23-26 september är det dags – BRA Mark åker till Kroatien!

För att anmäla dig till resan fyller du i DETTA anmälningsformulär. Det behöver du göra senast 15 juli 2020.

Här finner du allt du behöver veta inför din resa. Skulle du ändå ha frågor och funderingar är du självklart alltid välkommen att höra av dig till mig på resenar@swett.se eller 08 128 558 95

Flygtider:

Avresa:  23 september Göteborg-Köpenhamn-Split SAS 09.35-13.35

Hemresa: 26 september Split-Göteborg SAS 10.20-12.15

Inkluderar: 23 kg bagage + 1 handbagage 8 kg

Vackra Adratiska havet i Kroatien

Program

Välkomna till Kroatien! När sommarturisterna lämnat och lokalbefolkningen njuter av lugnet gör vi dem sällskap. Värmen stannar kvar under dagtid, men det är tillräckligt milt för att ta en cykeltur i de ståtliga bergen som omramar kusten. För den modiga finns även tillfälle att ta en dopp och se hur mycket av sommarvärmen som stannat kvar i vattnet.

Onsdag 23 september 

Avresa från Landvetter tidig morgon, för att hinna med så mycket som möjligt väl på plats. Från Split åker vi ca 3 timmar, med ett lunchstopp på vägen, till den lilla fiskebyn Igrane. Här gör vi oss hemmastadda genom att gå en gemensam promenad i byn. Följer man trappstegsgränderna uppför kullen så kommer man till kyrkan med det höga klocktornet som varit landmärke för seglare i hundratals år. Här har man vacker utsikt över skärgården som breder ut sig.

 

 

kroatien vinprovning

Torsdag 24 september

Vi äter en gemensam frukost och därefter är det dags för konferens. Efter lunchen knyter vi ihop säcken och ger oss i väg för att lära känna området och de lokala delikatesserna lite bättre och sätter oss bekvämt i bussen för att åka en bit inåt landet. Här odlas en hel del vin, och vi besöker en av gårdarna för att prova vin och lära oss om vad vi dricker. Efter att vi har smakat av vinet bjuds vi på en god middag med lokala råvaror från området. Sen är det dags att åka tillbaka till Igrane och ladda med en god natts sömn för morgondagens äventyr. 

 

 

 

 

 

Fredag 25 septemberEn bänk att vila sig på uppe på Sveti Jure i Kroatien


Vi startar dagen kl 7.00 med en rejäl frukost för att ladda upp med energi för dagens cykeltur. Med buss tar vi oss upp genom Biokovo Nationalparkens slingriga vägar till toppen av Sveti Jure. Där lastar vi av cyklar och börjar sakta men säkert ta oss ner mot havsnivå.  Det är en maffig och kontrastrik inramning till byarna vid havet . Efter ett par timmars cykling gör vårt första stopp. Vi är inbjudna till vår värd Elvis, som bjuder på helgrillat lam. Det blir en riktig festmåltid och välbehövligt energitillskott, innan vi cyklar vidare mot Igrane. På eftermiddagen rullar vi tillbaka in i Igrane och den som vill kan ta sig ett dopp i havet. 

 

Magiska Dalmatien i KroatienLördag 26 september

Det är dags att tacka för oss. Kl 6.00 serveras frukost och redan kl 6.45 hoppar vi in i bussen och beger oss till Splits flygplats för att ta oss vidare hem till Sverige.

Boende

Vi bor alla tillsammans på hemtrevliga  Villa Ribica, hos Emil och familjen Talijancic, i den lilla fiskebyn Igrane. Igrane har 420 fasta invånare och här finns det en enklare matbutik samt en rad barer och restauranger. I byn finns även 3 mysiga stränder.

Packning inför Kroatien

Vädret i Kroatien i slutet av september kan variera mycket. Ofta är det svalt på morgonen och kvällen, men härlig varm och klar luft mitt på dagen. Det gör att tiden är perfekt för en mer aktiv resa. Det är relativt solsäkert, men höstskurar kan förekomma. Vattentemperaturen är betydligt lägre än på sommaren, men för badälskaren är det absolut möjligt att ta sig ett dopp!


Bagage

Det ingår 23kg incheckat bagage på flyget, samt handbagage.


CHECKLISTA

 Att packa i

 • Vanlig resväska
 • En dagsryggsäck

Att packa

 • Underkläder
 • T-shirt/linne
 • Shorts
 • Långbyxor
 • Tunn, långärmad tröja
 • Varmare tröja
 • Vindjacka, gärna vattenavvisande
 • Skor för enklare vandring, t.ex gympaskor med lite räfflad undersida
 • Sandaler om önskat
 • Badkläder om önskat
 • Cykelbyxor med padding/cykelkläder
 • Vattenflaska för minst 1 liter vatten
 • Hatt/keps, solkräm och solglasögon
 • Tanborste och tandkräm
 • Pass
 • Försäkringspapper – utskrivna
 • Lite kontanter i Euro

ALLMÄNT OM RESAN

Vad äter vi?

Frukost äter vi på hotellet, och middag på någon av restaurangerna i byn. Under cyklingsdagen får vi riktigt fin mat med inkluderad upplevelse, det blir mycket kött på traditionellt vis. Vi äter gemensamt.

Vad köper vi själva?

På resan är det helpension. Egen shopping står ni för själva. Ta gärna med lite kontanter i Euro (I Kroatien är den lokala valutan Kuna).

Vem är guide på resan?

Med på resan har vi en svensk reseledare. Vi har även en lokalguide med oss på vissa av aktiviteterna.

Hur är vädret?

Vädret i Kroatien i slutet av september kan variera mycket. Ofta är det svalt på morgonen och kvällen, men härlig varm och klar luft mitt på dagen. Det gör att tiden är perfekt för en mer aktiv resa. Det är relativt solsäkert, men höstskurar kan förekomma. Vattentemperaturen är betydligt lägre än på sommaren, men för badälskaren är det absolut möjligt att ta sig ett dopp!


UTRUSTNING

Vad ska jag ha med mig?

Se packninglistan till vänster!


INFÖR RESA

Vilken försäkring behöver jag?

Alla resenärer behöver ha en reseförsäkring. De flesta hemförsäkringar har reseförsäkring men dubbelkolla hur täckande din försäkring är. Skriv ut ditt försäkringspapper och sätt in i en plastficka, ifall att olyckan skulle vara framme.

Hur mycket kontanter behöver jag ta med mig?

Det mesta ingår på resan, men ta med lite kontanter i Euro för t.ex. shopping och extra dryck. Ofta går det att betala med kort, men för säkerhets skull rekommenderar vi kontanter. Det är också enklare om ni är ett par personer som ska betala något tillsammans/på samma nota.

NYHETSBREV

Missa inte att prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev där du får nyheter om våra resor, kampanjinformation och tips&tricks!

Din mailadress

x