8-11 september 2022: Vandra i Jämtlandsfjällen

4 dagar
 • Fin vy över Jämtlandsfjällen
 • helags till sylarna
 • Helagstoppen
 • Jämtlandsfjällen björskog
 • Jämtlandsfjällen lung och ro
 • STF 8968
 • STF 7693
 • Storulvån
 • toppbestig
 • IMG_1651
 • Jämtlandsfjällen utsikt

Vad kul att du är intresserad av att åka med oss till Jämtlandsfjällen! På denna sida hittar du detaljerad information om en resa som avgår på ett specifikt datum. Är du intresserad av att veta mer om vårt upplägg på Jämtlandsfjällen kikar du in på vår destinationssida https://www.swett.se/jamtlandsfjallen

1

Dag 1, torsdag 8 september: Ankomst till Östersund

På fredagskvällen, dagen innan, har du tagit tåget från Stockholms centralt ca kl 21.00. Nu på morgonen anländer vi till Östersund innan kl 07.00 där bussen kommer och hämtar upp oss. Nu har vi ungefär tre timmar i buss framför oss. Vi åker igenom det jämtländska landskapet och landskapet blir mer och mer bergigt. Innan vi kommer fram till Ljungdalen har vi fjället utanför.

I Ljungdalen börjar vi med en stor brunch på vandrarhemmet i byn innan vandringen påbörjas. Nu är vi laddade! 12 km har vi framför oss. Vandringen börjar i en vacker björkskog innan vi kommer upp på kalfjället. Efter någon timma på fjället ser vi det storslagna Helagsmassivet framför oss. Framåt eftermiddagen är vi framme vid Helags fjällstation där vi checkar in och sover i fyrbäddsrum. På kvällen blir det en god middag och kanske en bastu?

2

Dag 2, fredag 9 septemberBestiga Helagstoppen

I dag ska vi upp på Helagstoppen, Sveriges högsta punkt nedanför polcirkeln. En perfekt dagstur utan stress. Helagstoppen ligger precis framför fjällstationen vi går den södra rutten upp och norra rutten ned för att få så stor variation som möjligt. På morgonen packar vi med oss lunchpaketet från frukostbuffén och gör oss redo.

Efter ungefär två timmar står vi framför helagsglaciären, ett imponerande istäcke uppe på bergssidorna. Det är Sveriges sydligaste glaciär vi har framför oss.

Efter ytterligare en timma står vi på toppen och blickar ut. Det är en fantastisk upplevelse och vi kan verkligen vara stolta över oss själva. Vi gjorde det! Är det bra väder så stannar vi ett bra tag uppe på toppen. Tidig eftermiddag är vi åter nere på fjällstationen och nu är det fri tid för att sedan fira vår prestation vid middagen!

3

Dag 3, lördag 10 september, vandring till Sylarna

Det här är vår absoluta favoritsträcka! Vandringe går genom riktig vildmark och bakom oss har vi Helagstoppen och framför oss Syltopparna. En fantastiskt vacker sträcka. Vandringen är ganska flack. Vi går i ett lugnt tempo och ungefär halvvägs stannar vi för att äta lunch i renvaktarstugan Mieskentjakke. Att äta lunchen mitt ute på fjället ger en skön frihetskänsla. Denna sträcka är inte alls särskilt välbesökt, till skillnad från den välkända jämtlandstriangeln som vi kommer in på dagen därpå. Vi njuter av lugnet.

Området vi nu rör oss i innehar en av Sveriges största populationer av fjällräv. Det är ganska liten chans att få se en räv men om man skulle göra det så gäller det att vara tyst och hålla sig på avstånd för att inte störa. Större chans har vi däremot att se renar som är ute och betar på fjället.

Dagen avslutas vid Sylarnas fjällstation där vi spenderar natten. Det är en modern, nyrenoverad fjällstation som är mycket fräsch. Vi avnjuter det välkända grytmålet innan vi kryper till kojs.

4

Dag 4, söndag 11 september: Vandring til Storulvån och sen hemfärd

Vi inleder resans sista dag med en frukostbuffé på fjällstationen innan vi säger adjö till Jämtlandsfjällen och vandrar till vandrings sista anhalt, Storulvån. Denna sista dag vandrar vi på jämtlandstriangeln, något som märks på att det är betydligt fler människor på leden jämfört med vad vi är vana vid. Från Storulvån tar vi bussen till Duved och hoppar på tåget till Stockholm. Vilken härlig resa vi har fått vara med om.

Vi har lärt känna nya vänner, vi har fått se vacker natur, avnjutit god mat och lärt oss massor om fjällvett.

 • Buss till och från tåget i Östersund och Duved.
 • Helpension från ankomst till avfärd i form av frukost, luncher och middagar.
 • Boende i fyrbäddsrum på Helags och Sylarnas fjällstation.
 • Ledning under svensk fjälledare.
 • Packlista och träningsprogram
 • Resa tur och retur till Östersund (vi hjälper gärna till att boka tåg!)
 • Dryck på fjällstationerna utöver vatten
 • Lakan till sängen och handdukar (ta med själv eller hyr på plats)
 • Personlig vandringsutrustning

ERV Avbeställningsskydd

Fråga: Vad gäller för villkor i samband med corona-pandemin?

Svar: Läs mer om alla villkor här www.swett.se/corona

 

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 45 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg eller tåg?

Svar: I våra resor ingår tar man sig alltid till resmålet på egen hand och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och ankomma från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter. Däremot hjälper vi gärna till att boka både tåg och flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär. Vi säljer också ett avbeställningsskydd via ERV.

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: På flera av våra resmål erbjuder vi ett avbeställningsskydd via försäkringsbolaget Europeiska ERV, du hittar det under fliken “Tillval”.

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

TRYGGHET

Swett står för trygghet. Dels trygghet i att vi arrangerar genomtänkta resor där din säkerhet som gäst alltid är högsta prioritet. Men också en trygghet i att du vet att det är en bra resa med hög kvalitet när du åker med Swett. Vi har tänkt massvis på hur lång en bra dagsetapp skall vara, vilken typ av boende våra gäster vill ha och hur man får ihop detaljerna som skapar helheten i en resa som bara flyter. Vi har rekat stigarna, provbadat forsen och pratat med ägaren av den lokala restaurangen över en middag. Du kan bara slappna av och ladda för en härlig semester, med Swett är du i trygga händer.

 

TILLGÄNGLIGHET

Vår dröm är att få ta med människor på äventyr där vi själva haft fantastiska upplevelser. Alla har dock inte erfarenheten och kunskaperna som krävs för att kunna ge sig ut i vildmarken på ett utmanande äventyr. Därför finns vi. Vi gör det stora äventyret tillgängligt för fler. Samtidigt avspeglar sig tillgängligheten i vårt sätt att vara. Vi välkomnar med öppna armar och försöker göra oss tillgängliga för våra gäster, där och när de behöver oss.

 

SERVICE I VÄRLDSKLASS

När du reser med Swett har du alltid med dig en av våra duktiga Swett-guider som turledare. De finns där enbart för din skull och jobbar stenhårt för att du ska få en så härlig resa och upplevelse som möjligt. Allt ifrån löpande planering och logistik, till att berätta historier och hjälpa till att föreviga dig framför den där extra fina utsikten med din kamera. Vi ger även järnet framför datorn på kontoret, där vi ser till att all planering är perfekt, alla bokningar är trippelkollade, att alla små detaljer är kvadruppelkollade och framför allt genom att serva våra gäster i sina förberedelser inför resan.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

P.S missa inte vår online föreläsningsturné i maj som du hittar genom att KLICKA HÄR

Din mailadress

x