VARVA NED PÅ ZANZIBAR

Skönt avslut på Kilimanjaroresan

UPPLEV ZANZIBAR MED SWETT

Varför inte kombinera din Kilimanjaroresa med ett besök på den kända paradisön Zanzibar? Efter att du tagit dig upp på Kilimanjaro flyger du till Zanzibar som ligger utanför den Tanzaniska kusten i Indiska Oceanen. På Zanzibar upplever du den Tanzaniska kulturen när den är som bäst. Zanzibar kallas även ”kryddöarna” för dess historiska betydelse som handelsplats. Fortfarande idag kan du på lokala marknader köpa alla möjliga sorters kryddor. Zanzibar är den perfekta platsen för avkoppling men har även många aktiviteter att erbjuda.

ZANZIBAR GUIDE

Klicka på respektive flik för att läsa mer.

1

Swett_Kilimajaro_SAFARI_NGORONGORO_400x260Dag 1: Arusha->Zanzibar

Du vaknar upp på hotellet i Arusha och tar en långfrukost. Ingen stress! Framåt den tidiga förmiddagen kommer bussen till flygplatsen och hämtar upp. Nu ska du till inrikesflygplatsen och ta flyget till Zanzibar. Härligt! Efter en och en halv timma landar du på Zanibar och de fuktiga värmen möter ditt ansikte när du går ut ur planet. Du blir upphämtad och skjutsad till boendet som ligger på östkusten, ca en timma bort. Nu har du fantastiskt härliga dagar framför dig!


2

Swett_Kilimajaro_SAFARI_NGORONGORO_400x260Dag 2->4: Zanzibar

Det finns massor att göra på Zanzibar. Exempelvis:

— Dykning. Zanzibar är känt för sitt klara vatten och den uppsjö av skar som nns i havet. Väljer du att dyka en dag i vattnet utanför Zanzibar kan du även få se sköldpaddor, del ner och valhajar.

— Snorkling. För dig som inte vill dyka men ändå vill uppleva de fantastiska korallreven.
— Utforska stenstaden. Zanzibars kända stenstad nns på FN:s världsarvslista och är en stad helt byggd i sten. — Simma med vilda del ner i havet. Ta en dag och simma med de vilda delfinerna långt ut till havs. — Kitesurfa. Få en adrenalinkick och lär dig kitesurfa!


Dag 5:->

Vårt standardpaket innehåller tre nätters och fyra dagars boende men självklart kan du välja att förlänga vistelsen enligt dina önskemål. Sista dagen på resan vinkar du adjö till paradisön och flyger hem! Zanzibars flygplats har internationell status vilket innebär att du inte behöver åka inrikesflyg tillbaka till Arusha utan du flyger hem direkt härifrån. På återseende Zanzibar!

Swett_Kilimajaro_SAFARI_NGORONGORO_400x260

FAQ KILIMANJARO MED SWETT

Premium

På Swetts resa till Zanzibar bor du på ett fint och hotell, just vid stranden. Den här standarden är ett 4-stjärnigt hotell.

För att boka din resa till Zanzibar går du in på en Kilimanjaro-tur nedan och väljer sedan “Tillval”.

ÅK PÅ SAFARI MED SWETT

Tarangire, Ngorongoro och Serengeti

FÖRLÄNG ÄVENTYRET

Många av våra resenärer väljer att åka till Zanzibar i samband med sin expedition till Kilimanjaro.

SOL OCH BAD

Zanzibar är känt för sina kritvita stränder och turkosa vatten. Bättre möjligheter till sol och bad är svårt att hitta.

NÄRA

Från Kilimanjaro är det endast en dryg timme med inrikesflyg till Zanzibar.

AKTIVITETER

Båtturer, simma med delfiner, kitesurf, dykning, snorkling, mtb, löpning, kulturvandring, utforska stenstaden. Det finns mycket aktiviteter.

NOGA UTVALT

Vi har testat massor av olika upplägg för en vistelse på Zanzibar och valt ut det vi tycker är bäst.

KILIGUIDEN

Vi erbjuder fler boendealternativ. Läs mer om Zanzibar och se de olika paketen i vår upplevelseguide.

KOMBINERA DIN KÄRLEK TILL ÄVENTYR OCH RESA!

Gillar du vad du ser? Boka din resa idag!