9-13 oktober 2018: Upplev Cinque Terre

5 dagar
  • Ta ett dopp i kuststaden Cinque Terre
  • Toppbild från de Apuanska Alperna vid Cinque Terre
  • Vandring i Cinque Terres fantastiska landskap
  • Landskap i Cinque Terre
  • Vandring mot toppen i de Apuanska alperna, Cinque Terre

Välkommen!

Här hittar du  info om en avgång på ett specifikt datum (aktuellt datum ovan).

Välj i flikarna för önskad info om just denna avgång.

Vill du boka in dig på resan klickar du på “BOKA NU” och följer instruktionerna.

Vill du ha mer detaljerad info om programmet, svar på vanliga frågor, inspireras av vackra bilder och få veta de 3 främsta skälen till att åka med Swett – gå då istället in på destinationssidan som du hittar i menyn under “Destinationer”.

 

 

Vad kul att du är intresserad av att åka med oss till Cinque Terre i Italien! På denna sida hittar du detaljerad information om en resa som avgår på ett specifikt datum. Är du intresserad av att veta mer om vårt upplägg i Cinque Terre kikar du in på vår destinationssida https://www.swett.se/cinqueterre/

1

Dag 1, tisdag 9 oktober: Avresa från Arlanda och ankomst i Pisa

Flyget går på förmiddagen från Arlanda och vi träffas upp på terminalen. Nu har vi fem härliga dagar framför oss! Vi landar i Pisa och möts av det varma vädret. Härifrån hämtas vi av en buss som tar oss upp i de Toscanska marmorbergen.

Bussen släpper oss i Stazzema, sen har vi en timmes vandring genom kastanjeskog innan vi når vår rifugio Forte dei Marmi som ligger i dalen intill Monte Procinto och Monte Nonas imponerande fasader. De som har kraft kvar i benen hänger med på en extra tur. Vandrarhemmet drivs av tre systrar, varav den ena är kock. På kvällen äter vi en stor italiensk måltid lagad på traditionellt vis, allt ekologiskt och närodlat.

2

Dag 2, onsdag 10 oktober: Vandring, topptur och middag

I maj blommar hela bergssidan på Monte Croce. Vi går tillsammans till foten av berget. Sen följer de som vill med till toppen och de som känner för en kortare tur tar den lika spektakulära vägen runt Monte Nona och tillbaka till rifugion. På kvällen väntar en ny brakmåltid. Aldrig smakar maten bättre än efter en lång vandring

3

Dag 3, torsdag 11 oktober: Vandring och middag på rifugio Muzzerone

På förmiddagen får de som vill möjlighet att ta sig upp för en av världens första via ferrata, till Procintos topp ledda av italienska bergsguider. De som föredrar att hålla sig på backen följer med till insteget och vandrar sedan runt berget tillsammans med den andra av våra guider. Är vädret klart så ser vi till spetsen av Cinque terres nationalpark dit vi ska åka efter lunch. Bussen kör oss till Portovenere varifrån vi vandrar upp till rifugio Muzzerone där Ettore och hans medarbetare har förberett en massa liguriska läckerheter som musslor, pesto och sardeller.”

4

Dag 4, fredag 12 oktober: Vandring med storslagen utsikt och festmåltid

Vi börjar dagen med att vandra genom den vildaste delen av Cinque terres nationalpark, med storslagen utsikt över de branta klipporna och så småningom hela kuststräckan med de fem små byarna. Vi går till Riomaggiore där de som är trötta tar bussen upp till boendet i Volastra, i lugnet uppe på höjden. De som har kraft kvar vandrar upp från Manarola. På kvällen äter vi en festmåltid hos Bruna på Trattoria L’Arcobaleno i Volastra.”

5

Dag 5, lördag 13 oktober: Vinfält och gelaterior

Vi vandrar från Volastra genom vinfälten ner mot Corniglia. Därifrån fortsätter de som vill till Vernazza och Monterosso. För den som vill är det lätt att korta vandringen med hjälp av tåget som går mellan byarna. Längs vägen passerar flera fantastiska gelaterior, där vi kan ladda med nya krafter.

Vad ingår i priset?

I resan ingår:
→ Samtliga transfers i Italien (buss+tåg)
→ Samtliga övernattningar enligt programmet
→ Svensk guide som är med hela tiden
→ Helpension (frukost, lunch, middag)

I resan ingår inte:
→ Saker av personlig natur (telefonsamtal, souvenirer, kläder och vandringstillbehör)
→ Alkohol
→ Dricks
→ Via ferrata (kräver att vi hyr in italienska bergsguider och kostar därför extra)

→ Flyg (Vi hjälper gärna till att boka!)

Vi erbjuder vi följande tillval för dig som vill sätta extra guldkant på din resa! Klicka in på respektive tillval för att läsa mer och lägg tillvalet i varukorgen om du vill köpa tillvalet.

 

Via Ferrata på Monte Procinto

 

 

Avbeställningsskydd ERV

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 45 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg?

Svar: I våra resor ingår inte flyg och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och flyga från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter eller helt enkelt kunna välja standard och pris på sina flyg. Därför ingår inte flyg, däremot så samarbetar vi med en väldigt bra flygresebyrå som gärna hjälper dig att boka in ditt flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär.

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: Ja, vi erbjuder ett avbeställningsskydd via försäkringsbolaget Europeiska ERV som du hittar under fliken “Tillval”.

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

Du gillar kanske också…