24-28 augusti är det dags- Tessin åker på cykeläventyr till Dolomiterna!

Här finner du allt du behöver veta inför din resa. Skulle du ändå ha frågor och funderingar är du självklart alltid välkommen att höra av dig till mig på malin.a@swett.se eller 08 128 558 95/072 847 34 83

Flygtider:

Avresa: 24 augusti Arlanda-München 06:05 – 08:15 LH24 21

Hemresa: 28 augusti München-Arlanda 15:30-17:40 LH2418

Inkluderar: 23kg bagage + 1 handbagage

 

Avresemöte

Datum och tid kommer snart

2019

Boende

Vi bor på Hotell Linder, mitt i Val Gardena. Del i dubbelrum.

Alla rum är rymliga med balkong och bergsutsikt. På hotellet finns en trevlig bar och restaurang som serverar regionala specialiteter.

Bastu finns i huset och tillgång till spa- och poolavdelning på Hotel Nives (ca 800 meter bort). Hotellet har Wi-Fi.

Program

Välkomna till världsarvet Dolomiterna! Norra Italien, i närheten av Österrike bjuder på det bästa av två världar-  en mix av genuina Tyrolen och det charmiga och välsmakande Italien. Naturen är en vacker blandning av frodig grönska och spetsiga berg.

Lördag 24 augusti 
Avresa från Arlanda tidig morgon. Ankomst till München, för transfer till Italien med stop för lunch på vägen. Transfern går på ett par timmar genom både Tyskland, Österrike och in i Italien! Väl framme på hotellet skålar vi med välkomstdrink och får en genomgång av våra el-cyklar. Redan på eftermiddagen ger vi oss ute för en första tur.

Söndag 25 augusti
Efter en god frukostbuffé ger vi oss ut för en heldag i bergen. Vi använder oss av  det enorma liftsystemet på vägen upp, för att sedan swischa ner i det tempo som känns bekvämt. Vi delar in oss i mindre grupper, med en lokalguide i varje. Vi stannar för lunch, och njuter av vyerna. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Måndag 26 augusti 
Ytterligare en heldag i cykelspåren! En av resans dagar cyklar vi Sella Ronda, en fantastisk och slingrande väg med utsikt över de kantiga topparna som är så karakteristiska för Dolomiterna.

Tisdag 27 augusti 
På morgonen ger  sig alla som vågar sig upp för en av de många Via Ferrata som finns i området, en hisnande och spännande upplevelse! En via ferrata är en stålvajer som är inbultad i berget för att möjliggöra för oss “vanliga” vandrare att ta oss upp till en plats som annars hade krävt klätterkunskap. I området finns även vackra vandringsleder, mysiga caféer och på eftermiddagen finns tid för egna upptäcktsfärder eller mer cykling.

Onsdag 28 augusti
För den som är morgonpigg finns tid att ta en löptur eller annan aktivitet innan frukost och hemresa. Återigen reser vi den vackra vägen till München, med stopp för lunch på vägen, och kommer åter till Arlanda tidig kväll.

Packning inför Dolomiterna

Vädret i Dolomiterna under augusti månad är varmt och härligt! Framförallt nere i dalen där vi bor, med en temperatur på runt 25 grader.  Uppe på berget får vi lite svalka och ibland en vindpust. På kvällarna kan det var skönt att ha något långärmat och långbent att ta på sig. Oftast skiner solen, men regn kan förekomma.


Bagage

Det ingår 23kg incheckat bagage på flyget, samt handbagage.

Under cykelturerna kan en liten ryggsäck tas med.

 


CHECKLISTA

 Att packa i

 • Vanlig resväska
 • En dagsryggsäck

För cyklingen

 • T-shirt/linne i syntet
 • Tunn, långärmad tröja (skydd mot sol!)
 • Vindjacka, gärna vattenavvisande
 • Skalbyxor mot vind och väta
 • Träningsskor
 • Cykelbyxor med vadderad bak
 • Cykelhandskar
 • Sportiga solglasögon
 • Vattenblåsa att ha i ryggsäcken
 • Vattenflaska

För cyklingen, ej krav

 • Cykelskor
 • Cykelstrumpor
 • Midjeväska

För resten av resan

 • Vardagskläder för eftermiddagar och kvällar
 • Hatt/keps, solkräm och solglasögon
 • Ett par lättare skor/sandaler att ha när du inte cyklar
 • Badkläder
 • Pass
 • Försäkringspapper – utskrivna
 • lite kontanter i Euro

Träning inför cykelresan

 

Träna smart och kontinuerligt – gör det enkelt!

Resan är till för att ha kul och testa på en ny aktivitet! Kanske kan det även vara en motivation till att träna lite extra under sommaren? Med lite träning får du ut ännu mer av resan!

Träning kan vara både komplext och enkelt. Det är många parametrar som spelar in och vi har alla olika förutsättningar. Vi har olika träningsbakgrund, familjesituation, intresse och fysiska förutsättningar. En sak är dock säker. Träning ger färdighet och varje nedlagd timme i form av träning får du betalt tillbaka flera gånger om. Både i form av en härligare upplevelse på resmålet, då du har mer ork att njuta av omgivningar och intryck, men också i vardagen med en god hälsa och högre välbefinnande. Oavsett din motivation till träning finns det en regel som gäller över alla träningsprogram, fysiska teorier och pulsanalyser:

Den bästa träningen är den som blir av!

Alltså. Sätt inte upp några orealistiska mål och gå inte ut för hårt. Satsa på att få till kontinuerlig träning varje vecka och gör det du tycker är kul, så att träningen blir av. Gör en träningsplan för veckan varje söndag kväll och sen försöker du hålla den till 100%. Det krävs givetvis lite jävlar anamma ibland och några pass är man inte alls så sugen på. Därför är det bra att skynda långsamt och stegvis öka träningen, så att man hela tiden håller uppe motivationen och glädjen i sin träning.

ALLMÄNT OM RESAN

Vad äter vi?

Frukost och middag äter vi på hotellet. Frukosten är en rejäl buffé och på kvällen en trerätters middag med en god blandning av italiens och österrikisk mat. Lunch äter vi längs stigarna (ingår ej).

Vad köper vi själva?

Lunch, snacks/fika, dryck och egen shopping står ni för själva. Ta gärna med kontanter i Euro.

Vem är guide på resan?

Svensk guide på resan är Fredrik Svensson. En mycket uppskattad guide som älskar Mountain Bike!

Hur är vädret?

I augusti är det skön sommarvärme i Dolomiterna. Temperaturen ligger på 20-25 grader, med högre temperatur i dalarna och lägre ju högre upp vi befinner oss. Oftast är det soligt, men det kan också komma regn som håller grönskan vid liv!


UTRUSTNING

Vad ska jag ha med mig?

Se packninglistan till vänster!


INFÖR RESA

Vilken försäkring behöver jag?

Alla resenärer behöver ha en reseförsäkring. De flesta hemförsäkringar har reseförsäkring men dubbelkolla hur täckande din försäkring är. Viktigt! Skriv ut ditt försäkringspapper och sätt in i en plastficka, under vandringen ska det förvaras i topplocket.

Hur mycket kontanter behöver jag ta med mig?

Cash is King i Italien så räkna med att det du vill köpa behöver du kontanter till. Valutan är Euro och du behöver ha med dig kontanter om du vill köpa souvenirer, extra alkoholhaltig dryck,  extra snacks och till luncherna.