2-9 oktober 2021: Vandring i Atlasbergen

8 dagar
  • Starka åsnor hjälper till med packningen under vandringen i Atlasbergen
  • Vandring bland Atlasbergen
  • Glad lokal guide i Atlasbergen
  • Vandring in i bergstaden Imlil i Atlasbergen
  • Gruppbild på Jbel Toubkal, Atlasbergen

Välkommen!

Här hittar du  info om en avgång på ett specifikt datum (aktuellt datum ovan).

Välj i flikarna för önskad info om just denna avgång.

Vill du boka in dig på resan klickar du på “BOKA NU” och följer instruktionerna.

Vill du ha mer detaljerad info om programmet, svar på vanliga frågor, inspireras av vackra bilder och få veta de 3 främsta skälen till att åka med Swett – gå då istället in på destinationssidan som du hittar i menyn under “Destinationer”.

 

 

Vad kul att du är intresserad av att åka med oss till Atlasbergen i Marocko! På denna sida hittar du detaljerad information om en resa som avgår på ett specifikt datum. Är du intresserad av att veta mer om vårt upplägg i Atlasbergen kikar du in på vår destinationssida https://www.swett.se/atlasbergen

1

Dag 1, lördag 2 oktober: Ankomst Marrakech och transport till bergsstaden Imlil

På kvällen anländer vi till Marocko och transporteras genom det lilla samhället Ansi till den livliga bergsstaden Imlil – knutpunkt och marknadsplats för vandrare i den marockanska delen av Atlasbergen. Här bor berberna, folket som funnits i bergen i generationer. När vi har checkat in på det mysiga hotellet Dar Assarou avnjuter vi en marockansk middag innan vi går till sängs för att vila upp oss inför morgondagens äventyr. Utsikten från hotellet går inte av för hackor, det är väldigt vackert när vi blickar ut över bergen.

2

Dag 2, söndag 3 oktoberImlil->Tahliouine

Vi börjar med en stadig marockans frukost på hotellet innan det är dags att möta upp med våra ånseförare. När allting är packat och klart börjar vi vår vandring längs en stig i dalen som leder till den lilla byn Matat. När vi har passerat Matat går stigen uppför och vi närmar oss Tizi Oudid (2219m). Därefter följer vi en sluttande led mot  byn Ait Aissa och forstätter sedan ytterligare ca en timme innan vi når fram till Tahliouine (1750m). Här bor vi för natten i ett mysigt litet gästhus!

3

Dag 3, måndag 4 oktober: Tahliouine->Azib Assoul

Efter frukost korsar vi dalen och påbörjar en försiktig bestigning mot bergspassetpasset vid Teouti (2400m). Vi kan behöva ta oss igenom en del rullgrus innan vi tar oss upp till toppen av passet, där vi får vår första, otroligaautsikt över Toubkal-massivet. Från toppen av passet följer vi sedan en lång sluttning mot  byn Assaka som är en liten pärla. Med dagens sista energi kämpar vi oss upp ytterligare ett bergspass innan dess att vi når fram till  till lägret för natten. Där slår vi upp tälten och förbereder en god middag innan vi lägger oss under det marockanska himlavalvet för en god natts sömn. Vi äter maten i vårt medhavda mässtält.

4

Dag 4, tisdag 5 oktober: Azib Assoul->Azib Tamsoult

Dagen bjuder på en lång och härligt vandring i behagligt lugnt tempo genom ett varierande landskap. Vi passerar de lokala herdarnas boskap med får och getter och vi följer en uppåtgående led som snart vänder och sluttar ner till en dalgång vid floden Azaden. Våra kockar och mulförare har redan gått i förväg, och när vi kommer fram har de slagit upp mässtältet och är redo att servera oss en sensationell marockansk lunch. Vilken service! Det är med ny energi i kroppen vi vandrar upp till vårt nästa läger vid Azib Tamsoult (2250m).

5

Dag 5, onsdag 6 oktober: Azib Tamsoult-Toubkal Basecamp

Vi börjar förbereda oss för den utmanande toppturen. Vi vandrar på över 3000 meters höjd för att låta kroppen acklimatisera sig till höjden ordentligt. Utmaningen för dagen är Tziki Mzik-passet. Från passet kan vi se Toubkal-massivet från flera perspektiv, och vi även se den östra delen av berget, ded spektakulära naturformationen Ifni Dome (3876m) och få en skymt av toppen som majestätiskt reser sig mot den blå himlen. Från passet tar vi oss sedan ner till den lilla byn Aremd. Här ansluter vi till en etablertad turistled. Från att ha varit relativt ensamma möter vi här flera andra grupper om ska till toppen. Därifrån vandrar vi ett kort stycke till Toubkal Basecamp, där vi stannar för att övernatta i tält och delar erfarenheter med andra grupper som även de förbereder sig inför ett toppförsök.

6

Dag 6, torsdag 7 oktober: Toppförsök på Marockos högsta punkt 4167 m ö h.

Kroppen har anpassat sig till höjden, och vi är redo att ta oss an den tuffaste dagen på vår vandring i Atlasbergen, nu ska vi till toppen!. Redan innan gryningen börjar vi vår väg mot toppen, och i pannlampornas sken tar det oss ungefär 5-6 timmar att nå toppen. På toppen av Nordafrikas högsta berg, på 4167 meters höjd, njuter vi av utsikten över hela Atlasbergen och Marrakechs vidsträckta slätter. Härifrån tar vi oss sedan ner till baslägret där vi firar med en äkta marockansk sensationsmiddag innan vi går till sängs för att vila upp oss efter den krävande vandringen.

7

Dag 7, fredag 8 oktober: Toubkal Basecamp->Imlil->Marrakech

Vi har bestigit Jbel Toubkal, och vi har fått sova en god natts sömn, nöjda över vår upplevelse dagen innan. Idag är det dags för nya upplevelser. Vi vandrar nerför i behagligt tempo till byarna Sidi Chamharouch och passerar återigen Aremd som vi besökte på vägen uppåt, vi passerar floden Mizane innan vi anländer till vår utgångspunkt i Imlil vid dagens slut. Skönt att få duscha och byta från vandringskläder till vardagskläder! På kvällen åker vi tillbaka till staden Marrakech, som taget ur Tusen och en natt, där vi checkar in på ett enkelt hotell, äter en traditionell marockansk middag och firar vår lyckade vandring i Atlasbergen.

8

Dag 8, lördag 9 oktober: Marknader och bazarer i Marrakech

Idag finns möjlighet att få en guidad tur på alla marknader, bazarer och sevärdheter i Marrakech, innan det är dags för hemfärd. Vilken vecka vi haft! Nya vänner, nya upplevelser och minnen för livet!

I resan ingår:
→ Transfer till/från Marrakech International Airport
→ Samtliga övernattningar enligt programmet
→ Svensk guide
→ Lokal engelskspråkig guide samt assisterande guider
→ Team med åsneförare och åsnor som bär gemensam utrustning
→ Egen kock
→ Samtliga måltider och dricksvatten under vandringen (3 varma mål mat per dag
+mellanmål/snacks/kaffe+te)
→ Informationsträff med genomgång av bland annat utrustning, acklimatisering och
träning
→ All tältutrustning (personliga tält, mässtält med matutrustning)
→ Säkerhetsutrustning och sjukvårdsutrustning

I resan ingår inte:
→Saker av personlig natur (telefonsamtal, souvenirer, kläder och vandringsutrustning
+sovsäck)
→Dricks till bärare och guider

→ Flyg (Vi hjälper gärna till att boka!)

Vi erbjuder vi följande tillval för dig som vill sätta extra guldkant på din resa! Klicka in på respektive tillval för att läsa mer och lägg tillvalet i varukorgen om du vill köpa tillvalet.

Haglöfs duffelbag
Hyra utrustningskit bestående av sovsäck, liggunderlag och dunjacka

 

Avbeställningsskydd ERV

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 45 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg?

Svar: I våra resor ingår inte flyg och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och flyga från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter eller helt enkelt kunna välja standard och pris på sina flyg. Därför ingår inte flyg, däremot så samarbetar vi med en väldigt bra flygresebyrå som gärna hjälper dig att boka in ditt flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär.

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: Ja, vi erbjuder ett avbeställningsskydd via försäkringsbolaget Europeiska ERV som du hittar under fliken “Tillval”.

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

Du gillar kanske också…