27 september-1 oktober 2022: Upplev Cinque Terre

5 dagar
  • Utforska den vackra kusten av Cinque Terre med Swett
  • Toppbild från de Apuanska Alperna vid Cinque Terre
  • Vackra Cinque Terre
  • Landskap i Cinque Terre
  • Vandring mot toppen i de Apuanska alperna, Cinque Terre

Välkommen!

Här hittar du  info om en avgång på ett specifikt datum (aktuellt datum ovan).

Välj i flikarna för önskad info om just denna avgång.

Vill du boka in dig på resan klickar du på “BOKA NU” och följer instruktionerna.

Vill du ha mer detaljerad info om programmet, svar på vanliga frågor, inspireras av vackra bilder och få veta de 3 främsta skälen till att åka med Swett – gå då istället in på resmålssidan som du hittar i menyn under “RESMÅL”.

 

 

Vad kul att du är intresserad av att åka med oss till Cinque Terre i Italien! På denna sida hittar du detaljerad information om en resa som avgår på ett specifikt datum. Är du intresserad av att veta mer om vårt upplägg i Cinque Terre kikar du in på vår destinationssida https://www.swett.se/cinqueterre/

1

Dag 1: Från Pisa till marmorbergen i Apuanska alperna

Vi möts upp på Pisa flygplats efter lunch. Från Pisa åker vi sedan buss upp mot de toscanska marmorbergen. Vi åker vidare till Stazzema, där vi påbörjar vår vandring. Från Stazzema vandrar vi genom vacker kastanjeskog tills vi anländer till vår rifugio (toppstuga) i Forte dei Marmi, i en dal alldeles intill de storslagna bergen Monte Procinto och Monte Nonas fasader. Vi övernattar på en bergsstuga som ägs av två systrar, och på kvällen avnjuter vi en traditionell italiensk middag lagad på närodlade råvaror.

2

Dag 2: Upplev det gröna Monte Croce

Vi vandrar tillsammans till foten av Monte Croce, ett berg vars sidor blomstrar av färgrikedom i maj. Det är frivilligt att följa med upp till toppen av berget. Vill du hellre gå en kortare sträcka kan du vandra den spektakulära leden runt Monte Nona tillbaka till rifugion, där vi njuter av ännu en italiensk måltid.

3

Dag 3: Från toppen av Procinto till Cinque Terre

På förmiddagen erbjuds möjligheten att ta sig upp på en av världens äldsta via ferrata, mot Monte Procintos topp, tillsammans med en lokal bergsguide. Vill du hellre stanna på lägre höjd kan du följa med på vandringen till insteget av klättringen och sen runda berget. Är det bra väder har vi klar utsikt hela vägen till spetsen av Cinque Terres nationalpark.  Efter Monte Procinto vandrar vi till Stazzema och får busstransport till vårt nästa boende, ett gammalt kloster som numera inhyser vandrare som vill utforska Cinque Terre. På kvällen kan den som vill följa med på en vinprovning på en närliggande gård.

4

Dag 4: Nationalparken i Cinque Terre

Vi inleder dagen med en fin vandring ned till Monterosso, där vi tar båten bort till Manarola. Härligt att få se byarna och kusten även från vattnet. Väl framme i Manarola väntar en kämpig uppförsbacke, ca 1 h vandring upp till Volastra, där vi avnjuter en härlig lunch med havets läckerheter. Efter lunchen vandrar vi längs vinrankorna bort till Corniglia, där vi nöjda efter en härlig dag vilar fötterna i 15 min på tåget till Monterosso och vandrar den sista biten upp till vårt boende.

5

Dag 5: Det bortglömda Levanto

Sista dagen på äventyret. Vi tar oss på en vidunderligt härlig stig bort mot den lite bortglömda byn Levanto. Vi tar paus vid utkiksplatsen och njuter av omgivningarna. I Levanto väntar en riktig braklunch följt av ett besök till kustens finaste strand, mitt i byn.

På eftermiddagen åker vi tillbaka till Pisa, och därifrån går sedan flyget hem till Sverige efter en oförglömlig vandring genom världsarvet på den italienska Rivieran.

Tack för det här äventyret!

Vad ingår i priset?

I resan ingår:
→ Samtliga transfers i Italien (buss+tåg)
→ Samtliga övernattningar enligt programmet
→ Svensk guide som är med hela tiden
→ Helpension (frukost, lunch, middag)

I resan ingår inte:
→ Saker av personlig natur (telefonsamtal, souvenirer, kläder och vandringstillbehör)
→ Alkohol
→ Dricks
→ Via ferrata (kräver att vi hyr in italienska bergsguider och kostar därför extra)

→ Flyg (Vi hjälper gärna till att boka!)

Vi erbjuder vi följande tillval för dig som vill sätta extra guldkant på din resa! Klicka in på respektive tillval för att läsa mer och lägg tillvalet i varukorgen om du vill köpa tillvalet.

 

Via Ferrata på Monte Procinto

 

 

Avbeställningsskydd ERV

Fråga: Vad gäller för villkor i samband med corona-pandemin?

Svar: Läs mer om alla villkor här www.swett.se/corona

 

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 45 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg eller tåg?

Svar: I våra resor ingår tar man sig alltid till resmålet på egen hand och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och ankomma från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter. Däremot hjälper vi gärna till att boka både tåg och flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär. Vi säljer också ett avbeställningsskydd via ERV.

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: På flera av våra resmål erbjuder vi ett avbeställningsskydd via försäkringsbolaget Europeiska ERV, du hittar det under fliken “Tillval”.

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

TRYGGHET

Swett står för trygghet. Dels trygghet i att vi arrangerar genomtänkta resor där din säkerhet som gäst alltid är högsta prioritet. Men också en trygghet i att du vet att det är en bra resa med hög kvalitet när du åker med Swett. Vi har tänkt massvis på hur lång en bra dagsetapp skall vara, vilken typ av boende våra gäster vill ha och hur man får ihop detaljerna som skapar helheten i en resa som bara flyter. Vi har rekat stigarna, provbadat forsen och pratat med ägaren av den lokala restaurangen över en middag. Du kan bara slappna av och ladda för en härlig semester, med Swett är du i trygga händer.

 

TILLGÄNGLIGHET

Vår dröm är att få ta med människor på äventyr där vi själva haft fantastiska upplevelser. Alla har dock inte erfarenheten och kunskaperna som krävs för att kunna ge sig ut i vildmarken på ett utmanande äventyr. Därför finns vi. Vi gör det stora äventyret tillgängligt för fler. Samtidigt avspeglar sig tillgängligheten i vårt sätt att vara. Vi välkomnar med öppna armar och försöker göra oss tillgängliga för våra gäster, där och när de behöver oss.

 

SERVICE I VÄRLDSKLASS

När du reser med Swett har du alltid med dig en av våra duktiga Swett-guider som turledare. De finns där enbart för din skull och jobbar stenhårt för att du ska få en så härlig resa och upplevelse som möjligt. Allt ifrån löpande planering och logistik, till att berätta historier och hjälpa till att föreviga dig framför den där extra fina utsikten med din kamera. Vi ger även järnet framför datorn på kontoret, där vi ser till att all planering är perfekt, alla bokningar är trippelkollade, att alla små detaljer är kvadruppelkollade och framför allt genom att serva våra gäster i sina förberedelser inför resan.

Du gillar kanske också…

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

P.S missa inte vår online föreläsningsturné i maj som du hittar genom att KLICKA HÄR

Din mailadress

x