23-25 september 2022: Höga Kusten

3 dagar
 • Utsikt-min
 • Skuleskogen
 • Skuleskogen

1

Fredag 23 september: Ankomst Friluftsbyn

Du anländer till vårt boende för helgen, Friluftsbyn, på fredag kväll. Du är välkommen att checka in mellan 15.00 och 21.00. Kl 21.00 tänder vi brasan och det bjuds på välkomstdryck och snacks och en introduktion av helgen av ansvarig guide. Alla är laddade att köra igång med förberedelsehelgen morgonen dagen därpå! Boendet sker i Friluftsbyns fina stugor, vi bor där två och två.

 


2

Lördag 24 september: Via Ferrata, toppturstest och teori

Idag väntar en fullspäckad dag! En härlig frukost står uppdukad, vi äter tillsammans och efter frukosten blir det en utrustningsgenomgång. Du får veta hur du bäst klär dig ute i friluftslivet, hur stor ryggsäck man kan förväntas ha på Kebnekaise, vilka kängor som passar m.m.

Efter genomgången går alla till sina stugor och byter om och gör sig redo för nästa aktiviteter – Via Ferrata. Vi samlas igen och tar en gemensam promenad bort till botten av Skuleberget där Via Ferrata-klättringen pågår. Vi har två leder att välja mellan, Vita och Röda leden. Den ena (vita) är lämplig för de som aldrig testat Via Ferrata tidigare och den andra (röda) är för de som vill utmana sig lite extra. Både lederna kommer ge dig värdefull erfarenhet inför din bestigning av Kebnekaise. Att klättra via Ferrata är riktigt häftigt! du kommer utmana dina rädslor och den vackra utsikten på toppen, tillsammans med stoltheten att ha klarat av det, är belöningen när allt är avklarat! Efter klättringen går vi ned igen via en stig och äter lunch på restaurangen Hillside Kitchen, självklart något härligt lokalt från Ångermanland.

På eftermiddagen är det dags för nästa utmaning – Toppturstestet! Nu är det dags att testa formen, är du redo för Kebnekaise eller inte? Vi ska upp på samma topp som på förmiddagen, men en annan väg – nämligen Östra Bergsstigen, och denna gång använder vi enbart våra ben, fötter och kängor. Alla går i fri fart, på toppen möter guiden upp och du får en tid och ett utlåtande på ditt tempo. Behöver du lägga i en växel eller inte?

Efter kaffe och fika uppe på toppstugan så går vi i samlad trupp ned till Friluftsbyn. Nu är alla trötta efter en intensiv dag och vi får lite egen tid i stugorna innan vi samlas för middag och reflektion. Efter middagen håller ansvarig guide en genomgång av vad som kan förväntas under morgondagen och tips gällande vandringsteknik.


3

Söndag 25 september: Vandring i Skuleskogen och hemfärd

Sista dagen på helgen avslutas med flaggan i topp! Efter frukost hämtar en buss upp oss och kör till Skuleskogens nationalpark. Idag ska vi vandra en hel dag i den fantastiska trollskogen och vi kommer få uppleva vackra utsikter över Norrfjärden, riktig gammal urskog och såklart den legendariska Slåttdalsskrevan. Vi har med oss matpaket som vi äter längs med vandringen. Under denna dag kommer du få en insikt i vilket tempo vi kommer gå i på Kebnekaise, hur det är att vandra i grupp och såklart möjlighet att ställa alla dina frågor till guiderna.

Framåt eftermiddagen hämtar bussen upp oss och skjutsar tillbaka oss till Friluftsbyn där vi säger tack och hejdå, vi ses på Kebnekaise!


 • Två nätters boende i 2bäddsstuga
 • Helpension:
  • Snacks vid välkomstmöte fredag kväll
  • Frukost dag 1&2
  • Lunch dag 1&2
  • Middag dag 2
  • Fika i toppstugan
 • Via Ferrata-Klättring
  • Utrustning
  • Guidning
 • En hel dags vandring i Skule skogen med transfer
 • Dom bästa förberedelserna du kan tänka dig inför Kebnekaise!
 • Resa till och från Höga Kusten
 • Dryck utöver måltidsdryck
 • Lakan till sängen och handdukar (ta med själv eller hyr på plats)
 • Personlig vandringsutrustning

ERV avbeställningsskydd

Fråga: Vad gäller för villkor i samband med corona-pandemin?

Svar: Läs mer om alla villkor här www.swett.se/corona

 

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 45 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg eller tåg?

Svar: I våra resor ingår tar man sig alltid till resmålet på egen hand och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och ankomma från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter. Däremot hjälper vi gärna till att boka både tåg och flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär. Vi säljer också ett avbeställningsskydd via ERV.

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: På flera av våra resmål erbjuder vi ett avbeställningsskydd via försäkringsbolaget Europeiska ERV, du hittar det under fliken “Tillval”.

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

TRYGGHET

Swett står för trygghet. Dels trygghet i att vi arrangerar genomtänkta resor där din säkerhet som gäst alltid är högsta prioritet. Men också en trygghet i att du vet att det är en bra resa med hög kvalitet när du åker med Swett. Vi har tänkt massvis på hur lång en bra dagsetapp skall vara, vilken typ av boende våra gäster vill ha och hur man får ihop detaljerna som skapar helheten i en resa som bara flyter. Vi har rekat stigarna, provbadat forsen och pratat med ägaren av den lokala restaurangen över en middag. Du kan bara slappna av och ladda för en härlig semester, med Swett är du i trygga händer.

 

TILLGÄNGLIGHET

Vår dröm är att få ta med människor på äventyr där vi själva haft fantastiska upplevelser. Alla har dock inte erfarenheten och kunskaperna som krävs för att kunna ge sig ut i vildmarken på ett utmanande äventyr. Därför finns vi. Vi gör det stora äventyret tillgängligt för fler. Samtidigt avspeglar sig tillgängligheten i vårt sätt att vara. Vi välkomnar med öppna armar och försöker göra oss tillgängliga för våra gäster, där och när de behöver oss.

 

SERVICE I VÄRLDSKLASS

När du reser med Swett har du alltid med dig en av våra duktiga Swett-guider som turledare. De finns där enbart för din skull och jobbar stenhårt för att du ska få en så härlig resa och upplevelse som möjligt. Allt ifrån löpande planering och logistik, till att berätta historier och hjälpa till att föreviga dig framför den där extra fina utsikten med din kamera. Vi ger även järnet framför datorn på kontoret, där vi ser till att all planering är perfekt, alla bokningar är trippelkollade, att alla små detaljer är kvadruppelkollade och framför allt genom att serva våra gäster i sina förberedelser inför resan.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

P.S missa inte vår online föreläsningsturné i maj som du hittar genom att KLICKA HÄR

Din mailadress

x