13-20 sep 2025: Camino de Santiago

8 dagar
 • pexels-pixabay-163407
 • Everest Base Camp Namche Bazaar
 • Gruppbild vid Mount Everest Base Camp
 • Vandring mot Everest Base Camp
 • Everest_Basecamp_Bildgalleri_4_Grupp

Här hittar du detaljerad bokningsinformation om en specifik avgång.

Söker du detaljerad info om upplägget i Camino de Santiago innan du är redo att boka?

Besök då vår destinationssida!

 1

Dag 1: Ankomst i Avilés

Välkommen till Asturien och den lilla hamnstaden Avilés. Det är i denna historiska och vackra stad i Biscayabukten som vårt äventyr börjar. Anländer du med flyg så kommer ditt plan att landa på eftermiddagen och en transfer stå redo att skjutsa dig till vårt hotell i staden (ca 20 min). På hotellet kommer du möta resten av gruppen och er svenska Swett guide. Har du valt att hyra en cykel genom oss kommer den att stå redo för dig på hotellet.  Höjdpunkten idag är vår välkomstmiddag där vi firar allt det härliga som vi ska få uppleva och börjar bekanta oss med varandra.


2

Dag 2: Cykla från Avilés till Cudillero (24 km)

Vår första dag på två hjul är en uppvärmningsdag med en lite kortare sträcka att cykla (24 km). Eftersom vi inte har bråttom så tar vi tillfället i akt att besöka Avilés äldre stadsdelar innan vi trampar iväg. De första dagarna på vår resa kommer vi cykla längs kusten och stundtals få vackra vyer över Atlanten klarblåa vatten och Biscayabuktens långa vita sandstränder. Längs vår resa kommer vi möta små pittoreska samhällen som alla har sin egna speciella charm. Vårt slutmål idag är just en sådan plats. Den lilla fiskebyn Cudillero ligger som insprängd i den klippiga kustlinjen och är som taget ur ett vykort. Gamla hus med färgglada fönsterluckor ramar in det kullerstensbeklädda torget. Torget doftar av hav och här njuter vi av en riktigt god middag.


3

Dag 3 – Cykla från Cudillero till Luarca (47 km)

Idag lämnar vi den lilla staden Cudillero för att fortsätta vår färd längs kusten.  Dagens etapp är nästan dubbel så långtsom gårdagen och i relativt kuperad terräng. Det blir en utmanande dag men en dag som bjuder på många fina utsikter över den klippiga kustlinjen och det böljande inlandet. Att bryta av den långa cykelturen med god lagad lunch i en av byarna på vägen ger oss ny energi att fortsätta. Strax innan vi når hamnen i den lilla staden Luarca gör vi en avstickare till eremitboendet Nuestra Señora la Blanca som ligger på spetsen av en liten halvö som gå ut i havet. Vårt hotell för kvällen ligger centralt och även denna kväll avslutas med en härlig middag.


4

Dag 4 – Cykla från Luarca till Ribadeo

Idag fortsätter vi vår cykelresa längs kusten men lämnar provinsen Asturien och tar oss vidare in i Galicien. Även denna dag bjuder på en rejäl cykeltur i relativt kuperad terräng. Vi cyklar delvis i inlandet men har alltid kusten nära. Det är vår tredje dag på vägen och vi känner oss nu hemma på sadeln. Dagens slutmål, Ribadeo, är den sista hamnstaden på vår färd och den bjuder oss på något väldigt speciellt. Efter att vi gjort oss hemmastadda på vår hotell ger vi oss ut på en utflykt till den fantastiska Playa de las Catedrales – en strand med stor klippformationer som reser sig som katedraler. Efter vår utflykt kan vi rutinen väl – gemensam middag i gott sällskap och sedan till sängs förväntansfulla för nästa dag.


5

Dag 5 – Cykla från Ribadeo till Vilalba (75 km)

Idag lämnar vi kusten bakom oss och fortsätter in mot höglandet. Vi cyklar genom Galiciens inland genom en vackert jordbrukslandskap och mellan charmiga småstäder. Många av städerna vi passera hyser flera vackra byggnader, kloster och kyrkor, något som vittnar om Jakobsledens långa tradition av pilgrimsfärder. I staden Mondoñedo finner vi en av de vackraste katedralerna i Norra Spanien. Idag är vår längsta dag på 75 km men målet är ansträngningen värt. Vårt hotell i den gamla staden Vilalba är charmigt och maten vi kommer få njuta av på kvällen kan vara en av resans bästa.


6

Dag 6 – Cykla från Vilalba till Sobrado (58 km)

Idag är ännu en fantastisk dag i Galiciens inland. Dagens tur är varierad då vi växlar mellan att cykla genom gröna skogar, öppna slätter och bland ett glest befolkat jordbrukslandskap. Ett idylliskt landskap som utsmyckas av små pittoreska stenbyar. Vårt slutmål är staden Sobrado, känd bland pilgrimer för sitt vackra kloster som huserar munkar från hela världen. Vi bor på ett mysigt litet hotell mitt i byn och där vi också njuter av vår gemensamma middag.


7

Dag 7 – Cykla från Sobrado till Santiago de Compostela (64)

The day has come when we will reach our final destination – Santiago de Compostela and the tomb of Saint James. The last cycling day is also very beautiful. We travel in an open landscape that is broken up in stages by cooling eucalyptus forests. During the day, we will see more and more pilgrims as our Camino del Norte converges with the most common trail, the Camino del Frances. The mood among pilgrims is usually one of excitement as we are now so close to our final destination after a long and challenging journey. We have one last great reward for our endeavour, and that is this fantastic city – Santiago de Compostela. Of course we visit the big main attraction, the Cathedral, but there is so much more to experience here. Historic squares lined with old buildings and charming cafes. In the evening, our eventful journey is celebrated with a last big joint dinner.


8

Day 8 – Home journey or extension

Today, our joint program ends after breakfast at our hotel. The most common flights to Sweden from Santiago airport usually depart in the late afternoon. This means you also have time to explore the city today. Why not treat yourself to a moment to sit in one of the city’s cafes and reflect on the week that has been and everything you have experienced? 

If you want more time in Galicia, it is of course fine to extend your trip with extra nights.

 

 • Svensk guide från Swett
 • Säkerhetsutrustning
 • Alla transporter
 • Boende på hotell, del i dubbelrum
 • Helpension från middag dag 1 till frukost dag 8
 • Förberedelser i form av digitalupptaktsträff, utrustningslista/träningsprogram mm.
 • Flyg till/från Avilés
 • Måltider som ej specificerats i programmet
 • Övrig dryck, annat än vatten
 • Cykel, hjälm och cykelväska (går att lägga till som tillval)
 • Eventuell evakuering/merkostnader av avbruten tur (täcks av reseförsäkring)
 • Försäkringar och avbokningsskydd
 • Personliga klädesplagg
 • Transport av bagage från hotell till hotell istället för cykelväska (går att lägga till som tillval)

Vi erbjuder några riktigt härliga tillvalsaktiviteter i samband med din resa.

Tillvalen kan du lägga till efter att du bokat din vandringsresa.

Du kan läsa mer om alla tillval genom att KLICKA HÄR.

Avbeställningsskydd via ERV

När du bokat din resa kan du lägga till ett avbeställningsskydd via vår partner försäkringsbolaget ERV.

Detta avbeställningsskydd är ett komplement till din hemförsäkring och täcker ofta fler händelser än många reseförsäkringar.

Du lägger till avbeställningsskyddet efter att du bokar din resa.

Läs mer om avbeställningsskyddet HÄR.

Fråga: Var hittar jag era villkor?

Svar: Du hittar våra allmänna villkor här: www.swett.se/villkor

 

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%. Du ser aktuell bokningsavgift på varje avgång.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 60 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg eller tåg?

Svar: I våra resor ingår tar man sig alltid till resmålet på egen hand och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och ankomma från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter. Däremot hjälper vi gärna till att boka både tåg och flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär. Vi säljer också ett avbeställningsskydd via ERV. Du hittar all info om avbeställningsskyddet och hur du tecknar det här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till info@swett.se

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: Ja, du hittar info här: https://www.swett.se/avbestallningsskydd/

 

Fråga: När börjar programmet?

Svar: De datum vi presenterar på hemsidan utgår ifrån första dagen på plats vid resmålet och sista dagen på resmålet. Vissa av våra resmål behöver du flyga dagen innan programmets start. Kontakta oss om du har frågor!

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x