi hittar på bergståget i Hidroelectrica som tar oss till den lilla byn Aguas Calientes dit vi utgår ifrån när vi besöker Machu Picchu. Hidroelectrica är en liten stad som uppstått för att den ligger så nära Machu Picchu. Här sover vi på hotell och äter en god middag på kvällen innan vi börjar ladda för slutmålet, Machu Picchu!

11

Dag 11, fredag 18 oktober: Heldag i Machu Picchu och sedan tillbaka till Cusco

Idag upplever vi det sägenomspunna Machu Picchu! Vi vandrar upp på Machu Picchu mountain som ger den absolut bästa utsikten över Machu Picchu, den klassiska vyn som man känner igen från vykort och tavlor. Vi har en lokala guide som berättar om historiken bakom denna fantastiska och bortglömda stad. På eftermiddagen tar vi tåget tillbaka till Cusco och firar med en härlig middag i Cusco.

12

Dag 12, lördag 19 oktober: Flyg hem till Sverige som landar dagen efter, 20 oktober

Sista dagen med gänget. Vi flyger hem med en fantastisk upplevelse i bagaget. Idag inandas vi det sista av atmosfären i Cusco innan vi sätter oss på planet hem! Vi minns med stolthet den utmaning vi har klarat av. Inte minst bergspassen!

I resan ingår:
→ Alla transfers
→ Samtliga övernattningar enligt dagsprogram (se nedan)
→ Svensk guide, lokal engelskspråkig guide samt assisterande guider
→ Team med hästförare och hästar
→ Egen kock samt alla måltider och dricksvatten under vandringen (3 varma mål mat per dag +mellanmål/snacks/kaffe+te)
→ Informationsträff med genomgång av bland annat utrustning, acklimatisering och träning
→ All tältutrustning (personliga tält, mässtält med matutrustning)
→ Säkerhetsutrustning och sjukvårdsutrustning

I resan ingår inte:

→Internationellt flyg (vi samarbetar med resebyrå som hjälper dig vid behov)
→Saker av personlig natur (telefonsamtal, souvenirer, kläder och vandringsutrustning)
→Dricks till bärare och guider (rekommenderas 80-100 USD)

Övrigt:

→Vi erbjuder uthyrning av sovsäck, liggunderlag, dunjacka och duffelbag.

Vi erbjuder vi följande tillval för dig som vill sätta extra guldkant på din resa! Klicka in på respektive tillval för att läsa mer och lägg tillvalet i varukorgen om du vill köpa tillvalet.

tilläggsresa titicacasjön
Tilläggsresa titicacasjön
Hyr utrustning från oss
Hyr utrustningskit av oss!

 

Avbeställningsskydd ERV

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 45 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg?

Svar: I våra resor ingår inte flyg och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och flyga från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter eller helt enkelt kunna välja standard och pris på sina flyg. Därför ingår inte flyg, däremot så samarbetar vi med en väldigt bra flygresebyrå som gärna hjälper dig att boka in ditt flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär.

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: Ja, vi erbjuder ett avbeställningsskydd via försäkringsbolaget Europeiska ERV som du hittar under fliken “Tillval”.

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

Du gillar kanske också…