10-13 september 2020: Bestig Kebnekaise med Stjärnklubben och HDpasset!

4 dagar
  • Bestig Kebnekaise med Swett för att maximera chanserna att nå toppen
  • Båt vid Kebnekaise
  • Utsikt från Kebnekaise
  • Via Ferrata
  • Glädje mot Kebnekaise

Vad kul att du är intresserad av att åka med oss till Kebnekaise! På denna sida hittar du detaljerad information om en resa som avgår på ett specifikt datum. Är du intresserad av att veta mer om vårt upplägg på Kebnekaise kikar du in på vår destinationssida https://www.swett.se/kebnekaise

1

Dag 1, torsdag 10 september: Ankomst till Kiruna

Efter att vi hämtat upp alla med buss från Kiruna flygplats eller tågstation så åker vi till den samiska byn Nikkaloukta, där vi påbörjar den första vandringen mot Kebnekaises fjällstation genom den vackra fjällterrängen. Denna dagen vandrar vi 19km som tar oss ca 6 timmar. Uppladdningen med en stor portion renskav eller röding gör att vi håller oss starka hela dagen. Den låga fjällbjörken omger oss och efter två timmar når vi glaciärsjön Laddjujavri där vi stannar för fika. En kopp kaffe på fjället i trevligt sällskap, härligt!

Snart blickar vi ut över Kebnekaisefjället och ser sydtoppen i fjärran. Snart står vi där uppe! Under turen så berättar Swetts guide om de växter och djur som finns på fjället. Vi berättar också om historiken uppe i svenska fjällkedjan och om samernas kultur.

Framåt kvällen kommer vi fram till Kebnekaise fjällstation där vi checkar in på våra rum, tar en dusch och njuter sedan av den härliga buffén på fjällstationen.

2

Dag 2, fredag 11 septemberAktiviteter

Dagen spenderas med olika aktiviteter runt fjällstationen. Kanske en blomstervandring, en tur till isgrottan eller varför inte testa en äventyrlig repellering från närbelägna klippan Kaipak. Vi vilar upp oss efter gårdagens vandring och njuter av den friska fjälluften.

Denna dag anpassas helt efter gruppen och ibland delar vi upp oss i två beroende på intressen. Vissa kanske vill ta det lugnare medan andra gärna tar en dagstur exempelvis till vackra silverfallet. Lunchar gör vi antingen på matsalen i fjällstationen eller ute på fjället av vår medhavda matlåda.

Till kvällen är det topptursgenomgång, där vi går igenom vad som väntar oss under morgondagens vandring till Kebnekaise Sydtopp. Utrustning testas, vi går igenom rutten och inte minst peppar vi varandra!

3

Dag 3, lördag 12 september: Topptur – 16km /12 timmar

Toppförsök av Kebnekaise. Vandringen börjar tidigt på morgonen från fjällstationen. Det här är en lång dag på fjället, räkna med tolv timmar, där du kommer få uppleva en fantastisk högalpin miljö.

Östra leden tar oss över en magnifik glaciär och ett par hundra höjdmeter lätt klättring, där vi är säkrade i en vajer. Största delen av rutten är dock vandring. Vi föredrar den östra leden då den är mycket mer varierad, den går snabbare och du får utmana dig själv både på glaciär och genom att gå i en via ferrata. På glaciären går vi i replag med stegjärn, en häftig upplevelse som alla borde få vara med om. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Så småningom står du på toppen av Sverige högsta berg, något att minnas resten av ditt liv!

4

Dag 4, söndag 13 september: Hemfärd

Sista dagen börjar som anligt med en stor frukostbuffé på stationen. Från fjällstationen vandrar vi tillbaka till Nikkaluokta. För att underlätta vandringen finns möjlighet att byta ut sex kilometer av vandringen mot en 30 minuter lång båttur över glaciärsjön Ladtjojaure. Möjlighet finns också att åka på en häftig helikoptertur tillbaka till Nikkaluokta. Istället för sex timmars vandring får du sex minuters helikopterupplevelse över Kebnekaisefjällen. En overklig känsla att se Kebnekaise sydtopp som du stod på toppen av för mindre än 24 h sen.

På eftermiddagen tar vi en buss tillbaka till Kiruna flygplats alternativt Kiruna tågstation och reser hemåt.

Väl hemma har vi ett minne i bagaget och vi har upplevt den fantastiska lappländska naturen, lärt känna nya vänner för livet och kanske börjar vi blicka framåt mot nya berg att bestiga?

I resan ingår:
→ Busstransfer tur och retur Kiruna — Nikkaloukta
→ Boende i flerbäddsrum på fjällstationen
→ Helpension på Kebnekaise fjällstation
→ Lunch i Nikkaluokta ditvägen
→ Förberedelser i form av infoträff, träningspass, utrustningslista/träningsprogram m.m.
→ Aktiviteter på extradagen som inte kräver specialutrustning

 

I resan ingår inte:
→ Resa tur och retur Kiruna (Swett bistår vid bokning av flyg eller tåg)
→ Dryck på Kebnekaise Fjällstation
→ Båt eller helikopter mellan Nikkaloukta och fjällstationen
→ Sänglakan och handduk

→ Personlig utrustning (kontakta oss för uthyrning av säkerhetskit)
→ Eventuell klättring och nedfirning på Kaipak
(hyra av utrustning och guide tillkommer)

Vi erbjuder vi följande tillval för dig som vill sätta extra guldkant på din resa! Klicka in på respektive tillval för att läsa mer och lägg tillvalet i varukorgen om du vill köpa tillvalet.

 

Avbeställningsskydd ERV

Du gillar kanske också…