Senast uppdaterad 16 november 2020

Hej!

Vi älskar att resa, vandra och umgås i grupp. I och med pandemin som spridits över världen har vi varit tvungna att både ställa in och boka om många av våra avgångar under 2020.

Vilken tur att vi är optimister! Vi ser positivt på att fortsätta arrangera våra resor under 2021 och har tagit tillfället i akt att lansera ett större utbud av resor inom Sverige och har dessutom anpassat våra villkor efter rådande situation.

Med tanke på rådande pandemi förklarar vi nedan hur vår verksamhet påverkas och vilka anpassningar vi gjort. Vi ser oerhört mycket fram emot att vi återgår till ett nytt stabilt normalläge. Vi är dock medvetna om att det för en tid framöver kommer behöva ske anpassningar av våra resor för att våra resenärer ska känna sig trygga och för att vi ska kunna följa myndigheters rekommendationer.

Hälsningar Team Swett, Nicklas, Johan & Ebba.

GENERELLT OM VÅRA RESOR

Vi tror och tycker att våra arrangemang är ett bra alternativ i dessa tider eftersom vi:

  • Spenderar mesta tiden utomhus

Var vandrar man? Jo, i naturen! Där befinner vi oss den mesta delen av tiden på våra resor vilket är mycket positivt dessa dagar då vi rekommenderas att umgås utomhus.

  • Umgås i mindre grupper

Våra grupper är små, från 8 till 16 personer beroende på vilket resmål du ska till. Det är en mindre, lätthanterlig grupp och guiden kan lätt hålla koll på alla personers välmående.

  • Bor på mindre boenden.

Där det finns möjlighet väljer vi alltid mindre, personliga boenden där vi inte behöver umgås med andra grupper än våra egna. På de resmål där den möjligheten inte finns så ser vi till att planera genomgångar, middagar och så vidare så de i så hög utsträckning som möjligt sker utan att träffa andra grupper.

  • Är vana vid hälsocheckar, evakuering och sjukvård

Vi är sedan tidigare mycket vana vid att ständigt kolla av våra resenärers välmående. Alla guider har krav på sig att kontinuerligt gå sjukvårdskurser. Vi har också en gedigen säkerhetsplan för varje resmål vi arrangerar resor till. Att evakuera eller sätta någon i karantän på grund av sjukdom är ingenting nytt för oss och vi känner oss därför trygga i att kunna arrangera resor under dessa nya förhållanden och har en plan för de situationer som kan uppstå.

  • Ökar välmående och förbättrar hälsa genom fysisk aktivitet

Vi ser gång på gång att våra resor förbättrar människors hälsa. Att anmäla sig till en vandringsresa innebär att du behöver förbereda dig fysiskt och ge dig ut och anpassa kroppen så att du har den fysik som krävs för att följa med. Det i sin tur är positivt för din hälsa och stärker både välmående och immunförsvar.

  • Är personliga och flexibla

Vi är öppna för att det i dessa tider kan ske förändringar på kort varsel. Vi kommer alltid att vara flexibla och förstående för våra resenärers situation och försöka lösa allt som uppstår längs med vägen så bra det bara går.

VANLIGA FRÅGOR

Hur ser ni på myndigheternas rekommendationer?

Vi uppdaterar oss om Folkhälsomyndighetens (FHM) och lokala myndigheters rekommendationer på daglig basis.  Vi anpassar våra resor för att följa dessa rekommendationer i så hög utsträckning det bara går.

När ställs en resa in?

Om resan på grund av  förbud inte kan genomföras så har Swett rätt att ställa in resan. Swett har också rätt att ställa in en resa om det på grund av avbokningar blir för få deltagare för att kunna arrangera en resa. Minimum 8 deltagare krävs för att genomföra en resa.

Vad händer med mina inbetalda pengar om en resa ställs in?

Om en resa ställs in på Swetts initiativ på grund av restriktioner eller förbud får du två alternativ:

  1. Få alla pengar återbetalda
  2. Omboka till senare tillfälle med alla pengar innestående

Vad händer om jag blir sjuk?

Om du känner symptom på sjukdom och resan är nära förestående ska du göra ett corona-test omgående. Om du är covid-19 positiv ska du avboka resan och få tillbaka pengarna via ditt avbeställningsskydd hos ERV (se nedan).

Om du är corona-negativ och dina symptom försvunnit i god tid innan avfärd, så att du enligt FHM:s riktlinjer kan anses som frisk, är du varmt välkommen. Om du är corona-negativ men ändå känner dig sjuk så att du behöver stanna hemma så rekommenderar vi att du får ett läkarintyg utfärdat och anmäler sjukdomen till ditt försäkringsbolag (hemförsäkringen) för att kunna få pengar tillbaka där. Om du inte skulle få tillbaka pengarna via din hemförsäkring kommer vi kontakta våra leverantörer för att se hur stor del av dina inbetalda pengar vi kan få tillgodo till en senare resa. 

Vårt löfte till dig är att vi kommer göra allt som finns i vår makt för att lindra den ekonomiska förlusten vid en avbokning på grund av sjukdom – samtidigt som vi måste vara hårda med att man inte får dyka upp på en resa och ha symptom.

Vad händer om en närstående är diagnostiserad med covid-19?

Har du en familjemedlem med diagnostiserad aktiv covid-19 vill vi att du stannar hemma från resan. Har du tecknat ERV Avbeställningsskydd kan du avboka resan om en närstående familjemedlem har allvarlig covid-19 som innebär sjukhusvistelse och få alla pengar tillbaka.

Avbeställningsskydd

Vi säljer ERV:s avbeställningsskydd som du kan välja som ett tillval i samband med din bokning. I dessa tider rekommenderar vi alla att välja till detta. 

Läs mer här: https://www.erv.se/privat/vara-reseforsakringar/avbestallningsskydd/

 

VÅR FÖRHOPPNING – ETT FANTASTISKT 2021!

Avslutningsvis, vi ser vad resor och utbyten innebär för förståelse, fred och som ett sätt att få människor ur fattigdom in i ett mer drägligt liv. Alla våra vänner i Tanzania, Nepal, Peru, Marocko och så vidare längtar efter att vi återvänder, de har det riktigt tufft just nu och sätter vi på oss våra optimistiska glasögon så hoppas vi att vi under 2021 får möjlighet att besöka dom igen.

Vi vill passa på att tacka för förtroendet och förståelsen för att det är utmanande för oss och för alla att navigera i dessa föränderliga tider. Men vi gör vårt med en förhoppning att framöver kunna arrangera en fantastiska resa för dig och för er!