22 september-3 oktober 2022: Vandra Inkaleden

12 dagar
  • Det mytomspunna Machu Piccu där vi spenderar en heldag när vi går Inkaleden
  • Hästar på Inkaleden
  • Med Swett till Inkaleden
  • Vandring på Inkaleden
  • Swetts grupp på Inkaleden

Välkommen!

Här hittar du  info om en avgång på ett specifikt datum (aktuellt datum ovan).

Välj i flikarna för önskad info om just denna avgång.

Vill du boka in dig på resan klickar du på “BOKA NU” och följer instruktionerna.

Vill du ha mer detaljerad info om programmet, svar på vanliga frågor, inspireras av vackra bilder och få veta de 3 främsta skälen till att åka med Swett – gå då istället in på resmålssidan som du hittar i menyn under “RESMÅL”.

 

 

Vad kul att du är intresserad av att åka med oss till Inkaleden och Machu Picchu! På denna sida hittar du detaljerad information om en resa som avgår på ett specifikt datum. Är du intresserad av att veta mer om vårt upplägg på Inkaleden kikar du in på vår destinationssida https://www.swett.se/inkaleden

1

Dag 1, torsdag 22 september: Ankomst Cusco

Du flyger från Sverige över Atlanten till Peru. Vi är gärna behjälpliga med din flygbokning via vår flygagent. Ett vanligt upplägg är att flyga från Arlanda till Lima, Perus huvudstad, och sedan vidare därifrån med inrikesflyg till Cusco men det finns också andra möjligheter, exempelvis via Bogota.Vi landar på 3400 meters höjd vilket märks på att det är tuffare att andas! En spännande upplevelse. Vi börjar äventyret med en härlig middag i peruansk stil på en restaurang i närheten av hotellet.”

2

Dag 2, fredag 23 septemberAcklimatisering Cusco

Eftersom vi landat på hela 3400 meters höjd är det många som är matta och trötta efter första natten. Det gör att vi tar det lugnt och upplever Cusco. Här finns mycket att se. Byggnadsverk som Coricancha, katedralen eller varför inte bara de små härliga gränderna runt hotellet. Vi acklimatiserar oss sakta men säkert för att må så bra som möjligt när vandringen börjar.

3

Dag 3, lördag 24 september: Heliga dalen

Idag tar vi oss till heliga dalen eller som den också heter Urubamba Valley. Vi besöker Pisac och den lokala marknaden. Överallt omkring oss ser vi terassodlingar. För att acklimatisera oss bättre till den kommande höjden gör vi en kortare vandringstur upp till Qalla Q’asa, the citadel och ser ut över terasserna. Heliga dalen är känd för sina efterlämningar av Inka-folket.

4

Dag 4, söndag 25 september: Transport till Soray Pampa

Vi tar en minibuss upp i bergen. Längs med vägen äter vi frukost i en liten by och ankommer så småningom till Soray Pampa. Nu är vi äntligen uppe i bergen! Vi tar oss fram i en grönskande dal där regnskogen prunkar och första dagen handlar det om att acklimatiseras. Vi kommer fram tidig eftermiddag och tar en stor lunch på lodgen vi bor på innan vi checkar in på våra rum. Vi bor i dubbelrum med dusch. Idag ser vi också berget Salkantay i sin prakt!

5

Dag 5, måndag 26 september: Acklimatiseringstur Soray Pampa

Idag har vi en acklimatiseringstur upp till en makalöst vacker glaciärsjö framför oss. Efter en stor frukost bestående av te, kaffe, frukt i form av färsk avokado och mango, müsli, ägg, bacon och andra läckerheter så börjar vi vandra. Eftersom vi i eftermiddag återvänder tillbaka till Soray Pampa behöver vi inte ha med oss mer än en lätt dagspackning. Uppe vid glaciärsjön blickar vi ned i dalen och vi ser också starten på rutten vi ska börja gå imorgon. Med denna tur så följer vi det som man i acklimatiserings-sammanhang kallar ”Walk High – Sleep Low” som gör att vi anpassar oss till höjden bättre.

6

Dag 6, tisdag 27 september: Vandring över första bergspasset Inkachillaska och ned till Sisay Pampa

Idag är en utmanande dag! Vi ska ta oss över det högsta passet på resan på 5100 meters höjd. Vi börjar från Soray Pampa och går sakta, sakta. Ingen stress! Vi stann ar och äter, dricker och tar det lugnt. Så småningom är vi uppe på bergspasset, här är det tunn luft! Men vilken utsikt. Vetskapen att här är det mindre än 100 personer som vandrar varje år jämfört med den traditionella inkaleden där det vandrar över 75.000 personer lämnar oss med en känsla av tacksamhet. Efter att ha njutit av utsikten från passet går vi ned till 4200 meters höjd där våra hästförare redan slagit upp våra tält. Vi avnjuter kaffe och fika i mässtältet vid ankomst.

7

Dag 7, onsdag 28 september: Vandring över andra bergspasset Palqay

Vi klarar av resans andra och sista bergspass. Det är ett lägre pass än igår, men gårdagen gör att vi är möra i benen. Vi har gott om tid på oss och kan ta det i vår takt. Belöningen är att komma över Abra Palqay och blicka in i nästa dal, Ahobamba. Vi känner att vi kommer närmare och närmare vårt slutmål Macchu Picchu. I natt sover vi återigen i tält. Den här tältplatsen är den absolut vackraste på hela resan! En helt fantastisk utsikt ned över Ahobamba.

8

Dag 8, torsdag 29 september: Vandring till den nedre platån

Idag blir det en lugnare dag. Vi tar sovmorgon och efter en lång och lugn frukost så börjar vi vandra nedför. Idag passerar vi en plats där det för ca 20 år sedan var ett förödande jordskred som spolade med sig stora delar av Ahobamba dalen nedför. Vi besöker på vägen till vårt läger de gamla inka-ruinerna i närheten av det område vi slår upp våra tält.

9

Dag 9, fredag 30 september: Vandring ned till kaffeplantagen

Idag är det en lång dag med många höjdmeter nedför! Vi ska ta oss ned i den lummiga och fuktiga djungeln. Vi börjar tidigt på morgonen, före gryningen har gått upp så går vi med pannlampor genom djungeln. En häftig och minnesvärd upplevelse. Idag är det dagen det är störst chans att få se djur, exempelvis fåglar, hjortar. Högre upp i bergen finns det pumor men dom är väldigt folkskygga. Senare på dagen kommer vi fram till en plantage där vi sover för natten. Huset omges av kaffe och bananodlingar och det känns som vi kommit till paradiset. För första gången på flera nätter har vi möjlighet att ladda upp vår elektronik!

10

Dag 10, lördag 1 oktober: Vandring till Hidroelectrica och vidare till Aguas Calientes

Dags att komma tillbaka till civilisationen! Förmiddagen består av 2 timmars vandring i regnskog innan vi hittar på bergståget i Hidroelectrica som tar oss till den lilla byn Aguas Calientes dit vi utgår ifrån när vi besöker Machu Picchu. Hidroelectrica är en liten stad som uppstått för att den ligger så nära Machu Picchu. Här sover vi på hotell och äter en god middag på kvällen innan vi börjar ladda för slutmålet, Machu Picchu!

11

Dag 11, söndag 2 oktober: Heldag i Machu Picchu och sedan tillbaka till Cusco

Idag upplever vi det sägenomspunna Machu Picchu! Vi vandrar upp på Machu Picchu mountain som ger den absolut bästa utsikten över Machu Picchu, den klassiska vyn som man känner igen från vykort och tavlor. Vi har en lokala guide som berättar om historiken bakom denna fantastiska och bortglömda stad. På eftermiddagen tar vi tåget tillbaka till Cusco och firar med en härlig middag i Cusco.

12

Dag 12, måndag 3 oktober: Flyg hem till Sverige

Sista dagen med gänget. Vi flyger hem med en fantastisk upplevelse i bagaget. Idag inandas vi det sista av atmosfären i Cusco innan vi sätter oss på planet hem! Vi minns med stolthet den utmaning vi har klarat av. Inte minst bergspassen!

I resan ingår:
→ Alla transfers
→ Samtliga övernattningar enligt dagsprogram (se nedan)
→ Svensk guide, lokal engelskspråkig guide samt assisterande guider
→ Team med hästförare och hästar
→ Egen kock samt alla måltider och dricksvatten under vandringen (3 varma mål mat per dag +mellanmål/snacks/kaffe+te)
→ Informationsträff med genomgång av bland annat utrustning, acklimatisering och träning
→ All tältutrustning (personliga tält, mässtält med matutrustning)
→ Säkerhetsutrustning och sjukvårdsutrustning

I resan ingår inte:

→Internationellt flyg (vi samarbetar med resebyrå som hjälper dig vid behov)
→Saker av personlig natur (telefonsamtal, souvenirer, kläder och vandringsutrustning)
→Dricks till bärare och guider (rekommenderas 80-100 USD)

Övrigt:

→Vi erbjuder uthyrning av sovsäck, liggunderlag, dunjacka och duffelbag.

Vi erbjuder vi följande tillval för dig som vill sätta extra guldkant på din resa! Klicka in på respektive tillval för att läsa mer och lägg tillvalet i varukorgen om du vill köpa tillvalet.

tilläggsresa titicacasjön
Tilläggsresa titicacasjön
Hyr utrustning från oss
Hyr utrustningskit av oss!

 

Avbeställningsskydd ERV

Fråga: Vad gäller för villkor i samband med corona-pandemin?

Svar: Läs mer om alla villkor här www.swett.se/corona

 

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 45 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg eller tåg?

Svar: I våra resor ingår tar man sig alltid till resmålet på egen hand och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och ankomma från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter. Däremot hjälper vi gärna till att boka både tåg och flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär. Vi säljer också ett avbeställningsskydd via ERV.

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: På flera av våra resmål erbjuder vi ett avbeställningsskydd via försäkringsbolaget Europeiska ERV, du hittar det under fliken “Tillval”.

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

TRYGGHET

Swett står för trygghet. Dels trygghet i att vi arrangerar genomtänkta resor där din säkerhet som gäst alltid är högsta prioritet. Men också en trygghet i att du vet att det är en bra resa med hög kvalitet när du åker med Swett. Vi har tänkt massvis på hur lång en bra dagsetapp skall vara, vilken typ av boende våra gäster vill ha och hur man får ihop detaljerna som skapar helheten i en resa som bara flyter. Vi har rekat stigarna, provbadat forsen och pratat med ägaren av den lokala restaurangen över en middag. Du kan bara slappna av och ladda för en härlig semester, med Swett är du i trygga händer.

 

TILLGÄNGLIGHET

Vår dröm är att få ta med människor på äventyr där vi själva haft fantastiska upplevelser. Alla har dock inte erfarenheten och kunskaperna som krävs för att kunna ge sig ut i vildmarken på ett utmanande äventyr. Därför finns vi. Vi gör det stora äventyret tillgängligt för fler. Samtidigt avspeglar sig tillgängligheten i vårt sätt att vara. Vi välkomnar med öppna armar och försöker göra oss tillgängliga för våra gäster, där och när de behöver oss.

 

SERVICE I VÄRLDSKLASS

När du reser med Swett har du alltid med dig en av våra duktiga Swett-guider som turledare. De finns där enbart för din skull och jobbar stenhårt för att du ska få en så härlig resa och upplevelse som möjligt. Allt ifrån löpande planering och logistik, till att berätta historier och hjälpa till att föreviga dig framför den där extra fina utsikten med din kamera. Vi ger även järnet framför datorn på kontoret, där vi ser till att all planering är perfekt, alla bokningar är trippelkollade, att alla små detaljer är kvadruppelkollade och framför allt genom att serva våra gäster i sina förberedelser inför resan.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

P.S missa inte vår online föreläsningsturné i maj som du hittar genom att KLICKA HÄR

Din mailadress

x