SAFARI I TARANGIRE OCH NGORONGORO

Swett erbjuder en fantastisk safari efter avslutad expedition

UPPLEV SAFARI MED SWETT

Efter din bestigning av Kilimanjaro kan du välja att åka iväg på en safari. Ta chansen att uppleva det riktiga Afrika och se zebror, lejon, elefanter och andra afrikanska djur på den Tanzaniska savannen. Safarin inleds med två dagar i Tarangire och för de som vill går turen vidare och avslutas med en dag i Ngorongoro. Vi har alltså två alternativ, enbart Tarangire och Tarangire och Ngorongoro.

SAFARI GUIDE

Klicka på respektive flik för att läsa mer.

1

Swett_Kilimajaro_SAFARI_NGORONGORO_400x260Dag 1: Arusha national park

Safarin inleds på morgonen dagen efter att expeditionen kommit ner från Kilimanjaro och ni haft avslutningsmiddag på hotellet. Det är ca två timmars bilfärd till nationalparkens entré. Resan är på fina vägar och du hinner i lugn och ro njuta av landskapet. Troligtvis passerar ni flera hjordar av kreatur, som vallas av sina ägare.

Efter att ni checkat in hos parkvakterna börjar safarin. Er kunniga safariguide kör bilen med van hand och berättar om stort och smått kring allt som har med savannens djur och växter att göra. Ta chansen och fråga hur mycket du vill, våra guider är otroligt kunniga.

Efter första dagens safari anländer ni till ert boende i god tid innan mörkrets inbrott. Ni hinner njuta av lugnet från en safaristol och invänta middagen medan solen går ner över savannen. Du bor på en fin safarilodge som har alla bekvämligheter man kan tänka sig.


2

Swett_Kilimajaro_SAFARI_NGORONGORO_400x260Dag 2: Tarangire

Dag två inleds i gryningen. Du väcks försiktigt av vår personal, som serverar dig ditt morgonkaffe eller te. Du får i lugn och ro gnugga sömnen ur ögonen och får en stund i safaristolen utanför ditt boende. Förhoppningsvis ser du flera stora djur alldeles i närheten – en mäktig känsla!

Efter en härlig frukost är det med spänning ni ger er ut på spaning igen. Djuren är oftast mycket aktiva på morgonen och er guide vet var de brukar hålla till. Ni får utforska de finaste platserna i Tarangire och förhoppningsvis se de flesta av the big five.

I slutet av dagen börjar alla bli lite trötta och ni checkar ut ur parken på eftermiddagen. De som valt två dagar safari åker tillbaka till Arusha och har en natt till på vårt fina hotell, innan hemfärd dagen efter. För de som valt tre dagar safari går nu resan vidare mot Ngorongoro, där ni checkar in på ert boende och äter en god middag.


3

Swett_Kilimajaro_SAFARI_NGORONGORO_400x260Dag 3: Ngorongoro

Dag tre inleds åter med tidig uppstigning, för att kunna möta djuren när de är som mest aktiva. Ngorongoro är den enda platsen i världen där en hög koncentration av stora vilda djur lever i harmoni, sida vid sida, med människor – Massajerna. Själva kratern är 260 kvadratkilometer och rymmer över 25 000 djur. Mest kända är de 26 spetsnoshörningarna och dessutom finns här den högsta koncentrationen av lejon i hela världen.

Efter en heldag i Ngorongoro vänder ni åter mot Arusha. Under några timmars lugn bilfärd tillbaka till hotellet i Arusha hinner man samla tankarna och börja smälta de upplevelser man haft under de här tre dagarna. Antingen åker du direkt till flygplatsen och tar ett kvälls eller nattflyg hem, det andra alternativet är att sova över en natt i Arusha och ta flyget hem dagen därpå i lugn och ro.

Vi erbjuder två olika boenden

Budget:

Detta boende innebär att du bor i ett safaritält, precis likadant som det du hade på Kilimanjaro.

Premium:

Detta boende innebär att du bor i ett större, bekvämare tält med fler bekvämligheter exempelvis säng, toalett och mer facilitieter.

ÅK PÅ SAFARI MED SWETT

Tarangire, Ngorongoro och Serengeti

FÖRLÄNG ÄVENTYRET

Många av våra resenärer väljer att åka på safari i samband med sin expedition till Kilimanjaro.

SE THE BIG FIVE

I Tanzanias nationalparker kan du se alla djuren i The Big Five; Elefant, Lejon, Noshörning, Buffel och Leopard.

NOGA UTVALT

Vi har testat massor av olika upplägg på safari och valt ut det vi tycker är bäst.

DE STORA NATIONALPARKERNA

Tarangire, Ngorongoro och Serengeti. Tanzania har några av världens häftigaste och mest kända nationalparker.

FLERA ALTERNATIV

Paketresor i två eller tre dagar – med två varianter av boende. Välj det som passar dig bäst!

KILIGUIDEN

Läs mer om safari och se de olika paketen i vår upplevelseguide.

KOMBINERA DIN KÄRLEK TILL ÄVENTYR OCH RESA!

Gillar du vad du ser? Boka din resa idag!