10 – 18 oktober 2020: Bestig Kilimanjaro

7 DAGAR PÅ BERGET
 • En guide visar deltagarna hur vår väg mot Kilimanjaro ser ut
 • Glad bärare på väg mot Kilimanjaro
 • Vandring uppför Kilimanjaro
 • Vandring mot Kilimanjaro
 • Mat utomhus efter dagens vandring mot Kilimanjaro

Välj bland flikarna för att hitta din önskade information. Vill du boka in dig på resan klickar du på “BOKA NU” och följer instruktionerna.

Vad kul att du är intresserad av att åka med oss till Kilimanjaro! På denna sida hittar du detaljerad information om en resa som avgår på ett specifikt datum. Är du intresserad av att veta mer om vårt upplägg på Kilimanjaro kikar du in på vår destinationssida https://www.swett.se/kilimanjaro

OBS! Detta är vårt 7 dagars-upplägg för dig som är van vid att vara på höjd och i god form! Vill du ta det säkra före det osäkra och istället vandra på 8 dagar? Se vårt 8 dagars-upplägg med startdatum en dag tidigare i resekalendern.

 

Dag 1, lördag 10 oktober: Ankomst till Arusha, Tanzania

Dagen innan hoppar du på flyget och anländer efter ca 10-12 timmar i flygstolen till Kilimanjaro och Arusha. I största möjliga mån planerar vi in så att alla deltagare åker på samma plan. Du blir hämtad vid flygplatsen och skjutsad till hotellet där du möter upp resten av gänget som vandrar på sju dagar. De allra flesta vandrar på åtta dagar, så de gänget träffar du senare på resan. I övrigt ägnas dagen åt förberedelser och genomgång av vandringen. På kvällen äter du middag peppar inför den kommande utmaningen.

Dag 2, söndag 11 oktober: Arusha till Shira One

Från Arusha börjar vi dagen väldigt tidigt med en tre timmars bussfärd till Lendorossi gate. Eftersom detta är sju dagars alternativet som ansluter till åtta dagars gänget så kommer vandringen att börja högre upp på berget än för åtta dagars-gänget. Efter att ha avklarat de byråkratiska formaliteterna och fått våra klättertillstånd godkända fortsätter vi färden, som går genom traditionella bondelandskap. Vi får se kaffe-, te- och bananodlingar längs med vägen. När bilvägen tar slut kliver vi ur och äter våra lunchpaket, innan vandringen påbörjas.

Första dagen är en hyfsat lång vandring på en stig genom tät, fuktig djungel. Området har många vilda djur, till exempel buffel. Efter några timmars vandring lämnar vi den täta skogen bakom oss och kommer ut i ett landskap där vegetationen är mer lågvuxen.

Under eftermiddagen händer det ofta att dimma sveper in över Shiraplatån och man känner verkligen att man är ute i vildmarken. I slutet av dagen ansluter du till åtta dagars-gänget, det blir ofta ett härligt välkomnande med sång och dags! I slutet av varje dag äter vi middag tillsammans i vårt mässtält — den goda och näringsrika maten är tillagad av vår medföljande kock.

Dag 3, måndag 12 oktober: Shira One till Moir Hut

Dagen börjar alltid med en stor härlig frukost, ofta i vårt mässtält eller ute i morgonsolen. Stigen blir under dagen brantare och vi har hela tiden utsikt över glaciärerna på Kilimanjaro.

Från Shira One går vi genom ett vulkaniskt landskap på Shiraplatån. Den här dagen är ofta ganska tuff då vi börjar komma upp på hög höjd. För att inte trötta ut oss och underlätta acklimatiseringen går vi alltid långsamt. Vi äter lunch i Shira Camp på 3800 meters höjd och fortsätter sedan uppåt.

Dag 4, tisdag 13 oktober: Moir Hut till Pofu Camp

Efter frukost så lämnar vi Moir Hut för att ta oss vidare längs den norra delen av Kilimanjaro. Landskapet förändras och när gränsen mellan Tanzania och Kenya närmar sig ser vi ut över den Kenyanska slätten. Framåt eftermiddagen kommer vi fram till Pofu campsite där vi äter mat och slår läger. Hela dagen följer vi den så kallade ”Northern Circuit” vilket är en av de leder som ger mest variationsrik vandring.

 

Dag 5, onsdag 14 oktober: Pofu Camp till Third Cave Campsite

Efter frukost så lämnar vi Moir Hut för att ta oss vidare längs den norra delen av Kilimanjaro. Landskapet förändras och när gränsen mellan Tanzania och Kenya närmar sig ser vi ut över den Kenyanska slätten. Framåt eftermiddagen kommer vi fram till Pofu campsite där vi äter mat och slår läger. Hela dagen följer vi den så kallade ”Northern Circuit” vilket är en av de leder som ger mest variationsrik vandring.

 

Dag 6, torsdag 15 oktober: Third Cave Campsite till School Hut

Idag har vi en kort distans att gå – men brant! Belöningen för den tuffa vandringen är de fantastiska omgivningarna och känslan av att gå i total vildmark. Vi lämnar vegetationen bakom oss och uppe vid nästa läger är vi på så hög höjd att träd och buskar inte växer alls. Det blir även torrare och torrare ju längre upp vi kommer. Under eftermiddagen är man fri att bara ligga och vila i tältet, alternativt ta en kortare promenad. Under dagen börjar vi verkligen tänka på toppturen och förbereder oss mentalt på det som komma skall.

 

Dag 7, fredag 16 oktober: School Hut till Uhuru Peak ned till Millenium Camp

Några timmar innan gryning väcks vi av våra alarm och efter en snabb frukost och varmt stärkande te börjar vi vår vandring upp mot Kilimanjaros topp, Afrikas högsta punkt. Det här är den tuffaste dagen och med hjälp av gruppens peppningar tar vi oss sakta framåt. Det är en magisk känsla att i pannlampornas sken gå uppför med siktet på toppen. Efter någon timme når solens värmande strålar oss, vilket uppskattas efter morgonens kyliga vandring i mörkret. När vi efter fem-sex timmars vandring kommer upp på Kilimanjaros topp infinner sig ofta en obeskrivlig glädje och många har svårt att hålla tårarna borta. Efter fotografering och kramar går vi åter ner till Millenium Camp där vi slår läger. Sömnen brukar infinna sig snabbt efter en tuff dag och lyckliga somnar vi i våra tält.

 

Dag 8, lördag 17 oktober: Millenium Camp till Mweka Gate och vidare till Arusha

fter den sista långa vandringen nedför så tar vi farväl av våra bärare och lokala guider i en härlig avskedsceremoni med mat, dryck och dans. Vi får diplom utfärdade som bevisar vår prestation. Vi äter middag på restaurang och sammanfattar och reflekterar över våra erfarenheter. I natt får du sova i en skön säng!

Dag 9, söndag 18 oktober: Hemfärd, safari eller Zanzibar

Efter den sista långa vandringen nedför så tar vi farväl av våra bärare och lokala guider i en härlig avskedsceremoni med mat, dryck och dans. Vi får diplom utfärdade som bevisar vår prestation. Vi äter middag på restaurang och sammanfattar och reflekterar över våra erfarenheter. I natt får du sova i en skön säng!

Kilimanjaro – det här ingår

 • Transfer till/från Kilimanjaro International Airport
 • Alla lokala transporter
 • Samtliga övernattningar
 • Boende i dubbelrum på hotell i Arusha (två nätter enligt standardprogram) Boende sker på ett bra hotell med AC, pool och restaurang
 • Helpension på hotellet
 • Svenskspråkig guide
 • Lokal engelskspråkig guide samt assisterande guide
 • Team med bärare som bär gemensam utrustning
 • Egen kock
 • Samtliga måltider och dricksvatten under vandringen (tre varma mål mat per dag+mellanmål/snacks/kaffe+te)
 • Informationsträff med genomgång av bland annat utrustning, acklimatisering och träning
 • All tältutrustning (personliga tält, mässtält med köksutrustning, toalettält
 • Säkerhetsutrustning och första hjälpen
 • Samtliga parkinträden

Kilimanjaro – det här ingår inte

 • Internationellt flyg
 • Visum (50 usd)
 • Saker av personlig karaktär (kläder och vandringsutrustning)
 • Dricks till bärare och guider
 • Evakuering (täcks av reseförsäkring)
 • Försäkring och avbokningsskydd

Vi erbjuder vi följande tillval för dig som vill sätta extra guldkant på din resa! Klicka in på respektive tillval för att läsa mer och lägg tillvalet i varukorgen om du vill köpa tillvalet.

Safari efter bestigningen av Kilimajaro

 

Slappa på Zanzibar efter din bestigning
 
Haglöfs duffelbag

Hyra utrustningskit bestående av sovsäck, liggunderlag och dunjacka

 

Avbeställningsskydd ERV

Fråga: Vad betalar jag vid bokning?

Svar: Vid bokning betalar du enbart bokningsavgiften som är cirka 25%.

 

Fråga: När betalar jag resterande summa?

Svar: Du betalar resterande summa 45 dagar innan avfärd, du kommer få ett mail från Swett med betalningsinstruktioner i god tid innan dess.

 

Fråga: Ingår flyg?

Svar: I våra resor ingår inte flyg och anledningen är att vi vill att våra gäster ska kunna vara flexibla och flyga från olika platser, kunna stanna några dagar extra och göra extra aktiviteter eller helt enkelt kunna välja standard och pris på sina flyg. Därför ingår inte flyg, däremot så samarbetar vi med en väldigt bra flygresebyrå som gärna hjälper dig att boka in ditt flyg.

 

Fråga: Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan avfärd?

Svar: Se till att du har en reseförsäkring (har du en hemförsäkring så är du försäkrad via den) så står försäkringsbolaget vanligtvis för de merkostnader som en avbokning innebär.

 

Fråga: Kan jag betala för flera?

Svar: Det går jättebra, klicka bara i hur många personer du vill boka så kommer du att kunna betala för fler personer samtidigt.

 

Fråga: Vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget betalning via kort och faktura. Bokar du in dig via vårt bokningssystem här på hemsidan så betalar du med ditt betal/kredit-kort. Vill du betala via faktura så mailar du till [email protected]

 

Fråga: Kan jag köpa avbeställningsskydd?

Svar: Ja, vi erbjuder ett avbeställningsskydd via försäkringsbolaget Europeiska ERV som du hittar under fliken “Tillval”.

Du gillar kanske också…